Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Καβάλα: Ανατράπηκε αυτοκίνητο στην Καλαμίτσα

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο ανατράπηκε στην περιοχή της...

Τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση της Νέας Ηρακλείτσας

Οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρά όταν το δίκυκλο...

Εστίαση: Προβληματισμός μετά τον αρχικό ενθουσιασμό

Γιώργος Βαφείδης: Έχουμε πολλά θέματα που μας πονάνε, χάνουμε το Πάσχα, την καλύτερη περίοδο της δουλειάς μας

Ακολούθησε μας

Ο προβληματισμός διαδέχτηκε την αρχική χαρά για το επικείμενο άνοιγμα της εστίαση, τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας, Γιώργος Βαφείδης.

«Μιλάμε για μια ημέρα που την περιμέναμε όλοι με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό. Το θέμα είναι όμως ότι όντως η απόφαση ελήφθη βιαστικά και καλώς εκφράζονται παράπονα από τον κλάδο της εστίασης, ειδικά από τους εστιάτορες, διότι η ημερομηνία αυτή είναι πολύ δύσκολη για να γίνει επανεκκίνηση σε έναν κλάδο που ήταν αδρανής τόσους πολλούς μήνες», υπογράμμισε αρχικά ο κ. Βαφείδης.

«Έχουμε πολλά θέματα που μας πονάνε. Χάνουμε το Πάσχα, την καλύτερη περίοδο της δουλειάς μας – Υποτίθεται ότι θα είχαμε λάβει μια οικονομική στήριξη με κεφάλαιο κίνησης, κάτι που θα έπρεπε ήδη να το έχουμε πάρει για να ανοίξουμε στις 3 Μαΐου…»

 «Μη ξεχνάμε ότι προηγείται της 3ης Μαΐου μια περίοδος αργιών, οπότε θα είναι πολύ δύσκολη η επαναλειτουργία των καταστημάτων. Έχουμε πολλά θέματα που μας πονάνε. Χάνουμε το Πάσχα, την καλύτερη περίοδο της δουλειάς μας, λες και μέχρι την Κυριακή του Πάσχα υπάρχει πρόβλημα με την εξάπλωση του ιού κι από τη Δευτέρα του Πάσχα ξαφνικά μπορούμε να λειτουργήσουμε και πάλι. Υποτίθεται ότι θα είχαμε λάβει μια οικονομική στήριξη με κεφάλαιο κίνησης, κάτι που θα έπρεπε ήδη να το έχουμε πάρει για να ανοίξουμε στις 3 Μαΐου. Χάνεται η ουσία αν το λάβουμε τελικά μετά την επανεκκίνηση της εστίασης. Επίσης σε αναμονή είμαστε για τη μη επιστρεπτέα επιχορήγηση από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ένα εργαλείο οικονομικό που θα το είχαμε στα χέρια μας υποτίθεται από τα Χριστούγεννα, κοντεύει να φύγει το Πάσχα κι ακόμη να το δούμε. Κάθε πράγμα έχει την αξία του στον καιρό του», ανέφερε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας.

«Όσον αφορά την συγκεκριμένη ημέρα, αν δεν δω να εκδίδεται το αντίστοιχο Φ.Ε.Κ. δεν μένω στο περιεχόμενο της εξαγγελίας. Το είπα ξείπα είναι πολύ συχνό φαινόμενο…»

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι όντως η 3 Μαϊου θα είναι η ημέρα που θα επαναλειτουργήσει η εστίαση ή αν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή, ο κ. Βαφείδης απάντησε: «Όσον αφορά την συγκεκριμένη ημέρα, αν δεν δω να εκδίδεται το αντίστοιχο Φ.Ε.Κ. δεν μένω στο περιεχόμενο της εξαγγελίας. Το είπα ξείπα είναι πολύ συχνό φαινόμενο, όλο αυτό το χρονικό διάστημα από την πλευρά της κεντρικής διοίκησης. Άρα, να δω πρώτα το Φ.Ε.Κ. που θα προσδιορίζει την ημερομηνία αυτή, να δω τους περιορισμούς και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ζητηθούν κλπ. Επίσης, έχω την εξής απορία. Ο δήμος Καβάλας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο βαθύ «κόκκινο», θα ανοίξει η εστίαση στις 3 Μαΐου; Κι εδώ πρέπει να υπάρξει μια διευκρίνιση».

«Όσον αφορά την επιβολή  ωραρίου για την λειτουργία των καταστημάτων μας, είμαστε κάθετα αντίθετοι»

Αναφορικά με το ότι θα ισχύσει ωράριο το πρώτο διάστημα επαναλειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, ο Γιώργος Βαφείδης επισήμανε: « Όσον αφορά την επιβολή  ωραρίου για την λειτουργία των καταστημάτων μας, είμαστε κάθετα αντίθετοι. Πάλι θα υπολειτουργήσουμε. Υπάρχουν καταστήματα που από τη φύση τους λειτουργούν αργά. Με το κλείσιμο στις 11 το βράδυ πως θα λειτουργήσουν οι συνάδελφοι; Ο κόσμος θα φεύγει και θα συγκεντρώνεται πάλι πέριξ των μαγαζιών, ότι δηλαδή γινόταν και το περασμένο καλοκαίρι».

 «Θα είναι πραγματικά δύσκολη εβδομάδα για εμάς η Μεγάλη Εβδομάδα. Έχουμε πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε…»

Σε ερώτηση για το πως αντέδρασαν οι συνάδελφοι του στην Καβάλα, στο άκουσμα της επαναλειτουργίας της εστίασης, αλλά και πως θα κινηθεί ο κλάδος στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, ο κ. Βαφείδης απάντησε: «Οι συνάδελφοι στο πρώτο άκουσμα της ημερομηνίας χάρηκαν. Είναι κάτι που ήθελαν από καιρό. Μετά όμως όταν ηρεμήσεις και τα κοιτάς πιο ψύχραιμα, αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις ένα βουνό μπροστά σου. Έναν Γολγοθά, που είναι και επίκαιρος. Εν πάση περιπτώσει έχουμε αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα όλο αυτό το χρονικό διάστημα και θα το αντιμετωπίσουμε κι αυτό. Θα είναι πραγματικά δύσκολη εβδομάδα για εμάς η Μεγάλη Εβδομάδα. Έχουμε πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε. Αρκεί να σκεφτούμε ότι το προσωπικό μας είναι σε αναστολή. Πρέπει να επανέλθει αυτήν την εβδομάδα για να μπορέσουμε να προετοιμάσουμε τους χώρους. Οι φοιτητές που αποτελούν μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού του κλάδου μας λείπουν. Πως θα ανοίξουν τα καταστήματα; Έπρεπε να ενημερωθούμε νωρίτερα ή να είχε υπάρξει συνάντηση της κυβέρνησης με τον κλάδο μας. Στην τελική για άλλη μια φορά η κεντρική διοίκηση παίρνει αποφάσεις για εμάς, χωρίς στο τραπέζι να υπάρχουν άνθρωποι του χώρου μας. Οι προβληματισμοί και οι απορίες υπάρχουν, ενώ θα έπρεπε να είμαστε έτοιμοι για την επαναλειτουργία μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα