Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Όσο καθυστερεί η αξιολόγηση τα μέτρα θα γίνονται πιο σκληρά

Ημέρα:

«Δυστυχώς οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών είναι δυσάρεστες για τη χώρα μας, καθώς η δεύτερη αξιολόγηση, που έπρεπε να κλείσει από πέρυσι τον Φεβρουάριο, βλέπουμε ότι δεν έχει κλείσει ακόμη. Τα μέτρα που ζητούν οι εταίροι είναι πάρα πολύ δύσκολα», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το πρωί της Δευτέρας (13/2) ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Ντίνος Κλειτσιώτης.  

«Η κυβέρνηση έχει δίκιο, μέχρι ένα σημείο, να αντιδρά σε αυτά τα μέτρα, αλλά είναι ευθύνη της ίδιας που φτάσαμε να διαπραγματευόμαστε σήμερα αυτά τα σκληρά μέτρα. Όσο αυτή η αξιολόγηση δεν κλείνει, τα μέτρα δυστυχώς θα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη σήμερα, η αξιολόγηση να κλείσει με όσο το δυνατό μέτρα που θα μπορέσει να αντέξει ο ελληνικός λαός. Υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση για το πώς μπορεί να διαμορφώσει ένα τέτοιο πλαίσιο, ώστε τα μέτρα να περάσουν πιο εύκολα στον λαό», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Κλειτσιώτης.

«Όταν παραδώσαμε την κυβέρνηση το 2014 τα οικονομικά μεγέθη ήταν τέτοια που φαινόταν ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια…»

Ερωτηθείς σχετικά με το αν δικαιώνεται με όσα συμβαίνουν ο τέως πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε: «Δεν είμαι από αυτούς που λένε αν δικαιώνεται ή όχι ο Αντώνης Σαμαράς. Όλοι έχουν δει όμως ότι τα οικονομικά μεγέθη το 2014, τότε που εμείς παραδώσαμε την κυβέρνηση, ήταν τέτοια που φαινόταν ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια. Όλα έδειχναν ότι πηγαίναμε καλύτερα. Σήμερα, μετά από δυο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. πάμε να πιάσουμε τους στόχους του 2014. Έμμεσα λοιπόν δίνω και την απάντηση για το αν δικαιώνεται ή όχι ο Αντώνης Σαμαράς».

«Πρόβλημα grexit δεν θα έχουμε»

Τέλος, σε ερώτηση για το αν είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο του grexit, ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας απάντησε: «Πρόβλημα grexit δεν θα έχουμε. Η ευρωπαϊκή οικογένεια θέλω να πιστεύω ότι τελικά θα βάλει νερό στο κρασί της και θα παραμείνουμε εντός ευρωζώνης, γιατί σε διαφορετική περίπτωση οι καταστάσεις που θα ζήσουμε θα είναι τραγικές. Η αξιολόγηση αυτή θα κλείσει και νομίζω ότι τα μέτρα τελικά δεν θα είναι τόσο σκληρά, αφού θα κάνουν και οι δυο πλευρές λίγο πίσω, απ’ όσο ακούγονται σήμερα στα μέσα ενημέρωσης. Η κυβέρνηση καθυστέρησε. Αυτά λέει κι ο κ. Χουλιαράκης. Ότι δηλαδή κάθε μέρα που καθυστερούμε τα μέτρα θα είναι σκληρότερα. Για αυτό οι κυβερνώντες πρέπει να την κλείσουν άμεσα για να μη βρεθούμε προ απροόπτου».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Κωνσταντίνος Γερακίνης υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Γιάννη Εριφυλλίδη

Ο Κωνσταντίνος Γερακίνης συστρατεύεται ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με...

Οι πρώτοι 30 υποψήφιοι του Χαράλαμπου Χρυσανίδη

Από τον συνδυασμό «ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ» του υποψηφίου δημάρχου Καβάλας...

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων (23/6 – 10/9/2023)

Με σκηνικό το εμβληματικό κτήριο του δημαρχείου, το βράδυ...

ΔΕΥΑΚ: Ξεκίνησε ο καθαρισμός των δεξαμενών της Καβάλας

Με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ. η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, ξεκίνησε τον...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...