Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, 2020

Μουδιασμένη η αγορά μετά την επανεκκίνηση

Βασίλης Λεμονίδης: «Δυο μήνες τώρα μαζεύαμε υποχρεώσεις/ Η λύση είναι γενναία χρηματοδοτικά εργαλεία που θα περάσουν από τράπεζες, αλλά με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου»

Ροή Ειδήσεων

Έκανε ελέγχους, αλλά δεν «έκοψε» πρόστιμα η Δημοτική Αστυνομία Καβάλας

Από την πρώτη ημέρα εντατικοποίησης των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού, έως και την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκαν 1.424 έλεγχοι από τη...

Ανοίγουν την Δευτέρα τα καταστήματα λιανικής πώλησης εποχικών ειδών

Από την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι ανοικτά τα καταστήματα λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, ενώ θα επιτρέπεται η πώλησή τους και από τα...

Αυτοκίνητο ανατράπηκε μεταξύ Κρηνίδων και Πολυστύλου

Αυτοκίνητο που οδηγούσε 32χρονη ανατράπηκε και κατέληξε σε χαντάκι στην εθνική οδό Δράμας – Καβάλας, λίγο μετά την διασταύρωση Φιλίππων έξω από τις Κρηνίδες.Η...

Μία μέρα Ενός εκπαιδευτικού (του Δημ. Λυμπεράκη)

Γράφει ο Δημήτρης Λυμπεράκης Δεκέμβρης 2020- Πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης- 1η διδακτική ώρα07.45: Έγερσις07.50: Πλύσις χειρών και προσώπου07.55: 2λεπτος παρατήρησις της χορηγηθείσης (υπό της κυβερνήσεως βεβαίως βεβαίως)...

Απάντηση της Μητρόπολης ΦΝΘ για τα κρούσματα covid στο «Προκόπειο»

Από την Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:Η Διοίκηση της Μονάδος Φροντίδος Ηλικιωμένων και Χρονίως Πασχόντων «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΙΛΑΣ» (ΝΠΙΔ) της Ιεράς...

Άρθρα & Απόψεις

Μία μέρα Ενός εκπαιδευτικού (του Δημ. Λυμπεράκη)

Γράφει ο Δημήτρης Λυμπεράκης Δεκέμβρης 2020- Πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης- 1η διδακτική ώρα07.45: Έγερσις07.50: Πλύσις χειρών και προσώπου07.55: 2λεπτος παρατήρησις της χορηγηθείσης (υπό της κυβερνήσεως βεβαίως βεβαίως)...

Κατάσταση πολιορκίας (του Παύλου Λεμοντζή)

Αβεβαιότητα, ανασφάλεια, φόβος, περιορισμός μετακινήσεων, αστυνομικός έλεγχος των μετακινήσεων, πρόστιμα, κλείσιμο των συνόρων, , κρούσματα, θετικός, αρνητικός.Λέξεις αιχμηρές, θαρρείς και ξεπήδησαν από τη ζώνη...

Παραθεριστική κατοικία: Μία σταθερή και ποιοτική μορφή τουρισμού

Αφού πολλές μορφές της οικονομίας θα αλλάξουν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι ανάγκη να αλλάξει και η δομή του τουρισμού.Τουλάχιστον στην περιοχή μας...

Ο κορωνοϊός και ο ιός της Αριστεράς (ηχητικό)

Σε αυτό το επεισόδιο συζητάμε για τον κορωνοϊό και το τι σημαίνει ένα δεύτερο λοκντάουν. Συζητάμε για τα όσα συνέβησαν στην επέτειο του Πολυτεχνείου,...

Πλάτωνος «Νόμοι» Βιβλίο Ε (Μέρος 4ο)

Γράφει ο Βασίλης ΤσιάντοςΚαθηγητής Διεθνούς Πανεπιστημίου ΕλλάδοςΠρόεδρος Δ.Ε. Παραρτήματος Καβάλας της ΕΜΕΕισαγωγήΤην Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020 (τρίτη Πέμπτη κάθε Νοεμβρίου) ήταν η Παγκόσμια...
Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Απολύτως λογικό και αναμενόμενο χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης, το «μούδιασμα» των καταναλωτών τις δυο πρώτες ημέρες μετά το άνοιγμα της τοπικής αγοράς, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει με έμφαση ότι θα πρέπει να περάσει τουλάχιστον μια εβδομάδα για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, σχετικά με το αν θα επιστρέψει μιας κάποιας μορφής κανονικότητα στα εμπορικά καταστήματα της πόλης.

«Μετά από 54 ημέρες καραντίνας, ήταν πολύ περίεργα τα πράγματα στην αγορά. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλους μας το να μπούμε ξανά σε μια διαδικασία επαναλειτουργίας. Γενικότερα οι καταναλωτές κινήθηκαν τις δυο πρώτες μέρες στοχευμένα για κάποια προϊόντα, για τα οποία είχαν κάνει έρευνα αγοράς στις βιτρίνες κι εν τέλει τα αγόρασαν. Είχε αυξημένη κίνηση στους δρόμους, ο κόσμος κατέβηκε στην αγορά, η κίνηση όμως δεν ήταν ανάλογη στα καταστήματα», αναφέρει σχετικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

«Ξέραμε ότι δεν θα υπάρχουν ουρές έξω από τα καταστήματά μας – Μη ξεχνάμε ότι υπάρχουν κοινωνικές ομάδες που εν μέσω καραντίνας δεν απώλεσαν το εισόδημά τους – Στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις κάνουμε καλό σε όλους»

«Για να έχουμε ένα ασφαλές συμπέρασμα, θα πρέπει να περάσει μια εβδομάδα κανονικότητας, ώστε να δούμε πως θα κινηθούμε στη συνέχεια. Υπάρχει ένα μούδιασμα, το οποίο όμως είναι απολύτως λογικό, το περιμέναμε. Ξέραμε ότι δεν θα υπάρχουν ουρές έξω από τα καταστήματά μας, όμως από εκεί και μετά ευχόμαστε, με σύμμαχο τον καλό καιρό, να ανέβει και η διάθεση των καταναλωτών. Μη ξεχνάμε ότι υπάρχουν κοινωνικές ομάδες που εν μέσω καραντίνας δεν απώλεσαν το εισόδημά τους και νομίζω ότι κάποιες ανάγκες θα προκύψουν, όσον αφορά την αλλαγή της σεζόν και πιστεύω ότι στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις κάνουμε καλό σε όλους. Πρέπει η αλληλεγγύη, τώρα όσο ποτέ άλλοτε, να είναι η προτεραιότητά μας», επισημαίνει ακόμη ο Βασίλης Λεμονίδης.

«Μείναμε πολύ πίσω στις υποχρεώσεις μας και γι’ αυτό δεν μπορούμε να μπούμε σε μια περίοδο παρατεταμένης εκπτωτικής περιόδου»

 Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας μιλώντας για τις τιμές και για το ότι απομένουν τρεις ημέρες για την ολοκλήρωση του εκπτωτικού δεκαπενθημέρου σημειώνει: «Τα καταστήματα ήταν σχεδόν δυο μήνες κλειστά. Μείναμε πολύ πίσω στις υποχρεώσεις μας και γι’ αυτό δεν μπορούμε να μπούμε σε μια περίοδο παρατεταμένης εκπτωτικής περιόδου, γιατί δεν θα μπορέσει να αντέξει κανένα μαγαζί».

«Τα τελευταία χρόνια ο Μάιος ήταν ένας από τους καλύτερους μήνες από άποψη τζίρου και επισκεψιμότητας. Αυτό δεν θα το δούμε λογικά φέτος»

Σε σχέση με την εικόνα που εκτιμά ότι θα παρουσιάσει ο «μισός» μήνας Μάιος, ο οποίος ήταν πάντα ένας από τους καλύτερους για την τοπική αγορά, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ. επισημαίνει: «Ο Μάιος, όπως τον ξέραμε μέχρι και πέρυσι σίγουρα πολύ δύσκολα θα επανέλθει γιατί είναι «μισός», αλλά και γιατί το διάστημα που απομένει θα είναι πολύ διαφορετικό. Είχαμε εκδηλώσεις όπως η «Λευκή Νύχτα», είχαμε την πρώτη προσέλευση Βαλκάνιων τουριστών με ένα οικονομικό όφελος πολύ σημαντικό για εμάς. Τα τελευταία χρόνια ο Μάιος ήταν ένας από τους καλύτερους μήνες από άποψη τζίρου και επισκεψιμότητας. Αυτό δεν θα το δούμε λογικά φέτος».

«Μη ξεχνάμε ότι η περιοχή μας είναι «καθαρή» από τον ιό κι αυτό θα πρέπει να το περάσουμε προς τα έξω, ότι δηλαδή είμαστε περιοχή χωρίς προβλήματα και κρούσματα, οπότε είναι ένας ασφαλής και οργανωμένος προορισμός…»

Μιλώντας για το τουριστικό κομμάτι, ο κ. Λεμονίδης υπογραμμίζει: «Τουλάχιστον να μην χάσουμε την υπόλοιπη τουριστική περίοδο. Νομίζω ότι τα μέτρα για τον τουρισμό θα μπορέσουν να βοηθήσουν, ώστε Ιούλιο και Αύγουστο να έχουμε ένα σημαντικό τουριστικό ρεύμα με ασφάλεια και με μέτρα προστασίας για να δουλέψουμε. Μη ξεχνάμε ότι η περιοχή μας είναι «καθαρή» από τον ιό κι αυτό θα πρέπει να το περάσουμε προς τα έξω, ότι δηλαδή είμαστε περιοχή χωρίς προβλήματα και κρούσματα, οπότε είναι ένας ασφαλής και οργανωμένος προορισμός, όχι μόνο για αλλοδαπούς τουρίστες, αλλά και για τον εγχώριο τουρισμό. Πολλοί από την νότια και κεντρική Ελλάδα, οι περισσότεροι εκ των οποίων πήγαιναν για διακοπές στα νησιά, μπορούν τώρα να βρεθούν στην περιοχή μας με το αυτοκίνητό τους».

«Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, δεν μπορούμε να το κρύψουμε αυτό. Ξαφνικά από εκεί που ήμασταν χωρίς μάσκες και φόβο, τώρα υπάρχει μια διστακτικότητα που είναι εύλογη…»

Αναφορικά με την τήρηση των μέτρων στα καταστήματα και πόσο αυτά δυσκολεύουν την καθημερινότητα επαγγελματιών και καταναλωτών, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας δηλώνει: «Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, δεν μπορούμε να το κρύψουμε αυτό. Ξαφνικά από εκεί που ήμασταν χωρίς μάσκες και φόβο, τώρα υπάρχει μια διστακτικότητα που είναι εύλογη. Η πλειονότητα τηρεί τα μέτρα προστασίας, προσέχει και προχωράμε για να δούμε λίγο την καλύτερη περίοδο κάθε χρονιάς που είναι το διάστημα Μαΐου – Σεπτεμβρίου. Ξεκινήσαμε δειλά – δειλά και καλό είναι να έχουμε αισιοδοξία μήπως και καλυτερέψουν τα πράγματα».

«Τώρα είναι η στιγμή που χωρίς προϋποθέσεις και αστερίσκους πρέπει η κυβέρνηση στο οικονομικό κομμάτι, γιατί στην υγεία παίρνει 10 με τόνο, να κάνει όλες τις ενέργειες – Η λύση είναι γενναία χρηματοδοτικά εργαλεία που θα περάσουν από τράπεζες, αλλά με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου»

 Τέλος, σε σχέση με το τι περιμένει ο εμπορικός κόσμος από την κυβέρνηση, ο Βασίλης Λεμονίδης σημειώνει: «Δυο μήνες τώρα μαζεύαμε υποχρεώσεις. Μετατέθηκαν όλες αυτές. Αυτό σημαίνει ότι ο Ιούνιος είναι ο κομβικός μήνας που θα έρθουν όλες μαζί οι υποχρεώσεις μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Τώρα λοιπόν είναι η στιγμή που χωρίς προϋποθέσεις και αστερίσκους πρέπει η κυβέρνηση στο οικονομικό κομμάτι, γιατί στην υγεία παίρνει 10 με τόνο, να κάνει όλες τις ενέργειες, είτε πρόκειται  για χρηματοδοτικά εργαλεία, είτε για την επιστρεπτέα προκαταβολή, από την οποία τέθηκαν εκτός οι αυτοαπασχολούμενοι. Πρέπει να μπουν κι αυτοί, ενώ πρέπει να λάβουν τα 800 ευρώ όσοι δεν τα πήραν. Αυτά, μη ξεχνάμε, είναι βοηθήματα, δεν κάνουν βιώσιμη μια επιχείρηση. Η λύση είναι γενναία χρηματοδοτικά εργαλεία που θα περάσουν από τράπεζες, αλλά με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου».

Διαφημίσεις