Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Τα πρώτα δειλά βήματα του τουρισμού στη Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Η φετινή χρονιά θα είναι ζημιογόνος, στόχος είναι η ζημιά αυτή να είναι όσο το δυνατό πιο διαχειρίσιμη

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Τα πρώτα δειλά βήματα, όσον αφορά την τουριστική κίνηση, κάνει τις τελευταίες ημέρες η Θάσος, σύμφωνα με όσα δηλώνει στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, Πάρης Παρασχούδης.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει έχουν ήδη ανοίξει αρκετά τουριστικά καταστήματα, υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και ξενοδοχεία, ενώ και οι παραλίες του νησιού έχουν ζωντανέψει.

«Ο στόχος μας είναι να έχουμε ένα ποσοστό της περσινής κίνησης, ένα 30% ίσως και λίγο παραπάνω, με το οποίο θα είμαστε ευχαριστημένοι…»

«Φαίνεται κάτι να θυμίζει καλοκαίρι, με καθυστέρηση βέβαια δυο μηνών, καθώς αντί για τέλος Ιουνίου μοιάζει με τέλος Απριλίου, για να μην πω ότι πέρυσι τέλος Απριλίου είχαμε περισσότερο κόσμο το Πάσχα. Ο στόχος μας είναι να έχουμε ένα ποσοστό της περσινής κίνησης, ένα 30% ίσως και λίγο παραπάνω, με το οποίο θα είμαστε ευχαριστημένοι. Ωστόσο, για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να μην έχουμε κάτι απρόοπτο και να κρατήσουμε το νησί μας ασφαλές. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Πάρης Παρασχούδης.

«Ειδικά για τα μεγάλα ξενοδοχεία θα είναι μια ζημιογόνος χρονιά! Στόχος είναι η ζημιά αυτή να είναι όσο το δυνατό πιο διαχειρίσιμη, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε παρακάτω»

«Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, θα πρέπει να προσαρμοστούμε στις υφιστάμενες δύσκολες καταστάσεις και να δουλέψουμε φέτος για να είμαστε έτοιμοι για το 2021 και το 2022. Εκεί στοχεύουμε ξεκάθαρα! Φέτος ό,τι έρθει θα είναι καλοδεχούμενο για εμάς. Θέλουμε όσο μπορούμε να περιορίσουμε τη ζημιά, γιατί ειδικά για τα μεγάλα ξενοδοχεία θα είναι μια ζημιογόνος χρονιά! Στόχος είναι η ζημιά αυτή να είναι όσο το δυνατό πιο διαχειρίσιμη, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε παρακάτω», αναφέρει ακόμη στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου.

Από τις 15 Ιουλίου και μετά αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά το τουριστικό ρεύμα στο νησί της Θάσου

Παράλληλα, ο κ. Παρασχούδης εκτιμά ότι η μέγιστη δυνατή τουριστική κίνηση θα καταγραφεί στο νησί από τις 15 Ιουλίου και μετά και μέχρι το τέλος Αυγούστου.

«Όπως όλα δείχνουν θα κινηθούμε στο παλιό «κλασικό» 40ημερο. Καλό είναι πάντως να μην πέσουμε όλοι μαζί τον Αύγουστο, γιατί δεν θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος ένας μόνο μήνας. Καλό είναι να «απλωθούμε» λίγο χρονικά, ώστε να αντεπεξέλθει καλύτερα το νησί και να αποφύγουμε τον μεγάλο συνωστισμό», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Πάρης Παρασχούδης.

«Θα βασιστούμε κυρίως στους Βαλκάνιους επισκέπτες, που κάθε χρόνο μας προτιμούν…»

Το φετινό δύσκολο καλοκαίρι θα είναι περιορισμένη η κίνηση, όσον αφορά τους επισκέπτες που φτάνουν στο νησί αεροπορικώς, καθώς έχουν ήδη υπάρξει ακυρώσεις από χώρες όπως το Βέλγιο και η Φιλανδία.

«Θα βασιστούμε κυρίως στους Βαλκάνιους επισκέπτες, που κάθε χρόνο μας προτιμούν. Οι κύριες αγορές είναι αυτές της Ρουμανίας, της Σερβίας και ακολουθεί αυτή της Βουλγαρίας», τονίζει σχετικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου.

Στο 20% μάξιμουμ φτάνουν στην παρούσα φάση οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Θάσου

Όσον αφορά τις πληρότητες στα ξενοδοχεία του νησιού στην παρούσα φάση, ο κ. Παρασχούδης δηλώνει ότι αυτές είναι πολύ χαμηλές, καθώς για παράδειγμα σε ένα ξενοδοχείο με 50 δωμάτια, η πληρότητα μπορεί να φτάσει μάξιμουμ μέχρι και 20%.

Σε σχέση τέλος με το αν έχουν προσαρμοστεί οι ξενοδόχοι στα νέα πρωτόκολλα, αναφέρει:» Είναι ξεκάθαρο το πρωτόκολλο και γίνονται διαρκείς εκπαιδεύσεις. Εκεί που υπάρχουν ασάφειες είναι στην αντιμετώπιση ενός πιθανού ύποπτου κρούσματος και τη διαχείριση του. Θα πρέπει να αποσαφηνιστούν με τον καιρό κάποια πράγματα».

Διαφημίσεις