Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Στο «σφυρί» βγαίνουν τα πρώτα 2.000 ακίνητα

Ημέρα:

«Δεν έχουμε εικόνα για το αν από τα πρώτα ακίνητα που θα βγουν στο σφυρί, κάποια από αυτά αφορούν την περιφερειακή ενότητα Καβάλας. Δεν έχουμε κάποιο στοιχείο», δηλώνει στον «Ενήμερο» η πρόεδρος της ΕΝ.Κ.ΚΑ., Κατερίνα Γεροστεργίου, με αφορμή το γεγονός ότι από τις 15 Σεπτεμβρίου οι τράπεζες είναι έτοιμες να αρχίσουν τους πλειστηριασμούς ακινήτων μη συνεργάσιμων δανειοληπτών.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Καθημερινή», οι τράπεζες έχουν έτοιμους ήδη τους φακέλους με τα πρώτα 2.000 ακίνητα που θα βγουν άμεσα στο σφυρί, με προοπτική ο αριθμός τους να φθάσει τα 5.000 τους αμέσως επόμενους μήνες.

Ακίνητα μεγάλης αξίας θα αφορούν οι πρώτοι πλειστηριασμοί

Στόχος των πρώτων πλειστηριασμών είναι να σταλεί μήνυμα προς δανειολήπτες που συστηματικά αποφεύγουν να συνεργαστούν με την τράπεζα ότι τα περιθώρια ανοχής έχουν εξαντληθεί και ότι η περίοδος χάριτος έχει παρέλθει.

Οι πρώτοι πλειστηριασμοί θα αφορούν μεγάλα ακίνητα αξίας άνω των 300.000 ή 400.000 ευρώ, που βαρύνονται με δάνεια τα οποία έχουν βρεθεί στο «κόκκινο» εδώ και πάνω από δύο χρόνια. Πρόκειται για 2.000 περίπου κατοικίες, οι κάτοχοι των οποίων, παρά το γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις έχουν αποδεδειγμένα καταθέσεις σε άλλη τράπεζα, αρνούνται να συναινέσουν σε ρύθμιση της οφειλής τους ή ακόμη και να συνομιλήσουν με την τράπεζα.

Η ΕΝ.Κ.ΚΑ. προτείνει στους δανειολήπτες να συνεργάζονται με τις τράπεζες και να λαμβάνουν βεβαίωση ότι έχουν προσέλθει σε συζητήσεις μαζί τους

«Πραγματικά από τις 15 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε κι εμείς, πρόκειται να αρχίσουν ξανά οι πλειστηριασμοί, οι οποίοι είχαν «παγώσει» για κάποιους μήνες. Από όσο γνωρίζουμε οι πλειστηριασμοί θα αρχίσουν από δανειολήπτες που δεν θέλουν να συνεργαστούν με τις τράπεζες, οι λεγόμενοι μη συνεργάσιμοι, αυτοί δηλαδή που έχουν λάβει επιστολές από τις τράπεζες για να προχωρήσουν σε συνεργασία για ρύθμιση των οφειλών τους, χωρίς όμως να ανταποκριθούν, αδιαφορώντας για μεγάλο διάστημα. Τέτοιες επιστολές έχουν λάβει πολίτες και στην περιοχή μας. Όσοι καλούν την Ένωση Καταναλωτών Καβάλας τους προτείνουμε να συνεργαστούν με τις τράπεζες, να εξετάσουν τις προτάσεις που έχουν να τους κάνουν οι τράπεζες, να δώσουν τις δικές τους και φυσικά να λάβουν βεβαίωση ότι έχουν προσέλθει και συζητήσει το θέμα της αποπληρωμής», τόνισε στις δηλώσεις της η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας.

Οι πλειστηριασμοί δεν αφορούν όσους έχουν προσφύγει στο νόμο Κατσέλη

Παράλληλα, η κ. Γεροστεργίου επισήμανε ότι δυστυχώς οι τράπεζες δεν κάνουν στους δανειολήπτες προτάσεις που θα οδηγήσουν στην αποπληρωμή των οφειλών τους, καθώς δεν λαμβάνουν υπόψη ότι οι δανειολήπτες δεν οφείλουν μόνο σε μια τράπεζα, αλλά σε δυο ή και περισσότερες.

«Με την αλλαγή του κώδικα δεοντολογίας θεωρούμε ότι αυτό θα αλλάξει, αλλά μέχρι να το δούμε στην πράξη, οι πολίτες πρέπει να δείχνουν ενδιαφέρον. Να σημειωθεί ότι η έναρξη των πλειστηριασμών δεν αφορά τους πολίτες που έχουν προσφύγει στο νόμο 3869 (ν. Κατσέλη) είτε έχει δικαστεί η υπόθεσή τους, είτε όχι, αν και πρέπει να επισημάνουμε ότι και σε αυτόν τον νόμο υπάρχουν αλλαγές που τον καθιστούν λιγότερο ωφέλιμο από ό,τι αρχικά», ανέφερε καταληκτικά η Κατερίνα Γεροστεργίου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καβάλα: Αυτοκίνητο ανατράπηκε στην Ερυθρού Σταυρού

Ένα άτομο τραυματίστηκε σε Τροχαίο ατύχημα που έγινε τα...

Συνελήφθησαν οι δράστες της ληστείας του Καβαλιώτη δικηγόρου στην Εθνική Οδό

Συνελήφθησαν τα μέλη σπείρας τα οποία μεταξύ άλλων, είχαν...

«Πανταχού παρών» το Επιμελητήριο Καβάλας

Μάρκος Δέμπας: Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην...

Ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης του Γυμνασίου–Λυκείου Κρηνίδων

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...