Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μήνυμα εξωστρέφειας στέλνει η Kavala Expo 2019

Ημέρα:

spot_img

Καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά αναμένεται να είναι η 27η Kavala Expo 2019, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν στις 20.30’ της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης», στην Νέα Καρβάλη.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το πρωί της Τρίτης (24/9), ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, απηύθυνε κάλεσμα σε πολίτες και επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, να βρεθούν το τριήμερο 27 ― 30 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Καρβάλη για να παρακολουθήσουν από κοντά τόσο τις πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις, αλλά και τις δεκάδες επιχειρήσεις που θα εκθέσουν τα προϊόντα τους εκεί.

«Η έκθεση σιγά-σιγά παίρνει αυτό που είχαμε σαν όραμα και στόχο, να γίνει δηλαδή μία διεθνής έκθεση…»

«Η φετινή έκθεση περιμένουμε να είναι πραγματικά λαμπρή, καθώς έχουμε πολλές συμμετοχές επιχειρήσεων από την Καβάλα, από την Περιφέρειά μας και από άλλες περιοχές της χώρας. Το πιο σημαντικό είναι βέβαια οι πολλές συμμετοχές που θα έχουμε από γειτονικές χώρες, όπως είναι η Τουρκία, η Σερβία, η Βουλγαρία, το μικρό κρατίδιο της Βόρειας Οσετίας, αλλά και το γεγονός ότι δεν θα έχουμε μόνο συμμετοχές φορέων από το εξωτερικό, όπως Επιμελητήρια ή και Δήμους, αλλά θα υπάρχει φυσική παρουσία 60 επιχειρηματιών περίπου, που θα είναι εδώ κατά το τριήμερο Παρασκευή με Κυριακή, ώστε να υπάρχουν επαφές, συζητήσεις b2b, συναντήσεις με τις δικές μας αποστολές, προκειμένου πραγματικά η έκθεση σιγά-σιγά να παίρνει αυτό που είχαμε σαν όραμα και στόχο, να γίνει δηλαδή μία διεθνής έκθεση που δεν θα είναι μόνο της Καβάλας και της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά μία έκθεση που θα δίνει ένα μήνυμα εξωστρέφειας, ένα μήνυμα επικοινωνίας των επιχειρήσεων μας με επιχειρήσεις άλλων χωρών και νομίζω ότι αυτό είναι το πρώτο θετικό βήμα της φετινής έκθεσης», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Δέμπας.

«Με τις παράλληλες εκδηλώσεις στόχος μας είναι να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες»

«Η φετινή έκθεση έχει περίπου 135 περίπτερα κι αυτό σημαίνει ότι έχουμε περίπου 180 επιχειρήσεις με παρουσία κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Επομένως νομίζω ότι είναι ίσως από τις πιο πολυπληθείς και δυναμικές εκθέσεις των τελευταίων χρόνων. Νομίζω ότι είναι μία νέα συγκυρία θετική έχοντας και μία νέα Κυβέρνηση, μία νέα Περιφέρεια και νέες δημοτικές αρχές και φυσικά το Επιμελητήριο Καβάλας σε συνεργασία με όλους τους φορείς θα προσπαθήσει να ενισχύσει όσο το δυνατό περισσότερο την επιχειρηματικότητα του τόπου μας. Αυτό ακριβώς είναι η 27η έκθεση Kavala Expo 2019. Eίμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την πλευρά των εκθετών, ενώ με τις παράλληλες εκδηλώσεις στόχος μας είναι να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες, καταναλωτές και εμπόρους, επιχειρηματίες που θα έρθουν κατά τη διάρκεια της έκθεσης για να δουν τα προϊόντα μας, αλλά και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε», υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Γεγονός το πρώτο διεθνές επιχειρηματικό φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι

Ως το σημαντικότερο γεγονός που για πρώτη φορά θα γίνει στην έκθεση, σύμφωνα πάντα με τον κ. Δέμπα, θα είναι το πρώτο διεθνές επιχειρηματικό φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Εκεί θα παρουσιαστούν τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας, θα γίνει η παρουσίαση και του τουριστικού προϊόντος και των επιχειρηματικών μας δυνατοτήτων, όπως το εμπορικό λιμάνι, το αεροδρόμιο, το οδικό δίκτυο το οποίο έχει προσφέρει θετικά στοιχεία στη μεταφορά προϊόντων και φυσικά θα δοθεί ο λόγος στα αντίστοιχα επιμελητήρια και φορείς που θα συμμετέχουν από το εξωτερικό, για να παρουσιάσουν τις δικές τους περιοχές.

Σαλόνι γαστρονομίας, φεστιβάλ βιομηχανικής πληροφορικής, μουσικές εκδηλώσεις, auto moto show, παρουσιάσεις του Ελληνικού Στρατού και της ΕΛ.ΑΣ.

«Θα ακολουθήσουν από εκεί και πέρα οι b2b συναντήσεις, δηλαδή οι συναντήσεις των δικών μας επιχειρήσεων μαζί με τις επιχειρήσεις που θα είναι παρούσες από το εξωτερικό, ώστε το πρώτο διεθνές επιχειρηματικό φόρουμ να πάρει σάρκα και οστά και πραγματικά να δημιουργήσουμε ένα θεσμό που θα τον έχουμε σε ετήσια βάση μαζί και με άλλες δράσεις που σκεφτόμαστε στη συνέχεια. Επίσης από τη φετινή έκθεση δεν θα λείψει το σαλόνι γαστρονομίας σε συνεργασία με την λέσχη αρχιμαγείρων Ελλάδος όπως και πέρυσι. Το καινούργιο σε αυτή την έκθεση είναι ότι θα έχουμε δημιουργίες ζαχαροπλαστικής με την Λένα Σαμέρκα, την Καβαλιώτισσα η οποία δραστηριοποιείται εκτός της πόλης μας στην Αθήνα και έχει συμμετάσχει στο σόου Bake of Greece όπου είχε φτάσει μέχρι τον τελικό και μας έκανε όλους περήφανους. Θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε γλυκίσματα της δικής μας περιοχής, συνταγές και παρουσιάσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα να γευτούν όλοι οι επισκέπτες κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Θα έχουμε όπως πάντα τα τελευταία χρόνια το φεστιβάλ βιομηχανικής πληροφορικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου, που πραγματικά προσελκύει αρκετό κόσμο, κυρίως νέους ανθρώπους, που βλέπουν τις καινοτόμες ιδέες και προτάσεις των φοιτητών μας, ενώ θα υπάρχουν παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις με δικά μας τοπικά συγκροτήματα, καθώς επίσης και μια auto-moto επίδειξη δεξιοτεχνίας όπως και πέρυσι που πραγματικά άρεσε στον κόσμο. Δύο επιπλέον στοιχεία αυτής της έκθεσης είναι ότι θα έχουμε την ουσιαστική παρουσία δύο φορέων. Ο ένας είναι ο Ελληνικός Στρατός που θα φέρει τμήμα των δράσεων που είχαν αναπτύξει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και η Ελληνική Αστυνομία που θα έχει παρουσίαση δράσεων ατομικής προστασίας, θα στηθεί ένα μικρό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για τα μικρά παιδιά, καθώς επίσης και ένα στοιχείο για το πως η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές, ενώ θα συμμετάσχει και η μπάντα του Δ’ Σ.Σ.», ανέφερε ακόμη ο Μάρκος Δέμπας.

Λ. Κουκουτίνης: «Κάνουμε μία τελείως διαφορετική έκθεση. Ευελπιστούμε και οι Καβαλιώτες επιχειρηματίες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Βγάζουμε τελείως την έκθεση από το τέλμα…»

Ο Λευτέρης Κουκουτίνης, μέλος της διοικητικής επιτροπής και υπεύθυνος στήριξης επιχειρηματικότητας, από την πλευρά του δήλωσε: «Εγώ αυτό που θα ήθελα να ζητήσω είναι η στήριξη του κοινού, να δει πραγματικά ότι παρουσιάζεται μία τελείως διαφορετική έκθεση. Αυτή η διοίκηση του Επιμελητηρίου ξεκίνησε μία μεγάλη προσπάθεια για την αναβάθμιση αυτού του θεσμού της Καβάλα Expo. Το πρώτο βήμα έγινε πέρυσι. Κάνουμε μία τελείως διαφορετική έκθεση. Ευελπιστούμε και οι Καβαλιώτες επιχειρηματίες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Βγάζουμε τελείως την έκθεση από το τέλμα, το θυμόμαστε όλοι ήταν μία έκθεση που δεν ήταν κάτι πολύ σημαντικό και πλέον έχει κοινωνικό γεγονός. Απόδειξη είναι οι πολλές παράλληλες εκδηλώσεις που υπάρχουν. Είμαστε πάρα πολύ κοντά για να δημιουργήσουμε μία δεύτερη έκθεση η οποία θα είναι αλιείας και αλιευμάτων με τη στήριξη και των υπουργείων. Έχει γίνει ακόμη και συζήτηση με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος συμφωνεί να γίνει μία τέτοια έκθεση στην πόλη μας που σημειώνουμε ότι είναι ο μεγαλύτερος αλιευτικός χώρος της Ελλάδας. Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο γίνονται προσπάθειες και σε άλλους τομείς από το Επιμελητήριο, στα αναπτυξιακά συνέδρια, το ΒΙΟ.ΠΑ. που είναι κοντά σε μία λύση και νομίζω ότι σύντομα θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα».

Να σημειωθεί τέλος ότι η έκθεση θα είναι λειτουργεί Σάββατο και Κυριακή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10:00 το βράδυ συνεχόμενα και τη Δευτέρα που είναι η τελευταία μέρα από τις 5:00 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ. Επίσης, θα υπάρχουν λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους πολίτες δωρεάν από τον δημοτικό κήπο προς τη Νέα Καρβάλη και αντίστροφα προς την Καβάλα, ανά μια ώρα περίπου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαστε η Κυβέρνηση της μείωσης των φόρων και της αύξησης μισθών και συντάξεων»

Τη σημαντικότητα του νέου κώδικα φορολογικής διαδικασίας για τον...

Τι ζήτησαν οι Επαγγελματίες της Περάμου από τον δήμαρχο Παγγαίου

Από το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου...

«Ρωμαίος και Αννέτα» στο «Μικρό» της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και...

Επισκέψιμο από τον Μάιο το Αρχαίο θέατρο της Θάσου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ανακοινώνει ότι από 13/5/2024 το...

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...