Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνταξιούχοι: Αιτία πολέμου το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Ημέρα:

spot_img

Αιτία πολέμου, χαρακτήρισε το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας, Πέτρος Ταχματζίδης, στο πλαίσιο δηλώσεών του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης του σωματείου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (11/2) στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, «Γεώργιος Παυλίδης». 

«Το βασικότερο από όλα ήταν η συνέλευση αυτή να μην έχει ένα τυπικό χαρακτήρα, αλλά να συζητήσουμε με τον κόσμο, να ακούσουμε τον προβληματισμό του και να εγκρίνουν ή να απορρίψουν αυτά που κάναμε τον περασμένο χρόνο», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Πέτρος Ταχματζίδης.

«Αν δει κανείς τι θα συμβεί με το νέο ασφαλιστικό θα του σηκωθεί η τρίχα!»

«Πρέπει να αφυπνιστεί ο κόσμος και να μην περιορίζεται στα κανάλια, τα οποία λένε ότι έχουμε γεμίσει όλοι με λεφτά. Η πραγματικότητα είναι τελείως αντίθετη. Το νομοσχέδιο που παρουσίασε για διαβούλευση η κυβέρνηση στις 7/2, το φέρνουν στη Βουλή στις 18/2. Αν δει κανείς τι θα συμβεί με το νέο ασφαλιστικό θα του σηκωθεί η τρίχα! Το λέμε αυτό όχι επειδή είναι η σημερινή κυβέρνηση τα λέγαμε και με την προηγούμενη. Αυτή η κυβέρνηση έλεγε ότι θα καταργούσε τον «νόμο Κατρούγκαλου», όμως έχει κατοχυρωθεί αυτός ο νόμος», υπογράμμισε στη συνέχεια ο Πέτρος Ταχματζίδης.

«Είναι αιτία πολέμου για εμάς η κατάθεση αυτού του νομοσχεδίου και θα έπρεπε ο κόσμος να έχει ξεσηκωθεί…»

«Αυτός που έχει μέχρι 9.000 ένσημα δεν θα πάρει ούτε δεκάρα αύξηση. Για να πάρουμε κανένα ψίχουλο θα πρέπει να πάμε μετά το 2022, αλλά πρέπει να έχεις 35 ή 42 χρόνια δουλειά. Είναι αιτία πολέμου για εμάς η κατάθεση αυτού του νομοσχεδίου και θα έπρεπε ο κόσμος να έχει ξεσηκωθεί. Στη Γαλλία που θέλουν να ανεβάσουν τα όρια ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί κι εδώ ο Έλληνας έχει περιοριστεί στην τηλεόραση βλέποντας τους εργατολόγους που πρώτα έλεγαν ότι όλοι θα πάρουν αύξηση και τώρα τα μασάνε», συμπλήρωσε ακόμη ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ στην Καβάλα.

«Άλλη λύση δεν υπάρχει από το να βγούμε στους δρόμους»

«Το κράτος δεν εγγυάται τίποτα περισσότερο από την εθνική σύνταξη. Τώρα που υποτίθεται ότι βγήκαμε από τα μνημόνια και θα μπορούσε να πάρει ανάσα ο εργαζόμενος και ο συνταξιούχος πάμε στο χειρότερο. Άλλη λύση δεν υπάρχει από το να βγούμε στους δρόμους», σημείωσε σχετικά ο Πέτρος Ταχματζίδης.

Στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης κατατέθηκε πρόταση για κινητοποίησεις, ώστε την ερχόμενη Τρίτη (18/2) να πραγματοποιηθεί διαδήλωση στην πλατεία Καπνεργάτη για να πάρει το μήνυμα της αντίδρασης των συνταξιούχων η κυβέρνηση.

«Προσπαθούμε με όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε να αφυπνίσουμε τόσο κόσμο, ώστε να πάρει μπροστά το κίνημα και να πάει ένα βήμα παραπέρα», δήλωσε καταληκτικά ο κ. Ταχματζίδης.

Τα θέματα της συνέλευσης περιελάμβαναν απολογισμό δράσης και οικονομικό απολογισμό για το 2019, καθώς και προγραμματισμό δράσης για το 2020. Μετά τη συνέλευση ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαστε η Κυβέρνηση της μείωσης των φόρων και της αύξησης μισθών και συντάξεων»

Τη σημαντικότητα του νέου κώδικα φορολογικής διαδικασίας για τον...

Τι ζήτησαν οι Επαγγελματίες της Περάμου από τον δήμαρχο Παγγαίου

Από το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου...

«Ρωμαίος και Αννέτα» στο «Μικρό» της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και...

Επισκέψιμο από τον Μάιο το Αρχαίο θέατρο της Θάσου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ανακοινώνει ότι από 13/5/2024 το...

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...