Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Στα 90 λεπτά το λίτρο εκτιμάται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης για την Π.Ε. Καβάλας

Ημέρα:

Άγνωστες παραμένουν ακόμη και σήμερα, ημέρα έναρξης της διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης προς τους καταναλωτές, οι προθέσεις της κυβέρνησης, σχετικά με το καθεστώς που θα ισχύσει για το συγκεκριμένο προϊόν τη φετινή χειμερινή περίοδο.

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας και αντιπρόεδρος του τοπικού Σωματείου Βενζινοπωλών, Μιχάλης Μεταξάς, μιλώντας στον «Ενήμερο» σχετικά με το θέμα, χαρακτηρίζει απαράδεκτο το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει το τι θα ισχύσει τελικά με το πετρέλαιο θέρμανσης, γεγονός που όπως επισημαίνει συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά.

Οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών απαντούν ότι απλά δεν ξέρουν τι θα ισχύσει!

«Είναι η μοναδική φορά που δεν υπάρχει όχι ξεκάθαρο τοπίο, αλλά τοπίο γενικότερα, για το πώς θα λειτουργήσει η διανομή πετρελαίου θέρμανσης φέτος. Τα πρατήρια μας θα εφοδιαστούν πετρέλαιο και από την Δευτέρα θα αρχίσει η διανομή του στους καταναλωτές. Όμως παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες της Ομοσπονδίας μας να συναντηθεί με επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να μας ξεκαθαρίσουν την στάση τους για το πώς έχουν αποφασίσει να πωληθεί το πετρέλαιο θέρμανσης τον φετινό χειμώνα, αν δηλαδή θα μειωθεί ο φόρος, αν θα μειωθεί το επίδομα θέρμανσης ή με ποια κριτήρια θα δίνεται αυτό, εντούτοις η απάντηση που πήραμε κι αυτή τηλεφωνικά, είναι ότι δεν έχουν αποφασίσει τίποτα, αν και είμαστε στις 14 Οκτωβρίου! Αυτό είναι πρωτόγνωρο και τόσα χρόνια που είμαι πρατηριούχος, το αντιμετωπίζω για πρώτη φορά. Πάντα γνωρίζαμε πως θα δουλέψουμε, έστω και πέντε ημέρες πριν την έναρξη διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, όχι όμως μια ημέρα πριν να μην γνωρίζουμε τι θα ισχύσει. Ούτε τιμή ξέρουμε, ούτε αν δοθεί επίδομα, αλλά επίσης δεν έχουμε ιδέα για το αν οι υποσχέσεις που έδωσαν περί κατάργησης του Ε.Φ.Κ. θα γίνουν πράξη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Μιχάλης Μεταξάς.

Στα 90 λεπτά το λίτρο εκτιμάται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης για την Π.Ε. Καβάλας

Είναι απαράδεκτο με την έναρξη διανομής του πετρελαίου θέρμανσης κι ενώ σε πολλές πόλεις της χώρας μας ήδη έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες, να μην ξέρουμε που θα κυμανθεί η τιμή του. Εγώ προσωπικά την υπολογίζω για την περιφερειακή ενότητα Καβάλας ότι θα κυμανθεί περίπου στα 90 λεπτά το λίτρο. Τονίζω ότι αυτή είναι η προσωπική μου εκτίμηση, προσπαθώντας να βγάλω μια άκρη από αυτά που ακούω, διότι σαφή ένδειξη δεν έχουμε από πουθενά. Για εμάς τον σημαντικότερο ρόλο θα παίξει η μείωση στα προ τριών επίπεδα του φόρου και αν θα υπάρξει το επίδομα θέρμανσης, αν και βέβαια κάποιοι έχουν να το πάρουν από τον Φεβρουάριο. Ουσιαστικά ζητάμε φθηνή τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεσταθεί ο κόσμος και να κερδίσει και το κράτος, διότι από την κατανάλωση βγαίνει και το κέρδος», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Ο.Β.Ε.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παναγιώτης Μαμτσαδέλης: Μεγάλη ευθύνη η θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

«Παρά την ηλικία μου ο κ. Μουριάδης με εμπιστεύεται...

Ο Τόνι Σφήνος στην Καβάλα 

O γνωστός καλλιτέχνης Τόνι Σφήνος θα βρεθεί στην Καβάλα την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου...

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν τις λιγοστές ελιές

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν από τους επιτήδειους τις...

Τ. Ελευθεριάδου: Δεν μπορώ να αντιληφθώ τους λόγους αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Έχει ξεκινήσει...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Μεγάλη η παρακαταθήκη του Βασίλη Βασιλικού»

Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έκανε ο...

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Κεραμωτής στα Άδανα της Τουρκίας

Κατά την εβδομάδα 12 με 18 Νοεμβρίου 2023, εφτά μαθήτριες...

Πέθανε ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός

Πέθανε ο βραβευμένος συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός, σε ηλικία 89 ετών. Πρόκειται...

Με τρύπιες στέγες η πολιτιστική κληρονομιά της Καβάλας

Από το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού Καβάλας,...