Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μάρκος Δέμπας: Η Kavala Expo 2019 ανέβασε τον πήχη ψηλά

Ημέρα:

spot_img

Την απόλυτη ικανοποίησή του για την μεγάλη επιτυχία της 27ης Kavala Expo 2019, η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (30/9), εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας.

«Για πρώτη φορά είχε πάει 10 το βράδυ της Δευτέρας και οι εκθέτες δεν ήθελαν να φύγουν από το εκθεσιακό κέντρο! Αυτό και μόνο είναι ένα δείγμα της φετινής επιτυχημένης έκθεσης, που φυσικά μας επιβάλλει να βάλουμε το πήχη ακόμη ψηλότερα για το μέλλον», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Ακόμη και την τελευταία ημέρα υπήρχε μεγάλη κοσμοσυρροή που πραγματικά νομίζω δεν έχουμε ξαναδεί τελευταία μέρα τόσο πολύ κόσμο. Αυτό μας δίνει σαφές μήνυμα, ανεβάζοντας τον πήχη ακόμη παραπάνω»

«Ήταν μία έκθεση στην οποία πραγματικά μας τίμησαν δεκάδες επιχειρηματίες και από την τοπική οικονομία και από την Περιφέρεια και από άλλες περιοχές της χώρας. Φυσικά πολλές επιχειρήσεις του εξωτερικού και Επιμελητήρια που βρέθηκαν εδώ κατά τη διάρκεια της έκθεσης και του πρώτου επιχειρηματικού φόρουμ που πραγματοποιήθηκε και φυσικά μας τίμησαν οι χιλιάδες επισκέπτες που αυτές τις τρεις ημέρες κατέκλυσαν κυριολεκτικά το εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη. Ακόμη και την τελευταία ημέρα υπήρχε μεγάλη κοσμοσυρροή που πραγματικά νομίζω δεν έχουμε ξαναδεί τελευταία μέρα τόσο πολύ κόσμο. Αυτό μας δίνει σαφές μήνυμα, ανεβάζοντας τον πήχη ακόμη παραπάνω», επισήμανε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Δέμπας.

«Η Καβάλα μπήκε στο χάρτη της επιχειρηματικότητας των βαλκανικών χωρών και προβλήθηκε παντού…»

«Ήδη από σήμερα θα κάνουμε τον απολογισμό μας, θα εξετάσουμε τις απαντήσεις από τα ερωτηματολόγια που συγκεντρώσαμε τόσο από τους εκθέτες, όσο και από τους επισκέπτες της έκθεσης για να δούμε αν και που είχαμε κάποια λάθη και να τα βελτιώσουμε, ώστε να κάνουμε την 28η έκθεση να είναι ακόμη πιο μεγάλη και ακόμη πιο λαμπρή. Θέλω να πω και για την επιτυχία που σημείωσε το επιχειρηματικό φόρουμ που πραγματικά αποδείχθηκε ότι ήταν ένα βαλκανικό γεγονός. Η Καβάλα μπήκε στο χάρτη της επιχειρηματικότητας των βαλκανικών χωρών και προβλήθηκε παντού. Τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο, όσο και σε κανάλια της Σερβίας σε εθνικό δίκτυο και της Τουρκίας, καθώς και σε άλλες περιοχές που ήταν εδώ. Δώσαμε το μήνυμα ότι η Καβάλα μπορεί να γίνει το κέντρο επιχειρηματικότητας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να διεισδύσει σε βαλκανικές αγορές και πραγματικά αυτή ήταν η απόφαση και το πρωτόκολλο στην υπογράψαμε όλοι οι φορείς στο κλείσιμο του πρώτου επιχειρηματικού φόρουμ. Ότι η Καβάλα αυτόν το ρόλο έρχεται να παίξει κι ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι το κέντρο και η δομή στήριξης όλων αυτών των επιχειρηματικών δράσεων», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Πέραν της Kavala EXPO 2019, σαφέστατα και στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε περαιτέρω το εκθεσιακό κέντρο…»

«Επομένως ήταν πράγματι μία από τις πιο επιτυχημένες εκθέσεις των τελευταίων ετών με όλες τις παράλληλες δράσεις που αναπτύξαμε, με τη μεγάλη επισκεψιμότητα και φυσικά με τη μεγάλη συμμετοχή των εκθετών μας. Όσον αφορά την περαιτέρω αξιοποίηση του εκθεσιακού κέντρου το επόμενο διάστημα και πέραν της Καβάλα EXPO 2019, σαφέστατα και στόχος μας είναι να το αξιοποιήσουμε. Στην ομιλία μου έθεσα ένα πλαίσιο έργων και ενεργειών που θα έχουμε στη συνέχεια. Ένα εξ αυτών είναι αυτό που έχουμε ωριμάσει πλέον, έχουμε την προμελέτη και θα έχουμε τις επόμενες μέρες συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου η πρώτη πανελλήνια έκθεση αλιείας και αλιευμάτων που θα ξεκινήσει μέσα το 2020 σε συνεργασία με τη ΔΕΘ Helexpo να είναι μία μεγάλη έκθεση πανελλήνια και θα έλεγα στο τέλος και μία διεθνής έκθεση, καθώς είμαστε μία πολύ δυνατή περιοχή όσον αφορά τα αλιεύματα. Αυτή η έκθεση νομίζω θα δώσει επίσης ένα νέο μήνυμα σε όλους. Σίγουρα ψάχνουμε κι άλλες δράσεις και εκδηλώσεις, όπως έχουμε πει και παλιότερα και νομίζω ότι ο εκθεσιακός και συνεδριακός χώρος πρέπει και θα το κάνουμε να αξιοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο Μάρκος Δέμπας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...