Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Στα τυφλά βαδίζει φέτος ο τουρισμός

Ημέρα:

spot_img

Στα τυφλά συνεχίζουν να βαδίζουν οι επαγγελματίες του Τουρισμού στη Θάσο, καθώς η αβεβαιότητα για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου συνεχίζει να υφίσταται, χωρίς κανείς να μπορεί με βεβαιότητα να απαντήσει αν θα χαθεί ή όχι και το καλοκαίρι του 2021.

«Δεν έχουμε τίποτα σίγουρο ακόμη για τη φετινή τουριστική περίοδο, δεν ξέρουμε πόσο κι αν κινδυνεύει να χαθεί. Αυτό δεν μπορούμε να το πούμε από τώρα», υπογράμμισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης.

«Πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε σχεδόν ξεπουλήσει και φέτος δεν έχουμε τίποτα άλλο, πέρα από χρέη, υποχρεώσεις, δάνεια…»

«Θα πρέπει να υπάρχει ένα ενιαίο μέτωπο αντιμετώπισης της κατάστασης για το πως θα πρέπει να διαχειριστούμε τη μετάβαση από ένα μέρος στο άλλο, την είσοδο στα αεροπλάνα, στα σύνορα, όλα αυτά που μας ταλαιπώρησαν το καλοκαίρι του 2020.  Αν αυτό δεν γίνει τότε δεν θα υπάρχει εμπιστοσύνη από τον πελάτη, δεν θα ξέρει τι θα αντιμετωπίσει για να πάρει την απόφασή του να κάνει διακοπές. Πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε σχεδόν ξεπουλήσει και φέτος δεν έχουμε τίποτα άλλο, πέρα από χρέη, υποχρεώσεις, δάνεια που πήραμε για να δουλέψουμε πέρυσι, πιστεύοντας ότι φέτος θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε, αλλά βλέπουμε ότι δεν υπάρχει φως προς αυτή την κατεύθυνση», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασχούδης.

«Ξέραμε ότι φέτος τα πράγματα θα ήταν της τελευταίας στιγμής. Όταν θα έρθει αυτή η στιγμή, Μάιο με Ιούνιο, θα πρέπει η κατάσταση να είναι τέτοια, ώστε να πάρει ο κόσμος την απόφαση ότι θα κάνει διακοπές…»

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου σημείωσε ότι φέτος, όλα θα κριθούν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

«Το ξέραμε ότι φέτος τα πράγματα θα ήταν της τελευταίας στιγμής. Όταν θα έρθει αυτή η στιγμή, Μάιο με Ιούνιο, θα πρέπει η κατάσταση να είναι τέτοια, ώστε να πάρει ο κόσμος την απόφαση ότι θα κάνει διακοπές. Βλέποντας όμως την πορεία των εμβολιασμών, την πορεία πως θα διαχειριστούμε όλες αυτές τις καταστάσεις, πολύ φοβάμαι ότι ίσως να μην είμαστε έτοιμοι κι όταν θα έρθει η ώρα να λάβει κάποιος απόφαση να μην είναι σίγουρος γι’ αυτή και πιθανόν να μην την πάρει καν. Ο κόσμος θέλει να κάνει διακοπές και να ξεφύγει από την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Η περιοχή μας φαντάζει σαν μια διέξοδος, αλλά αν δεν υπάρχει σιγουριά ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα με την υγεία και την διακίνησή του, δεν θα πάρει αυτήν την απόφαση εύκολα», ανέφερε σχετικά.

«Καλή η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά σημασία έχει να συμφωνήσουν όλοι σε αυτές τις προτάσεις και να έχουμε μια ενιαία απόφαση»

Σχετικά με την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ο κ. Παρασχούδης υπογράμμισε: «Θα πρέπει να υπάρχουν ενιαίοι κανόνες, σε αυτό επιμένω. Αυτό είναι το σημαντικότερο κι όχι αν θα καταφέρουμε να εμβολιάσουμε το 70% που απαιτείται για την ανοσία. Η πρόταση του πρωθυπουργού της χώρας μας είναι καλή, αλλά δεν βλέπω να έχει αποδοχή από την Ευρώπη. Η Γερμανία ήταν η πρώτη που αντέδρασε κι είπε ότι και με rapid tests μπορεί να γίνει η δουλειά. Καλό είναι φυσικά να υπάρχουν προτάσεις. Αυτό που θέλησε ο πρωθυπουργός να κάνει, ήταν να ασχοληθούμε επιτέλους και να λύσουμε το θέμα της ενιαίας αντιμετώπισης του προβλήματος. Σε αυτό είχε επιτυχία, γιατί τάραξε τα νερά ότι πρέπει τέλος πάντων να συνεννοηθούμε κι αυτό σίγουρα είναι θετικό. Σημασία όμως έχει να συμφωνήσουν όλοι σε αυτές τις προτάσεις και να έχουμε μια ενιαία απόφαση».

«Υπολογίζουμε ότι η κανονικότητα στον Τουρισμό θα έρθει από το 2023 με 2024 και μετά. Αν δεν πάμε καλά και φέτος, τότε αυτό θα γίνει από το 2025!»

 Τέλος, σε ερώτηση για το τι θα σήμαινε ένα ενδεχόμενο χάσιμο και της φετινής τουριστικής περιόδου, ο κ. Παρασχούδης απάντησε: «Οι περισσότερες επιχειρήσεις λειτούργησαν το 2020 χωρίς κέρδος και με χρήματα από αποθέματα ή από δάνεια για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Η κρατική βοήθεια ήταν σημαντική, θα υπάρξει κι άλλη σίγουρα μέχρι το καλοκαίρι, ωστόσο η πολιτεία δεν μπορεί να επιδοτεί και να βοηθά τις επιχειρήσεις για πάντα. Θα πρέπει κάποια στιγμή να έρθει κόσμος που θα αφήσει τα χρήματά του για να αρχίσει ο κύκλος της Οικονομίας να κινείται και πάλι. Υπολογίζουμε ότι η κανονικότητα στον Τουρισμό θα έρθει από το 2023 με 2024 και μετά. Αν δεν πάμε καλά και φέτος, τότε αυτό θα γίνει από το 2025! Αυτό αμέσως δημιουργεί τεράστια προβλήματα βιωσιμότητας στις επιχειρήσεις του κλάδου».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τέσσερις λαμπαδηδρόμοι του Δήμου Παγγαίου

Οι τέσσερις λαμπαδηδρόμοι που θα έχουν την τιμή να...

Εκδηλώσεις για την Καθαρή Δευτέρα σε όλο τον νομό

Με μουσική, νηστίσιμα εδέσματα και κρασί οι κάτοικοι του...

«Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» στην Κωνσταντινούπολη

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμπράττει με τη διεθνούς φήμης...

Το μπλουζάκι του κ. Τσούνη και το EuroPride!

Αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο η κυβέρνηση του Κ....

Πολύς κόσμος στο Carnival Shopping party

Εκατοντάδες Καβαλιώτες και επισκέπτες της πόλης ήταν καλεσμένοι στο...

«Μικρά συζυγικά εγκλήματα» του Schmitt Eric-EmmanueL στο «Αυλαία»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ ΛΙΖΑ. Εντάξει: εξέφρασα τη γνώμη...

Πολλά τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Κώστας Πανταζής: Δρομολόγια προς την Ξάνθη και από την...

«Λίφτινγκ» στο Βερούλειο μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου

Κωνσταντίνος Χατζηαναστασίου: Το γήπεδο υπερχρησιμοποιείται Για τα θέματα που αφορούν...