Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Παραμένει στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας ο Ιωάννης Καραμανλής

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,...

Καβάλα: Συμμορία έκλεβε πορτοφόλια και κινητά στις λαϊκές

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση...

Καβάλα: Διέρρηξαν δύο σπίτια και ένα κατάστημα

Συνελήφθησαν την 23-1-2023 το μεσημέρι στην Καβάλα,...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Στα 90 λεπτά το λίτρο εκτιμάται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης για την Π.Ε. Καβάλας

Ακολούθησε μας

spot_img

Άγνωστες παραμένουν ακόμη και σήμερα, ημέρα έναρξης της διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης προς τους καταναλωτές, οι προθέσεις της κυβέρνησης, σχετικά με το καθεστώς που θα ισχύσει για το συγκεκριμένο προϊόν τη φετινή χειμερινή περίοδο.

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας και αντιπρόεδρος του τοπικού Σωματείου Βενζινοπωλών, Μιχάλης Μεταξάς, μιλώντας στον «Ενήμερο» σχετικά με το θέμα, χαρακτηρίζει απαράδεκτο το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει το τι θα ισχύσει τελικά με το πετρέλαιο θέρμανσης, γεγονός που όπως επισημαίνει συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά.

Οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών απαντούν ότι απλά δεν ξέρουν τι θα ισχύσει!

«Είναι η μοναδική φορά που δεν υπάρχει όχι ξεκάθαρο τοπίο, αλλά τοπίο γενικότερα, για το πώς θα λειτουργήσει η διανομή πετρελαίου θέρμανσης φέτος. Τα πρατήρια μας θα εφοδιαστούν πετρέλαιο και από την Δευτέρα θα αρχίσει η διανομή του στους καταναλωτές. Όμως παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες της Ομοσπονδίας μας να συναντηθεί με επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να μας ξεκαθαρίσουν την στάση τους για το πώς έχουν αποφασίσει να πωληθεί το πετρέλαιο θέρμανσης τον φετινό χειμώνα, αν δηλαδή θα μειωθεί ο φόρος, αν θα μειωθεί το επίδομα θέρμανσης ή με ποια κριτήρια θα δίνεται αυτό, εντούτοις η απάντηση που πήραμε κι αυτή τηλεφωνικά, είναι ότι δεν έχουν αποφασίσει τίποτα, αν και είμαστε στις 14 Οκτωβρίου! Αυτό είναι πρωτόγνωρο και τόσα χρόνια που είμαι πρατηριούχος, το αντιμετωπίζω για πρώτη φορά. Πάντα γνωρίζαμε πως θα δουλέψουμε, έστω και πέντε ημέρες πριν την έναρξη διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, όχι όμως μια ημέρα πριν να μην γνωρίζουμε τι θα ισχύσει. Ούτε τιμή ξέρουμε, ούτε αν δοθεί επίδομα, αλλά επίσης δεν έχουμε ιδέα για το αν οι υποσχέσεις που έδωσαν περί κατάργησης του Ε.Φ.Κ. θα γίνουν πράξη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Μιχάλης Μεταξάς.

Στα 90 λεπτά το λίτρο εκτιμάται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης για την Π.Ε. Καβάλας

Είναι απαράδεκτο με την έναρξη διανομής του πετρελαίου θέρμανσης κι ενώ σε πολλές πόλεις της χώρας μας ήδη έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες, να μην ξέρουμε που θα κυμανθεί η τιμή του. Εγώ προσωπικά την υπολογίζω για την περιφερειακή ενότητα Καβάλας ότι θα κυμανθεί περίπου στα 90 λεπτά το λίτρο. Τονίζω ότι αυτή είναι η προσωπική μου εκτίμηση, προσπαθώντας να βγάλω μια άκρη από αυτά που ακούω, διότι σαφή ένδειξη δεν έχουμε από πουθενά. Για εμάς τον σημαντικότερο ρόλο θα παίξει η μείωση στα προ τριών επίπεδα του φόρου και αν θα υπάρξει το επίδομα θέρμανσης, αν και βέβαια κάποιοι έχουν να το πάρουν από τον Φεβρουάριο. Ουσιαστικά ζητάμε φθηνή τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεσταθεί ο κόσμος και να κερδίσει και το κράτος, διότι από την κατανάλωση βγαίνει και το κέρδος», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Ο.Β.Ε.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα