Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας σχεδιάζει εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα

Δεν “περπατάνε” οι εκπτώσεις, πτώση του τζίρου έως 30%

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Το 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, αγγίζει η πτώση του τζίρου στα εμπορικά καταστήματα της Καβάλας στη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων που άρχισαν στις 13 Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στις 29 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ”Ενήμερο” ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης, όλη η αγορά, τόσο η τοπική, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο είναι πιο κάτω από πέρυσι, γεγονός που προβληματίζει τον εμπορικό κόσμο για το επόμενο χρονικό διάστημα.

”Με όποιο συνάδελφο και να έχω μιλήσει, σε όποια πόλη της Ελλάδας, υπάρχει ακριβώς η ίδια κατάσταση…”

”Σαφώς και υπάρχει μια σχετική κίνηση στη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων, όμως δεν είναι η επιθυμητή και δεν έχει καμιά σχέση με την αντίστοιχη του 2019. Με όποιο συνάδελφο και να έχω μιλήσει, σε όποια πόλη της Ελλάδας, υπάρχει ακριβώς η ίδια κατάσταση, με μια διαφορά, ότι στις μεγαλύτερες πόλεις, όπως Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εκεί η πτώση είναι ακόμη μεγαλύτερη σε σχέση με τις επαρχιακές πόλεις, καθώς οι καταναλωτές ψωνίζουν από τα mall ή από την Ερμού, με αποτέλεσμα τα μικρά καταστήματα να μην έχουν καθόλου δουλειά”, σημείωσε αρχικά ο κ. Κελγιώργης και συμπλήρωσε ”η πτώση του τζίρου στα εμπορικά καταστήματα της Καβάλας για το διάστημα των τριών σχεδόν εβδομάδων των χειμερινών εκπτώσεων, σε σχέση πάντα με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, κυμαίνεται στην ένδυση και στην υπόδηση, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, από 20% μέχρι και 30%, ένα νούμερο πολύ σημαντικό που σίγουρα μας προβληματίζει”, συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Οι λόγοι που κατά τον Γ. Κελγιώργη ρίχνουν τους τζίρους των τοπικών καταστημάτων

Ερωτηθείς για το που μπορεί να αποδίδεται αυτή η σημαντική πτώση του τζίρου, ο κ. Κελγιώργης απάντησε: ”Η χρονιά ήταν πιο δύσκολη, τελειώνουν τα αποθεματικά των νοικοκυριών, βρισκόμαστε στη 10η χρονιά κρίσης, το λεγόμενο ”μαξιλάρι” έχει μειωθεί πάρα πολύ έως μηδενιστεί, υπάρχει η ρύθμιση των 120 δόσεων, πολύς κόσμος κατευθύνει εκεί τα χρήματά του για να μη τη χάσει. Επίσης, έγινε κάτι που επηρέασε αρνητικά τους καταναλωτές κι έχει να κάνει με το επίδομα θέρμανσης όταν η πλατφόρμα κλείδωσε στο τέλος Δεκεμβρίου, οπότε ο κάθε καταναλωτής έπρεπε να προμηθευτεί πετρέλαιο το έκανε στερώντας χρήματα από την αγορά. Παράλληλα, δεν δόθηκε το κοινωνικό μέρισμα που είχε δοθεί τα περσινά Χριστούγεννα και το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση το έδωσε για προεκλογικούς λόγους παραμονές του Πάσχα, οπότε δεν υπήρχε στον προϋπολογισμό, δεν δόθηκε τα φετινά Χριστούγεννα και αυτό φάνηκε στην αγορά”.

”Ως Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, κάνουμε κάποιες στοχευμένες ενέργειες και δίνουμε μεγάλη βαρύτητα την εβδομάδα πριν το Καρναβάλι, σε συνεργασία πάντα με τον Δήμο Καβάλας, για να κάνουμε εκείνες τις ημέρες κάποια events στην αγορά”

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να αντιστραφεί η κατάσταση το επόμενο διάστημα των χειμερινών εκπτώσεων, ο Γιάννης Κελγιώργης απάντησε: ”Πάντα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, γιατί οι τελευταίες ημέρες των εκπτώσεων είναι πιο ζεστές, τα χρήματα για θέρμανση δεν είναι πλέον πολλά. Ευελπιστούμε για το καλύτερο. Εμείς ως Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, κάνουμε κάποιες στοχευμένες ενέργειες και δίνουμε μεγάλη βαρύτητα την εβδομάδα πριν το Καρναβάλι, η οποία θα είναι η τελευταία εβδομάδα των εκπτώσεων, σε συνεργασία πάντα με τον Δήμο Καβάλας, για να κάνουμε εκείνες τις ημέρες κάποια events στην αγορά για να κρατήσουμε και τους επισκέπτες που θα έρθουν στην πόλη μας για το Καρναβάλι της Ξάνθης και θα μείνουν στα ξενοδοχεία της πόλης μας, αλλά και να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των Καβαλιωτών, καθώς θα υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερες εκπτώσεις από τα τοπικά καταστήματα και πιστεύουμε έστω κι εκείνες τις ημέρες, να υπάρξει η μέγιστη δυνατή κατανάλωση”.

”Υπάρχει μεγάλη επάρκεια αγαθών, αλλά και σε νούμερα. Είναι λογικό, όταν δεν υπάρχει πολύ μεγάλη κατανάλωση…”

Τέλος, σε ερώτηση για το αν υπάρχει επάρκεια προϊόντων στην τοπική αγορά, ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας απάντησε: ”Υπάρχει μεγάλη επάρκεια αγαθών, αλλά και σε νούμερα. Είναι λογικό, όταν δεν υπάρχει πολύ μεγάλη κατανάλωση, τα νούμερα είναι εκεί. Δεν είναι όπως άλλες χρονιές που δεν μπορεί ο καταναλωτής να βρει νούμερα από τις πρώτες κιόλας ημέρες των εκπτώσεων. Οπότε για όλο το επόμενο διάστημα περιμένουμε τους καταναλωτές στα καταστήματά μας για να βρουν προϊόντα ποιότητας και σε εξαιρετικές τιμές”.

Διαφημίσεις