Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Θετική προς το παρόν η εικόνα στον τουρισμό

Ημέρα:

«Με τα στοιχεία που έχουμε, δεν υπάρχει κλίμα ανησυχίας για τον ελληνικό τουρισμό και κατ’ επέκταση για την περιοχή μας», δηλώνει στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να προκύψουν προβλήματα στην τουριστική κίνηση, λόγω του προσφυγικού.

«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι ο αριθμός των κρατήσεων είναι καλός κι ότι όλα τα μηνύματα που είχαμε μέχρι και προχθές, που επιστρέψαμε από την έκθεση του Βουκουρεστίου, τόσο από την περιοχή των Βαλκανίων, όσο και από τους προορισμούς της δυτικής Ευρώπης, είναι καλά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Μιτζάλης.

«Οι προβλέψεις δείχνουν ένα μικρό συν, σε σχέση με πέρυσι…»

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας, υπάρχει ένας σταθερός ρυθμός κρατήσεων, σε αντίθεση με πέρυσι που τέτοια εποχή είχαν προκύψει πολλές δυσκολίες με τη διαπραγμάτευση, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να «παγώσει» ο ρυθμός των κρατήσεων.

«Πρέπει επίσης να είμαστε αισιόδοξοι και για έναν ακόμη λόγο. Παρά τα πολλά προβλήματα που είχε το 2015, τους φόβους αλλά και τις ανησυχίες, είχαμε μια θετική χρονιά τελικά και για την περιοχή μας και για τη χώρα γενικότερα, όσον αφορά την τουριστική κίνηση. Θεωρώ ότι παρά τα προβλήματα που παρουσιάζονται και φέτος, ειδικά με το προσφυγικό, η τουριστική αγορά είναι έτοιμη να αγκαλιάσει την Ελλάδα με τις προβλέψεις να δείχνουν ένα μικρό συν, σε σχέση με πέρυσι», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Μιτζάλης.

Καλά τα νέα για την κίνηση από τα Βαλκάνια – Την επόμενη εβδομάδα θα αποτυπωθεί η εικόνα και για την κίνηση από τη δυτική αγορά

«Εμείς ως τουριστικοί φορείς δεν έχουμε παρά να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι, να έχουμε ένα καλύτερο προϊόν και νομίζω ότι αυτό θα το πετύχουμε. Για την περιοχή μας ειδικότερα, σίγουρα υπάρχουν κάποια καινούργια δεδομένα, αλλά νομίζω ότι και από την πλευρά του ο δήμος και η περιφέρεια θα φροντίσουν, σε συνεργασία και με εμάς, να μην επηρεάσει αυτό το πρόβλημα, που δεν το βλέπω αυτή τη στιγμή, την τουριστική μας προβολή και κίνηση. Έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των βαλκανικών εκθέσεων κι εκεί υπάρχει αποτυπωμένο το ενδιαφέρον για την περιοχή μας. Άρα αυτό το έχουμε σαν δεδομένο. Οι Βαλκάνιοι είναι τουρίστες που έρχονται κατά 99% οδικώς και δεν υπάρχει θεωρώ κάποιο θέμα γι’ αυτούς. Την άλλη εβδομάδα θα έχουμε την έκθεση του Βερολίνου κι από εκεί θα αποτυπωθεί το τι θα γίνει με το κομμάτι της δυτικής αγοράς, απ’ όπου πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλή εικόνα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας.

«Στο χέρι των τουριστικών φορέων να είναι έτοιμοι να δεχθούν τουρίστες»

Τέλος, ερωτηθείς για το αν τον ανησυχεί το γεγονός της αλλαγής των δεδομένων όσο θα βαδίζουμε προς την τουριστική περίοδο, βάσει των όσων η ίδια η κυβέρνηση δια των στελεχών της δηλώνει, περί χιλιάδων προσφύγων που θα φτάσουν στη χώρα το επόμενο διάστημα, ο κ. Μιτζάλης απάντησε: «Ναι υπάρχει αυτός ο φόβος και όντως κάποιοι λένε ότι όλο αυτό θα επηρεάσει τον τουρισμό. Υπάρχει όμως και η άλλη όψη. Είναι τα παραδείγματα ανθρωπιάς που δείχνουν καθημερινά οι Έλληνες κι αυτά περνάνε σαν εικόνες στην Ευρώπη, δημιουργώντας έτσι ένα θετικό μήνυμα προς τους λαούς που θέλουν να μας επισκεφθούν. Άρα δεν είναι όλα εναντίον μας. Στο χέρι των τουριστικών φορέων και επαγγελματιών είναι να κοιτάξουν τη δουλειά τους και να είναι έτοιμοι να δεχθούν τουρίστες. Αυτό είναι το μέλημά μας. Με τα στοιχεία που έχουμε πάντως, δεν υπάρχει κλίμα ανησυχίας για τον ελληνικό τουρισμό και κατ’ επέκταση για την περιοχή μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σε χρόνιο πρόβλημα εξελίσσεται η έλλειψη φαρμάκων στα φαρμακεία

Σίσυ Ρακιντζή: Προσπαθούμε κάθε φορά να βρούμε μία λύση Σε...

Έργα εκσυγχρονισμού των υποδομών του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ,...

Απορρίπτει την συνεργασία ο συνδυασμός της Αναστασίας Ιωσηφίδου

Από τον συνδυασμό ΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ της Αναστασίας Ιωσηφίδου, εκδόθηκε...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...