Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021

Στους Έλληνες στηρίχθηκε η τουριστική κίνηση των Χριστουγέννων στην Καβάλα

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Ικανοποιημένοι είναι οι ξενοδόχοι της Καβάλας από την τουριστική κίνηση των Χριστουγέννων που στηρίχθηκε κυρίως από Έλληνες τουρίστες. Οι κρατήσεις για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς είναι σε υψηλά επίπεδα της τάξεως του 90% και είναι κυρίως από Βαλκάνιους τουρίστες, Βούλγαρους και Ρουμάνους, όπως σημείωσε ο Διευθυντής του Ξενοδοχείου Γαλαξίας κ. Γιώργος Σκλήρης.

Συγκεκριμένα είπε ότι «το διάστημα των Χριστουγέννων υπήρχε κινητικότητα όσον αφορά τους επισκέπτες, ήταν κυρίως ελληνική η πελατεία από διάφορα μέρη της χώρας, σε γκρουπ, αλλά είχε και μεμονωμένους.

Οι κρατήσεις της Πρωτοχρονιάς

Όσον αφορά το κομμάτι της πρωτοχρονιάς, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε τόσο μεγάλη ζήτηση όσον αφορά τις κρατήσεις. Κυρίως από τα Βαλκάνια είναι οι βασικοί επισκέπτες της πόλης αυτές τις μέρες. Οι κρατήσεις ήταν της τελευταίας στιγμής. Από Δευτέρα μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια σε όλη την πόλη. Υπάρχει υψηλή πληρότητα βέβαια, αλλά δεν έχει δυναμική των προηγούμενων ετών. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν κρατήσεις από πιο νωρίς και οι πληρότητες ήταν υψηλότερες. Είμαστε περίπου στο 90%. Παραδοσιακά το τριήμερο της πρωτοχρονιάς ο μεγαλύτερος όγκος επισκεπτών στην πόλη είναι από Βουλγαρία και από Ρουμανία».
Ενόψει 2020 είπε ότι «ακόμη είναι αρκετά νωρίς να πούμε πώς θα πάει η τουριστική χρονιά. Δεδομένο είναι ότι τους πρώτους μήνες, Ιανουάριο και Φεβρουάριο, είναι χαμηλές οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της πόλης».

Διαφημίσεις