Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
spot_img

Καβάλα: “Το επιχειρείν στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον” στο επίκεντρο ημερίδας

Ημέρα:

Οι ενέργειες στήριξης της επιχειρηματικότητας, η κρίση και τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα, καθώς και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη νέων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ήταν, μεταξύ άλλων, τα θέματα που κυριάρχησαν στην ημερίδα “Business Day”- «Επιχειρείν στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Καβάλα, στην αίθουσα «Ορφέας» του ξενοδοχείου Lucy.

Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν η αναπτυξιακή εταιρεία της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης «Εργοανάπτυξη Α.Μ.Θ. Α.Ε.», καθώς και η αναπτυξιακή σύμπραξη «Π.Α.Ν.ΕΜΠΟΡΙΟ».

ΚΑΒΑΛΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 3a

Οι δυσκολίες, αλλά και οι ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις…

«Η ημερίδα αφορούσε το επιχειρείν στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον και έγινε στο πλαίσιο της δράσης για την προώθηση της απασχόλησης στο νέο εμπόριο, την οποία έχει αναλάβει η αναπτυξιακή σύμπραξη «Π.Α.Ν.ΕΜΠΟΡΙΟ» για την προώθηση της απασχόλησης, μέλος της οποίας είναι και η αναπτυξιακή εταιρεία της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στην ημερίδα μετείχαν άνθρωποι από τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο, οι οποίοι είναι πετυχημένοι στον τομέα τους και μας κατέθεσαν τις εμπειρίες και τις απόψεις τους, σχετικά με την δραστηριότητα στην σύγχρονη εποχή της παγκοσμιοποίησης και της οικονομικής κρίσης. Ήταν μια ημερίδα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί ακούστηκαν άνθρωποι, γνώστες του αντικειμένου τους, σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, πως μπορεί σήμερα να ανοίξει μια επιχείρηση, αλλά και πως μπορεί κάποιος να χρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε., αν αποφασίσει να δραστηριοποιηθεί στον τομέα αυτόν», επισήμανε στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο περιφερειακός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της «Εργοανάπτυξη Α.Μ.Θ. Α.Ε.», Χρήστος Γάκης, ο οποίος ήταν και ο συντονιστής της ημερίδας.

Η Ελλάδα μπορεί να αναζητήσει χρηματοδοτήσεις και από επενδυτές

Από την πλευρά του, ο Gregor Novak, υπεύθυνος του προγράμματος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις εκ μέρους της Κομισιόν, υπογράμμισε σχετικά: «Είμαι εδώ για να δώσω περισσότερες πληροφορίες για την ευρωπαϊκή επιτροπή και για τις χρηματοδοτήσεις που δίνονται στις επιχειρήσεις. Τα χρήματα αυτά μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα, αλλά βασικό είναι επίσης οι Έλληνες να βρουν χρήματα και από αλλού, όχι μόνο από την ευρωπαϊκή επιτροπή. Δηλαδή χρήματα από επενδυτές που έρχονται στην χώρα σας, για να υπάρξει μια ανάπτυξη, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΚΑΒΑΛΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 2a

«Καιρός να ψηλαφίσουμε τα αίτια που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση»

 Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην έναρξη της ημερίδας, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Παυλίδης, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ημερίδες και συναντήσεις σαν αυτήν είναι σημαντικές. Αυτό γιατί είναι καιρός να ψηλαφίσουμε και να ανιχνεύσουμε τα αίτια, για τα οποία η πατρίδα και η περιφέρεια μας βρίσκονται στο σημερινό σημείο. Πέρα από κάθε αμφιβολία, η απασχόληση την περίοδο που διανύουμε, βρίσκεται στα χειρότερα επίπεδα των τελευταίων δεκαετιών. Η ανεργία των νέων υπερβαίνει το 50%. Ταυτόχρονα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα περιβάλλον για το οποίο η χώρα, αλλά και Ευρώπη έπρεπε πολύ νωρίτερα να λάβει τα δέοντα μέτρα. Να μην βλέπει το τεράστιο πρόβλημα να έρχεται προς τα πάνω της και να μένει απαθής και αδρανής».

Την ημερίδα παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, η δήμαρχος της πόλης, Δήμητρα Τσανάκα, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης, αλλά και ο πρόεδρος του Ο.Λ.Κ., Χρήστος Ηλιάδης.

Μεταξύ των ομιλητών, τέλος, ήταν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Άγγελος Τσατσούλης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Εμμανουήλ Ψαρουδάκης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Oxford Company, Γιώργος Τσιόλιας.

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καβάλα: Σύλληψη 17χρονου για ομοφοβική επίθεση σε 21χρονο

Για φραστική επίθεση με ομοφοβικά σχόλια εναντίον 21 ετών...

Καλοκαίρι ταλαιπωρίας με διακοπές ρεύματος

Χρήστος Μποσμπότης: Αναγκαστήκαμε να αναβάλουμε την συναυλία της Άλκηστης...

Συνάντηση εργασίας του Θ. Μαρκόπουλου με την Έλενα Σώκου

Επίσκεψη και στην συνέχεια συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη...

Χωρίς σύστημα κλιματισμού το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας

Με αναστολή λειτουργίας των γραφείων των δικαστικών υπαλλήλων από...

Δήμος Θάσου: Μαζέψτε ομπρέλες και καθίσματα από τις παραλίες

Από τον Δήμο Θάσου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  Παρατηρείται για...

Δήμος Καβάλας: Ηλεκτρονική πλατφόρμα ανταλλαγής ογκωδών αντικειμένων μεταξύ δημοτών

Ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια για τη διαρκή βελτίωση...

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με Έκτακτο...

«Ικέτιδες» του Αισχύλου στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Εξήντα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του έργου στην...