Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Χρήστος Παπαδόπουλος: «Τα πρόστιμα δεν τα ορίζουμε εμείς, αλλά η νομοθεσία»

«Δεν είμαστε συμβουλευτικό όργανο. Αν κάποιος δεν τηρεί αυτά που πρέπει τι θα κάνουμε, απλά θα τον συμβουλεύουμε, θα του κάνουμε συστάσεις;»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

«Τα πρόστιμα δεν τα ορίζουμε εμείς, αλλά ορίζονται με βάση τον νόμο. Ανάλογα με τις παραβάσεις υπάρχουν και τα πρόστιμα. Αν είναι εξοντωτικά ή όχι δεν είναι δικιά μου δουλειά να το πω».

Τα παραπάνω υπογραμμίζει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος, αναφορικά με την επιβολή προστίμων από την υπηρεσία του, σε δυο επιχειρήσεις εστίασης που δραστηριοποιούνται στην πόλη της Καβάλας.

«Εδώ δεν είναι κάπνισμα, είναι κορωνοϊός! Τα μέτρα εφαρμόζονται άμεσα. Κινδυνεύει η δημόσια υγεία. Δεν μπορείς να περιμένεις να περάσει η πανδημία για να τα εφαρμόσεις μετά…»

«Για το αν υπάρχουν ενημερώσεις, (των επαγγελματιών), δέκα μέρες ενημερώναμε, που δεν θα έπρεπε. Εδώ δεν είναι κάπνισμα, είναι κορωνοϊός! Τα μέτρα εφαρμόζονται άμεσα. Κινδυνεύει η δημόσια υγεία. Δεν μπορείς να περιμένεις να περάσει η πανδημία για να τα εφαρμόσεις μετά. Όλα αυτά είναι δικαιολογίες. Το μάθαμε με το κάπνισμα αυτό. Δέκα χρόνια συζητούσαμε πως θα εφαρμοστεί. Κάθε εβδομάδα βγαίνουν μέτρα, αυτό γίνεται για να εφαρμοστούν άμεσα, αλλιώς δεν έχουν νόημα», αναφέρει σχετικά ο κ. Παπαδόπουλος.

«Δεν είμαστε συμβουλευτικό όργανο. Αν κάποιος δεν τηρεί αυτά που πρέπει τι θα κάνουμε, απλά θα τον συμβουλεύουμε, θα του κάνουμε συστάσεις; Και πότε θα λαμβάνονται μέτρα, όταν εξαπλωθεί η πανδημία;»

«Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι ευμετάβλητη, είναι εύθραυστη. Ανάλογα με το τι προκύπτει λαμβάνεις μέτρα ή απελευθερώνεις μέτρα σιγά σιγά. Αυτά εφαρμόζονται άμεσα. Εκτός αν δεν θέλουν να ελέγχουμε. Όταν ελέγχεις, κάτι πρέπει να κάνεις. Δεν είμαστε συμβουλευτικό όργανο. Αν κάποιος δεν τηρεί αυτά που πρέπει τι θα κάνουμε, απλά θα τον συμβουλεύουμε, θα του κάνουμε συστάσεις; Και πότε θα λαμβάνονται μέτρα, όταν εξαπλωθεί η πανδημία;», συμπληρώνει καταληκτικά ο Χρήστος Παπαδόπουλος.

Η επιβολή των προστίμων στις δυο επιχειρήσεις

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ και «λουκέτο» 30 ημερών επέβαλε η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας σε καφέ μπαρ της παραλιακής οδού της Καβάλας, για παραβίαση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγείας, υπό τον Νομίατρο Καβάλας, Χρήστο Παπαδόπουλο, παρουσία αστυνομικού υπαλλήλου, έκανε έλεγχο στην επιχείρηση και διαπίστωσε ότι είχε σκαμπό στο μπαρ (απαγορεύεται με νέα Κ.Υ.Α.) και κάποια επιπλέον τραπέζια και επέβαλε τις παραπάνω ποινές.

Πρόστιμο επεβλήθη επίσης σε επιχείρηση εστίασης που λειτουργεί στους πεζοδρόμους της Καβάλας, επειδή βρέθηκε υπεράριθμη παρέα σε τραπέζι.

Για τα παραπάνω πρόστιμα, οι επιχειρήσεις έχουν δικαίωμα να καταθέσουν ένσταση έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020.

Διαφημίσεις