Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του...

Κινείται η αγορά των ακινήτων στην Καβάλα

Αυξητική τάση παρουσιάζουν οι αγοραπωλησίες με βασικούς ενδιαφερόμενους τους Έλληνες

Ακολούθησε μας

Αυξητική τάση παρουσιάζουν οι αγοραπωλησίες ακινήτων στην Καβάλα το τελευταίο χρονικό διάστημα και μάλιστα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζεται πλέον από Έλληνες κι όχι από ξένους!

Όπως επισημαίνει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο μεσίτης – σύμβουλος ακινήτων, Ιορδάνης Αγγελιάδης, η μεγαλύτερη ζήτηση για αγορά διαμερισμάτων αφορά το κέντρο της Καβάλας, με τις τιμές να παραμένουν στα επίπεδα που υπήρχαν πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Από 30.000 με 50.000 ευρώ αρχίζουν τα ποσά και φτάνουν περίπου στις 100.000 με 150.000 ευρώ

«Η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ακινήτων στην πόλη, αλλά και συνολικά την Π.Ε. Καβάλας, είναι ίδια με αυτήν που υπήρχε προ της πανδημίας. Δεν έχουν αλλάξει σημαντικά τα πράγματα. Στις πωλήσεις δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Δεν έχουμε πτώση τιμών, όπως λεγόταν κατά κόρον εκεί κοντά στον Μάιο και η ζήτηση αγοραπωλησιών, όχι απλώς παραμένει, αλλά έχει αυξηθεί κιόλας και μάλιστα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκφράζεται πλέον από Έλληνες κι όχι από ξένους! Τα ποσά βέβαια δεν είναι μεγάλα. Αρχίζουμε από 30.000 με 50.000 ευρώ και φτάνουμε περίπου στις 100.000 με 150.000 ευρώ. Αυτό που ζητούν οι περισσότεροι είναι η κατοικία στο κέντρο της Καβάλας, όπου οι τιμές παραμένουν υψηλές κι αυτό αφορά πολύ περισσότερο την ενοικίαση, αλλά και την αγορά. Οι τιμές λοιπόν δεν έχουν πέσει. Το κέντρο είναι ο «πρωταθλητής», ενώ επίσης υπάρχει ζήτηση για παράδειγμα στην περιοχή του Βύρωνα, για διαμερίσματα με δυο ή τρία υπνοδωμάτια, που όμως δεν υπάρχουν! Ίδια είναι περίπου η κατάσταση σε Παληό, Νέα Ηρακλείτσα και Νέα Πέραμο», τονίζει σχετικά ο κ. Αγγελιάδης.

Μεγαλώνει η ζήτηση για Airbnb, λιγότερα όμως τα σπίτια που θα τεθούν προς διάθεση, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες δεν θα τα ανοίξουν λόγω του κόστους που θα επωμιστούν από την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων

Σε σχέση με το Airbnb και το κατά πόσο έχει επηρεαστεί αυτό από την πανδημία, ο Ιορδάνης Αγγελιάδης υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: «Όσον αφορά το Airbnb, Απρίλιο με Μάιο, όταν βρισκόμασταν εν μέσω της πανδημίας, ακούγαμε πολλά, περί του ότι καταρρέει, ότι οι ιδιοκτήτες είναι σε απόγνωση και στρέφονται στο παραδοσιακό ενοίκιο. Υπήρξε όμως στις αρχές Μαΐου μια τάση μεταστροφής κάποιων κατοικιών, που όμως άλλαξε αμέσως. Αυτό συνέβη λόγω των κλειστών ξενοδοχείων που ανοίγουν σε λίγο, ενώ κάποια, όπως το OCEANIS, δεν θα ανοίξουν καθόλου. Άρα η ζήτηση για Airbnb να μη πω ότι έχει μεγαλώσει κιόλας. Παράλληλα όμως έχει μεγαλώσει και το κόστος, διότι πρέπει να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Οπότε κι εκεί έχουν ανέβει λίγο οι τιμές. Κάποια σπίτια βέβαια δεν έχουν ανοίξει καθόλου, διότι οι ιδιοκτήτες τους δεν θέλουν να εμπλακούν σε όλη αυτή την ιστορία, καθώς φοβούνται, κάτι που σημαίνει ότι σε σχέση με πέρυσι λιγότερα σπίτια θα τεθούν προς διάθεση μέσω Airbnb».

Το επόμενο διάστημα θα φανεί αν υπάρχει ενδιαφέρον για αγορές ακινήτων από Βούλγαρους και Ρουμάνους

Για το αν υπάρχει ενδιαφέρον για αγορά ακινήτων από κατοίκους ξένων χωρών και δη από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, ο κ. Αγγελιάδης επισημαίνει: «Το αν υπάρχει ενδιαφέρον από τους «γείτονες» θα φανεί το επόμενο διάστημα. Δεν υπάρχει εικόνα ακόμη. Από Ιούλιο μέχρι και Σεπτέμβριο θεωρώ ότι θα καταστεί σαφές του που θα κυμανθεί το ενδιαφέρον από τις συγκεκριμένες βαλκανικές χώρες. Πάντως πρέπει να πούμε ότι το μεγαλύτερο κέρδος για όλους φέτος θα είναι οι δυνατόν μικρότερες απώλειες».

«Παραμένει, δυστυχώς, το γνωστό πρόβλημα, ειδικά με τις ενοικιάσεις, της έλλειψης σπιτιών στην Καβάλα. Νέες πολυκατοικίες συνεχίζουν να μην χτίζονται στην πόλη μας. Υπάρχει έλλειψη χώρου στην Καβάλα και οι τιμές έχουν πάει αρκετά ψηλά…»

Καταληκτικά, ο Ιορδάνης Αγγελιάδης αναφέρεται στο πρόβλημα της έλλειψης στέγης στην Καβάλα, δηλώνοντας: «Παραμένει, δυστυχώς, το γνωστό πρόβλημα, ειδικά με τις ενοικιάσεις, της έλλειψης σπιτιών στην Καβάλα. Νέες πολυκατοικίες συνεχίζουν να μην χτίζονται στην πόλη μας. Υπάρχει έλλειψη χώρου στην Καβάλα και οι τιμές έχουν πάει αρκετά ψηλά. Το Περιγιάλι πρέπει να το ξεχάσουμε. Η ζήτηση εκεί είναι μηδενική. Για εμένα το Περιγιάλι έχει καταστραφεί. Στο Παληό αυτό το διάστημα «σηκώνονται» περίπου έξι νέες μεζονέτες, που θα πωληθούν άμεσα. Οικόπεδα υπάρχουν, αλλά οι τιμές στο Παληό, είναι οι πιο υψηλές που μπορούν να υπάρχουν σε όλη την περιοχή. Σχετική ανοικοδόμηση υπάρχει και στην Νέα Ηρακλείτσα, όπως και στην Νέα Πέραμο, ακίνητα των δυο ή τριών ορόφων με έξι διαμερίσματα. Βλέπουμε ότι κουφάρια που είχαν μείνει στο παρελθόν, αρχίζουν να αποπερατώνονται. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι το real estate που δεν έχει πληγεί, όσο ίσως περιμέναμε εξαιτίας της πανδημίας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα