Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Προς επίλυση το ζήτημα του Βιοτεχνικού Πάρκου

Ημέρα:

Την αισιοδοξία του ότι το ζήτημα του Βιοτεχνικού Πάρκου θα επιλυθεί εντός του 2019, εξέφρασε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας.

«Το ΒΙΟ.ΠΑ. προχωρά σύμφωνα τουλάχιστον με το σκεπτικό και το χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει όταν είχαμε την αυτόκλητη γενική συνέλευση πριν από μερικούς μήνες. Η δική μας υποχρέωση ως Επιμελητήριο, ήταν η εκπόνηση της οικονομοτεχνικής μελέτης σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, προκειμένου τα νομικά μας πρόσωπα, δηλαδή ο Δήμος, η Περιφέρεια και το Επιμελητήριο, να πάρουν τη σχετική απόφαση στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΒΙΟ.ΠΑ.», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Δέμπας.

«Είμαστε σε καλό δρόμο και τις επόμενες ημέρες θα έχουμε τα πρώτα οικονομικά στοιχεία των τελευταίων χρόνων και φυσικά να δούμε και το θέμα σχετικά με τους οικοπεδούχους»

«Το πρωί της Τρίτης (30/7) υπήρξε μια συνάντηση με τη μελετητική ομάδα και με τον νομικό μας, προκειμένου να δούμε σε ποια φάση βρίσκεται η πορεία αυτής της μελέτης, γιατί πραγματικά θέλουμε το συντομότερο δυνατό να έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα. Είμαστε σε καλό δρόμο και τις επόμενες ημέρες θα έχουμε τα πρώτα οικονομικά στοιχεία των τελευταίων χρόνων και φυσικά να δούμε και το θέμα σχετικά με τους οικοπεδούχους, δηλαδή ποιοι οφείλουν, τι ποσά οφείλουν, ώστε να τους καλέσουμε ξανά και να καταλήξουμε για το ποιοι έχουν πραγματικό ενδιαφέρον, ποιοι θέλουν να αποχωρήσουν και να δούμε τον τρόπο αποχώρησής τους», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Μάρκος Δέμπας.

Συναντήσεις με Θ. Μουριάδη και Χ. Μέτιο θα έχει το επόμενο διάστημα ο Μ. Δέμπας

«Το ζήτημα του ΒΙΟ.ΠΑ. έτσι κι αλλιώς είναι στην πρώτη γραμμή της διοίκησής μας και θέλουμε να λυθεί. Θα έχω τις επόμενες ημέρες συναντήσεις και με τα μέλη της διοικητικής επιτροπής, δηλαδή συνάντηση με τον νέο δήμαρχο Καβάλας, τον κ. Μουριάδη, για να τον ενημερώσουμε βασικά και να δούμε την πρόθεση της νέας δημοτικής αρχής, ενώ θα συναντηθώ και με τον περιφερειάρχη, τον κ. Μέτιο, που έτσι κι αλλιώς σε προηγούμενη συνάντηση του είχα θέσει πάλι το θέμα, γιατί θα πρέπει να ορίσουμε διοικητικό συμβούλιο. Είναι μια αλληλουχία πραγμάτων όσον αφορά το ΒΙΟ.ΠΑ., όλα είναι σε εξέλιξη, και πιστεύω μέσα στον Αύγουστο θα δούμε ακριβώς ποια ανακοίνωση θα κάνουμε και που καταλήγουμε για το θέμα», υπογράμμισε σχετικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά και δεν θα έχουμε τρικλοποδιές ή εμπόδια που θα μας δυσκολέψουν…»

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν πιστεύει ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά και να αλλάξει την κατάσταση, ο κ. Δέμπας απάντησε: «Προς στιγμήν δεν έχω την αίσθηση ούτε από την Περιφέρεια που έχει το 51%, ότι δεν υπάρχει επιθυμία και διάθεση για να βρεθεί λύση στο ΒΙΟ.ΠΑ. Επομένως από τη στιγμή που υπάρχει η διάθεση όλων μας, φαντάζομαι και από τον κ. Μουριάδη το ίδιο θα εισπράξουμε, να βρεθεί λύση, είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά και δεν θα έχουμε τρικλοποδιές ή εμπόδια που θα μας δυσκολέψουν. Επειδή βλέπω και ενδιαφέρον επιχειρήσεων που θέλουν να μπουν στο ΒΙΟ.ΠΑ., αλλά ακόμη και από τους ίδιους τους οικοπεδούχους διέκρινα στη μεγάλη πλειονότητα τους ότι έχουν δηλώσει σε προηγούμενη συνάντηση ότι θέλουν να συνεχίσουν. Βέβαια εξαρτάται και από εμάς να πάρουμε τις αποφάσεις και κυρίως με τον ορισμό ενός νέου διοικητικού συμβουλίου, άμεσα, για να μπορέσουν να τρέξουν όλα αυτά που συζητάμε. Χωρίς διοικητικό συμβούλιο είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσουν κάποια πράγματα».

«Νομίζω ότι λύση μπορεί να βρεθεί το συντομότερο δυνατό και πάντως μέσα στο 2019»

Σε ερώτηση για το αν είναι εφικτό να επιλυθεί το ζήτημα μέσα στο 2019, ή αν «βλέπει» ότι αυτό θα πάει για το 2020, ο Μάρκος Δέμπας απάντησε: «Μέσα στο 2019 είναι ο στόχος να επιλυθεί το ζήτημα του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας. Λόγω των εκλογών ίσως να πήγαμε λίγο πίσω, η νέα δημοτική αρχή αναλαμβάνει από Σεπτέμβριο, ωστόσο επειδή το 51% ανήκει στην Περιφέρεια και μπορεί να ορίσει από μόνη της διοικητικό συμβούλιο, νομίζω ότι λύση μπορεί να βρεθεί το συντομότερο δυνατό και πάντως μέσα στο 2019».

«Ο χώρος χρειάζεται σίγουρα πολλή δουλειά…»

Τέλος, αναφορικά με το αν χρειάζονται νέες παρεμβάσεις στον χώρο του Βιοτεχνικού Πάρκου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας απάντησε: «Ο χώρος χρειάζεται σίγουρα πολλή δουλειά. Σκοπός μας είναι στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, κάποιες υποδομές που δεν ολοκληρώθηκαν και πρέπει να ολοκληρωθούν, να γίνουν. Ένα κονδύλι από αυτό το κομμάτι θα κατευθυνθεί για την καλύτερη ανάπτυξη των υποδομών του Βιοτεχνικού Πάρκου. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ποδοχώρι: Το κριάρι σκότωσε την 68χρονη κτηνοτρόφο;

Το σενάριο να σκότωσε το κριάρι την 68χρονη γυναίκα από το...

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου για τον θάνατο του Θόδωρου Ταβλαρίδη

Σχετικά με τον θάνατο του Θόδωρου Ταβλαρίδη (διαβάστε https://kavalawebnews.gr/sas-endiaferoun/prosopa/nekros-anasyrthike-apo-tin-thalassa-o-cheirourgos-thodoros-tavlaridis/)...

Νεκρός ανασύρθηκε από την θάλασσα ο χειρουργός Θόδωρος Ταβλαρίδης

Νεκρός ανασύρθηκε από την θαλάσσια περιοχή της Ασπροβάλτας ο...

Θα έχουν φέτος ναυαγοσώστες οι παραλίες του δήμου Παγγαίου

Χρήστος Μποσμπότης: Είναι δύσκολη υπόθεση η εξεύρεσή τους Στη φάση...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...