Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Χρήστος Σαββίδης: Μονάδες μικρές σαν αυτή του Πρίνου δεν μπορούν να κρατηθούν στην αγορά

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

To ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τον Πρίνο το έχουμε αντιληφθεί. Ωστόσο, οι εκτιμήσεις του συντοπίτη μας και ειδικευμένου σε θέματα επενδύσεων στον αραβικό κόσμο Χρήστου Σαββίδη για το πετρέλαιο αλλά και, ειδικότερα, για την δραστηριότητα στον Κόλπο της Καβάλας είναι πραγματικά απογοητευτικές.

Ο κ. Σαββίδης ήταν πρόσφατα καλεσμένος στην εκπομπή του Γιάννη Χατζηεμμανουήλ στο Ena Channel και ανέφερε ότι με τη σταδιακή υποχώρηση της πανδημίας του κορωνοϊού δεν αποκλείονται βραχυπρόθεσμα ανοδικές κινήσεις της τιμής του πετρελαίου. Ωστόσο, μεσοπρόθεσμα η τάση θα είναι πτωτική. «Πιστεύω ότι σε 10 με 15 χρόνια το πετρέλαιο θα έχει αποσυρθεί», εκτίμησε χαρακτηριστικά ο κ. Σαββίδης.

Ειδικότερα δε για τον Πρίνο, ο ίδιος ήταν ξεκάθαρος: «Υπάρχει πρόβλημα βιωσιμότητας της μονάδας, μονάδες μικρές σαν αυτή του Πρίνου δεν μπορούν να κρατηθούν στην αγορά». Αναρωτήθηκε μάλιστα προς τον οικοδεσπότη του: «Αν ήσασταν τραπεζίτης και αντιμετωπίζατε μία αίτηση για την χρηματοδότηση μιας νέας γεώτρησης, θα χρηματοδοτούσατε;» απαντώντας ο ίδιος αρνητικά.

Από τα λεγόμενά του προκύπτει και πόσο δύσκολο είναι το νέο επενδυτικό εγχείρημα στον Πρίνο και γιατί χρειάζεται η εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου και η θετική παρέμβαση της Κομισιόν για να πάρει τα δάνεια των 100 εκατ. η Ενεργειακή. Και, βεβαίως, πόσο κρίσιμο είναι να πετύχει αυτό το πρόγραμμα για να πάρει μια παράταση ζωής ο Πρίνος για τα επόμενα 10-15 χρόνια, με την ανάπτυξη του Έψιλον στο επίκεντρο.

spot_img

Διαφημίσεις