Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Πρωτοφανής πτώση στους τζίρους των βιβλιοπωλείων της Καβάλας

Γιώργος Ζοπόγλου: Δεν θυμάμαι ξανά τόσο χαμηλή κίνηση

Ακολούθησε μας

Πρωτοφανή πτώση που ξεπερνά ακόμη και το 25% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, καταγράφουν τα βιβλιοπωλεία της Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου «Κύβος», Γιώργος Ζοπόγλου.

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, η μεγάλη αυτή πτώση άρχισε πριν από τρεις μήνες περίπου και κορυφώθηκε λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Πολύ μεγάλη πτώση το τελευταίο τρίμηνο, ειδικά στο λογοτεχνικό βιβλίο, που άλλες εποχές «δούλευε» πολύ για τις διακοπές και την παραλία – Την κατάσταση σώζει κάπως το παιδικό βιβλίο

«Μιλώντας με όλους τους αντιπροσώπους, αλλά και από αυτό που βλέπουμε στα καταστήματά μας, υπάρχει μια πολύ μεγάλη πτώση το τελευταίο τρίμηνο, ειδικά στο λογοτεχνικό βιβλίο, που άλλες εποχές «δούλευε» πολύ, όπως λέμε, καθώς ο κόσμος αγόραζε βιβλία για τις διακοπές του και για την παραλία γενικότερα. Ευτυχώς που υπάρχει το παιδικό βιβλίο και κατά κάποιο τρόπο μπορούμε να πούμε ότι σωζόμαστε κάπως», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Ζοπόγλου. Ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου «Κύβος» συμπλήρωσε ότι και στη γραφική ύλη η κίνηση που καταγράφεται στα βιβλιοπωλεία της πόλης είναι πάρα πολύ μικρή.

«Τόσο μεγάλη πτώση στους τζίρους μας τη συγκεκριμένη περίοδο δεν τη θυμάμαι ξανά…»

«Πριν τις εθνικές εκλογές ξεκίνησε να πέφτει η κίνηση, στην διάρκειά τους έπεσε πάρα πολύ και τώρα πλέον δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα, όσον αφορά την κίνηση», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο κ. Ζοπόγλου και συμπλήρωσε: «Κάτι τέτοιο είναι σίγουρα πρωτοφανές! Τόσο μεγάλη πτώση στους τζίρους μας τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν τη θυμάμαι ξανά».

Ελπίδες για ανάκαμψη από Σεπτέμβριο, αν και ο μήνας αυτός δεν φαίνεται να μπορεί να διορθώσει τα… σπασμένα του τριμήνου!

Σχετικά με το αν «βοηθά» κάπως την κατάσταση η παρουσία των τουριστών στην Καβάλα, ο Γιώργος Ζοπόγλου επισήμανε: «Πέρυσι οι Τούρκοι ψώνιζαν κάπου κάπου και καμιά τσάντα, αλλά ούτε αυτοί δεν ήρθαν φέτος, γιατί έχουν σοβαρό θέμα με το νόμισμα. Οι Βούλγαροι ούτως ή άλλως φέρνουν μαζί τους τα πράγματά τους, οπότε κι από εκεί δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ενίσχυση στους τζίρους των καταστημάτων μας».

Οι ελπίδες πλέον των βιβλιοπωλών στρέφονται στον Σεπτέμβριο και στο άνοιγμα των σχολείων, αν και όπως τόνισε ο κ. Ζοπόγλου, ο μήνας αυτός, όσο καλός κι αν είναι, δεν θα μπορέσει να αναστρέψει την ζημιά που έγινε από την καθίζηση του τελευταίου τριμήνου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα