Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την δολοφονία στην Χρυσούπολη

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και...

Ένοπλη ληστεία με θύμα 18χρονο στο Ελαιοχώρι 

Ένοπλη ληστεία με θύμα 18χρονο έγινε σε σπίτι στο Ελαιοχώρι του...

Μιχάλης Μεταξάς: Το επιχειρείν είναι στο ναδίρ

Τραγική είναι η κατάσταση στην αγορά και θα γίνει ακόμη χειρότερη από τον Σεπτέμβριο

spot_img

Ακολούθησε μας

«Το επιχειρείν είναι στο ναδίρ! Η κατάσταση είναι τραγική και θα γίνει ακόμη χειρότερη από τον Σεπτέμβριο και μετά, όταν θα διαμορφωθούν τα νέα δεδομένα με την λειτουργία των καταστημάτων στους εσωτερικούς χώρους τους».

Τα παραπάνω επισημαίνει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο γραμματέας του Σωματείου Καθεζυθοπωλών Καβάλας, Μιχάλης Μεταξάς, περιγράφοντας την εικόνα που επικρατεί στην τοπική αγορά, όσον αφορά τον χώρο της εστίασης.

 «Δεν υπάρχει πλέον τουρισμός στην πόλη, ούτε από το εξωτερικό, ούτε φυσικά και εγχώριος. Οι πολίτες είναι σφιγμένοι οικονομικά, διότι φοβούνται με όλα αυτά που πιθανόν θα συμβούν από τον Σεπτέμβριο και μετά…»

«Δυστυχώς, δεν είναι ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα του φετινού καλοκαιριού. Δεν υπάρχει πλέον τουρισμός στην πόλη, ούτε από το εξωτερικό, ούτε φυσικά και εγχώριος. Οι πολίτες είναι σφιγμένοι οικονομικά, διότι φοβούνται με όλα αυτά που πιθανόν θα συμβούν από τον Σεπτέμβριο και μετά», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Μεταξάς.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάπως η εικόνα το υπόλοιπο του Αυγούστου, ο γραμματέας του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας, απαντά: «Νομίζω ότι δεν θα αλλάξει κάτι μέσα στον Αύγουστο. Με ένα τριήμερο και μόνο δεν σώζεται η κατάσταση με όποια δουλειά και να έχει εκείνες τις ημέρες του 15αυγουστου. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει τουρισμός, θεωρώ ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο».

Η πτώση του τζίρου στα καταστήματα εστίασης της Καβάλας συνολικά σε σχέση με πέρυσι και στο διάστημα από Ιούνιο μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, ξεπερνάει το 60%!

Σύμφωνα πάντα με όσα δήλωσε στον «Ε» ο Μιχάλης Μεταξάς, η πτώση του τζίρου στα καταστήματα εστίασης της Καβάλας συνολικά σε σχέση με πέρυσι και στο διάστημα από Ιούνιο μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, ξεπερνάει το 60%!

«Πολλές επιχειρήσεις ήδη καρκινοβατούν, άλλες έχουν κλείσει χωρίς να το έχουν καταλάβει! Άλλες πάλι παλεύουν να μειώσουν τα χρέη τους. Από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει μεγάλη πτώση τζίρου, υπάρχουν αντίστοιχα και απολύσεις προσωπικού, που θα ενταθούν από το φθινόπωρο και μετά», τονίζει σχετικά ο κ. Μεταξάς.

«Το μόνο που μπορεί να κάνει η Κυβέρνηση, είναι να δώσει μια ανάσα στους ελεύθερους επαγγελματίες αναβάλλοντας δάνεια, δόσεις και δίνοντας χαμηλότοκα δάνεια…»

Αναφορικά με το τι περιμένει ο επιχειρηματικός κόσμος από την Κυβέρνηση, ο γραμματέας του Σωματείου Καφεζυθοπωλών, υπογραμμίζει: «Το μόνο που μπορεί να κάνει η Κυβέρνηση, είναι να δώσει μια ανάσα στους ελεύθερους επαγγελματίες αναβάλλοντας δάνεια, δόσεις και δίνοντας χαμηλότοκα δάνεια. Ειδικά όμως στα δάνεια, τίποτα δεν έχει περπατήσει. Αν «πεθάνει» οικονομικά ο επιχειρηματίας δεν χρειάζεται καμιά βοήθεια, τι να την κάνει; Ήδη πέρασαν τρεις μήνες και δεν είδε καμιά βοήθεια ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, για να κρατήσει και να παλέψει μέχρι να βγει το εμβόλιο».

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι θα ζήσουμε ένα ακόμη καλοκαίρι σαν το φετινό. Δεν θα το αντέξουμε»

 Τέλος, ερωτηθείς για το τι θα σήμαινε η μη εύρεση εμβολίου ή φαρμάκων κατά του κορωνοϊού για την επόμενη χρονιά, ο Μιχάλης Μεταξάς, απάντησε: «Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι την ερχόμενη άνοιξη θα έχει βρεθεί το εμβόλιο και θα αρχίσει ο εμβολιασμός για να αρχίσει να κινείται η οικονομία και ο τουρισμός που είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας. Αν δεν επανεκκινήσει ο τουρισμός, η χώρα μας είναι καταδικασμένη. Θα μιλάμε για ισοπέδωση των πάντων. Δεν θέλω να πιστέψω ότι θα ζήσουμε ένα ακόμη καλοκαίρι σαν το φετινό. Δεν θα το αντέξουμε».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα