Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Το πρώιμο Πάσχα στην Ιταλία εκτόξευσε τις τιμές των αμνοεριφίων

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Στα ύψη έχουν εκτιναχθεί οι τιμές για τα αμνοερίφια και στην Καβάλα λόγω του ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγών πούλησαν μεγάλες ποσότητες στην Ιταλία. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Καβάλας κ. Κώστα Κεχαγιάς δήλωσε οι τιμές φέτος κυμαίνονται από 12 έως 13 ευρώ το κιλό.

Συγκεκριμένα είπε ότι «τα αμνοερίφια φέτος δεν υπάρχουν καθόλου και η τιμή δυστυχώς εκτοξεύθηκε για τον καταναλωτή. Για να μην προτρέξουμε, αυτό γίνεται μια φορά στα 8 χρόνια. Η τιμή τα τελευταία αυτά χρόνια ήταν στα 8-9 ευρώ το κιλό, αλλά φέτος δυστυχώς θα πάει στα 12-12,5 ευρώ το κιλό. Όλο αυτό γίνεται διότι είχαν πρώιμο Πάσχα οι Ιταλοί, ήρθαν εδώ στην Ελλάδα και σήκωσαν τα πάντα. Οι παραγωγοί μοσχοπούλησαν, έγινε κάτι καλό και γι’ αυτούς. Οι λίγοι που έμειναν θα τα δώσουν με παραπάνω τιμή και θα πάρουν ξανά καλά λεφτά.

Εισαγόμενα φέτος δεν θα έχει πάρα πολλά διότι και οι έλεγχοι ήταν εντατικοί και κάποιοι κακόβουλοι πιάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια οπότε τέλειωσαν αυτά, αλλά πήραν οι Ιταλοί αρνιά και κατσίκια κι από τις γείτονες χώρες, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σκόπια. Επειδή πέρυσι δεν έκαναν Πάσχα, χτυπημένοι από τον κορωνοϊό, φέτος του έδωσαν και κατάλαβε και πήραν πάρα πολλά πράγματα».

Πρόσθεσε ότι «κι εμείς στεναχωριόμαστε, εξηγούμε στους πελάτες μας ότι δεν φταίμε γι’ αυτό που έγινε. Με απλά μαθηματικά, αν κάποιος έπαιρνε 5 κιλά κρέας, τώρα θα πάρει 4 κιλά για να ισοφαρίσει τη ζημιά. Επάρκεια αμνοεριφίων μπορώ να πω ότι θα υπάρχει, αλλά όλοι οι συνάδελφοι είμαστε συγκρατημένοι και δεν πήραμε πολλά λόγω των τιμών. Είναι πολύ στενάχωρο όλο αυτό και με τις καταστάσεις που ζούμε –δεν έχει ο κόσμος χρήματα- είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Στεναχωριόμαστε που αναγκαζόμαστε να πούμε στον πελάτη γι’ αυτές τις τιμές. Του χρόνου θα επανέλθουμε στις φυσιολογικές τιμές, αλλά για φέτος εξελίχθηκε άσχημα. Ακόμη και τώρα κάποιοι παραγωγοί δεν τα δίνουν για να πουλήσουν πιο ακριβά. Αλλά κάποιοι τα παίρνουν γιατί δεν έχει επάρκεια. Σε κάποιες περιοχές στην Αθήνα μπορεί να φτάσει και τα 15-16 ευρώ το κιλό».

spot_img

Διαφημίσεις