Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
spot_img

Φώτης Πούλος: “Φθηνό πετρέλαιο με 60 ή 65 λεπτά το λίτρο αν μειωθεί ο Ε.Φ.Κ.”

Ημέρα:

Την εκτίμηση ότι τελικά θα μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, η διάθεση του οποίου αναμένεται να αρχίσει σε δυο εβδομάδες, εξέφρασε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Φώτης Πούλος.

Με αφορμή τα όσα ακούγονται περί μείωσης του αριθμού των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης, κάτι που αν συμβεί σημαίνει πως δεν θα μειωθεί ο Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο, ο «Ε» ρώτησε τον κ. Πούλο, για την ενημέρωση που ο ίδιος έχει από τις επαφές του με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας.

Φθηνό πετρέλαιο με 60 ή 65 λεπτά το λίτρο αν μειωθεί ο Ε.Φ.Κ.

«Η εικόνα που έχω και οι εκτιμήσεις που μπορώ να κάνω από τις συνομιλίες μου με την Ομοσπονδία μας στην Αθήνα, είναι ότι τελικά ο Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο θέρμανσης θα μειωθεί. Είναι δέσμευση της κυβέρνησης κι αν υλοποιηθεί το πετρέλαιο θα κινηθεί φέτος σε πολύ χαμηλές τιμές. Μιλάμε για μείωση στα επίπεδα του 2010 που σημαίνει 70 ευρώ στο χιλιόλιτρο συν τον Φ.Π.Α., ενώ αυτήν την στιγμή είμαστε στα 300 ευρώ στο χιλιόλιτρο. Αυτό με σημερινές τιμές θα έχει σαν αποτέλεσμα ο καταναλωτής να αγοράσει πετρέλαιο, χωρίς επίδομα φυσικά, στα 60 με 65 λεπτά το λίτρο. Από την άλλη οι πληροφορίες λένε ότι στο μνημόνιο έχουν ψηφιστεί διαφορετικά πράγματα. Φτάσαμε στον Οκτώβριο και δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα για το τι θα ισχύσει. Πιστεύω ότι μέχρι τις 10 του μήνα το τοπίο θα είναι σαφές. Ήταν πάντως μια πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα καταργηθεί ο Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο θέρμανσης και τα όσα δυσάρεστα περάσαμε τα προηγούμενα χρόνια, δεν πρέπει να τα ζήσουμε ξανά για έναν ακόμη χειμώνα», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Πούλος.

Θα ανάψουν (;) και πάλι καυστήρες σε πολυκατοικίες της Καβάλας

Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, η εξαγγελία από τον κ. Μάρδα ότι θα καταργηθεί ο Ε.Φ.Κ., αύξησε κατακόρυφα το ενδιαφέρον των καταναλωτών, οι οποίοι ρωτούν στα πρατήρια και μάλιστα πολύ νωρίτερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

«Υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετές πολυκατοικίες να μπουν ξανά στην διαδικασία να ανάψουν και πάλι μετά από αρκετά χρόνια τους καυστήρες τους, αλλά μένει να δούμε στην πράξη τι τελικά θα ισχύσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φώτης Πούλος.

Θηλιά στον λαιμό των βενζινοπωλών η υπερφορολόγηση

Καταληκτικά ο πρόεδρος του Σ.Β.Κ. εξέφρασε την δυσφορία του για την υπερφορολόγηση που υφίσταται και ο κλάδος του, τονίζοντας: «Η φορολόγηση δεν είναι μέτρο αναπτυξιακό, δεν επιτρέπει στις επιχειρήσεις ούτε να αναπτυχθούν. Για τον δικό μας κλάδο τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα, καθώς δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε ένα άτομο παραπάνω ως προσωπικό για να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη και την μείωση της ανεργίας. Αυτό που ευαγγελίζονται και προσδοκούν οι κυβερνώντες περί ανάπτυξης, με τέτοια μέτρα δεν μπορεί να γίνει. Όταν έχουμε για παράδειγμα προκαταβολή φόρου 100% για την επόμενη χρονιά, όπως και να το κάνουμε είναι ένα μέτρο πάρα πολύ άδικο. Ήδη η φορολόγησή μας στο 29% είναι υψηλή και με τον αυξημένο Φ.Π.Α., τον φόρο αλληλεγγύης και τον φόρο επιτηδεύματος οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες. Στην ουσία το κράτος είναι «συνέταιρος» στις επιχειρήσεις μας και μας βάζει τρικλοποδιές».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργασίες δασικής οδοποιίας και υλοτόμησης στα δάση της Καβάλας

Το Δασαρχείο Καβάλας ενημερώνει όλους τους πολίτες, επαγγελματίες, περιπατητές...

Εγγραφές βρεφών και νηπίων στο «Κιτσικοπούλειο» της ΙΜΦΝΘ

Aπό την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανα­κοινώνεται,...

Στους ρυθμούς του Cosmopolis μπαίνει η Καβάλα

 Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος, η πόλη της...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Να μπορούν τα ΑμεΑ να ταξιδέψουν άνετα και χωρίς εμπόδια με επιβατηγά πλοία»

Συγκεκριμένες προτάσεις σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Να...

Αντώνης και Παύλος Δερμιτζάκης στο ρόστερ του ΑΟΚ

Η ΠΑΕ Α.Ο. Καβάλα καλωσορίζει στις τάξεις της τον...

Ψήφισμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας

Ύστερα από τη  σύσκεψη   φορέων , την οποία συγκάλεσε...

Πολλά τα περιστατικά πνιγμών στη θάλασσα

Κώστας Τσιτσιλικάκης: «Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπερεκτιμούμε...

Προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλημα λειψυδρίας στον δήμο Καβάλας

Στέρεψαν εδώ και αρκετό καιρό όλες οι πηγές του...