Σχολικά είδη για όλες τις τσέπες στα βιβλιοπωλεία της Καβάλας

Γιώργος Ζοπόγλου: «Οι γονείς καλό είναι να απευθυνθούν στα τοπικά βιβλιοπωλεία και ν’ αφήσουν στην άκρη τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων που κάνουν κακό στην τοπική αγορά»

0
1176

Πανέτοιμα να υποδεχθούν και να εξυπηρετήσουν γονείς και μαθητές, ενόψει της νέας σχολικής περιόδου που αρχίζει την ερχόμενη Τρίτη (11/9), είναι τα βιβλιοπωλεία της Καβάλας.

Μιλώντας στο Kavala Web News, ο Γιώργος Ζοπόγλου, από το βιβλιοπωλείο «Κύβος», επισήμανε ότι η κίνηση στα τοπικά βιβλιοπωλεία αναμένεται να κορυφωθεί στην διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.

«Οι γονείς καλό είναι να απευθυνθούν στα τοπικά βιβλιοπωλεία και ν’ αφήσουν στην άκρη τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων που κάνουν κακό στην τοπική αγορά»

«Τα βιβλιοπωλεία της Καβάλας είναι πανέτοιμα και περιμένουν γονείς και μαθητές να τα επισκεφθούν. Έχουν τα πάντα. Τσάντες, βιβλία, τετράδια και φροντιστηριακά. Ό,τι χρειάζεται ένας μαθητής. Οι γονείς καλό είναι να απευθυνθούν στα τοπικά βιβλιοπωλεία και ν’ αφήσουν στην άκρη τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων που κάνουν κακό στην τοπική αγορά», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Ζοπόγλου.

Παράλληλα, αναφορικά με τις τιμές στα σχολικά είδη τόνισε: «Όσον αφορά τα φροντιστηριακά βιβλία οι εκδοτικοί οίκοι έχουν καταλάβει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κρίση και προσπαθούν να κρατήσουν τα βιβλία σε σταθερές τιμές σε σχέση με πέρυσι. Από εκεί και πέρα σε ό,τι έχει να κάνει με το χαρτί, το τελευταίο τετράμηνο έχει πάρει κάποια άνοδο, επειδή αυξήθηκε η τιμή του, καθώς είναι χρηματιστηριακό προϊόν. Άρα κάποια είδη όσον αφορά τα γραφικά έχουν ανεβεί, σε θέμα χαρτιού. Στυλό, μολύβια κι όλα τα άλλα είναι στις ίδιες τιμές».

«Υπάρχουν τσάντες σε προσφορά, που όμως οι γονείς δεν τις προτιμούν, γιατί θεωρούν ότι είναι περσινές και δεν είναι καλές για το παιδί τους και αγοράζουν πιο ακριβές…»

Γενικότερα πάντως για το σύνολο που θα κληθεί να δαπανήσει ένας γονιός για ένα παιδί που πηγαίνει στο δημοτικό σχολείο κυμαίνεται από 20 μέχρι 50 ευρώ για όλα τα είδη, ενώ για το γυμνάσιο και το λύκειο το κόστος είναι μικρότερο, αφού οι ανάγκες των μαθητών εκεί είναι αντίστοιχα μικρότερες.

«Υπάρχουν τσάντες σε προσφορά, που όμως οι γονείς δεν τις προτιμούν, γιατί θεωρούν ότι είναι περσινές και δεν είναι καλές για το παιδί τους και αγοράζουν πιο ακριβές. Το βλέπουν «καχύποπτα» ενώ συμφέρει να αγοράσουν μια τσάντα σε καλύτερη τιμή. Γενικότερα οι τσάντες για νηπιαγωγεία αρχίζουν από 14 ευρώ, 20 ευρώ για μεγαλύτερα παιδιά και από εκεί και πέρα εξαρτάται από πόσα θέλει να δαπανήσει ο γονιός».

Υποτονική η κίνηση στα βιβλιοπωλεία λόγω… καλοκαιρίας!

Παραδοσιακά, η κίνηση στα βιβλιοπωλεία της Καβάλας, άρχιζε αρκετές μέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ωστόσο φέτος, όπως άλλωστε συνέβη και πέρυσι, επειδή οι καλές καιρικές συνθήκες συνεχίζονται, η κίνηση προς το παρόν είναι υποτονική.

«Η κίνηση θα έπρεπε ήδη να έχει αρχίσει, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται οι συμπολίτες μας είναι ακόμη στις παραλίες, αφού το καλοκαίρι κρατάει ακόμη. Δειλά – δειλά θα έλεγα ότι ο κόσμος φέτος έχει αρχίσει την προσέλευση του στα καταστήματά μας. Η κίνηση είναι ακόμη υποτονική. Θα έπρεπε να είμασταν καλύτερα, αλλά πιστεύω ότι θα πάμε καλά το επόμενο διάστημα. Η πιο δύσκολη, αλλά και η καλύτερη εβδομάδα για τα βιβλιοπωλεία μας, θα είναι η επόμενη. Αρχίζει δηλαδή με το άνοιγμα των σχολείων. Άρα από την Τρίτη (11/9) μέχρι και το Σάββατο (15/9) θα έχουμε την κορύφωση της κίνησης, οπότε και τα βιβλιοπωλεία θα δουλέψουν στο φουλ», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Γιώργος Ζοπόγλου.