Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη για το εμπορικό λιμάνι της Καβάλας;

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» που υπογράφει ο δημοσιογράφος Ηλίας Μπέλλος μας γνωρίζει το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από το ΤΑΙΠΕΔ, αναφορικά με την αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας και ειδικότερα της Καβάλας, Αλεξανδρούπολης και Ηγουμενίτσας. Ειδικά για το λιμάνι της Καβάλα, «παίζει» και το όνομα του Ιβάν Σαββίδη.

Συγκεκριμένα στο ρεπορτάζ αναφέρονται μεταξύ άλλων:

Αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον τόσο από ελληνικούς όσο και από ξένους ομίλους έχει προσελκύσει η ιδιωτικοποίηση των λιμένων Ηγουμενίτσας, Αλεξανδρούπολης και Καβάλας. Είναι μάλιστα τέτοιο το ενδιαφέρον και οι διεργασίες που έχει κινητοποιήσει, που το ΤΑΙΠΕΔ, ανταποκρινόμενο σε σχετικά αιτήματα των υποψηφίων, έδωσε παράταση στην προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία αρχικά είχε προσδιοριστεί για τις 2 Οκτωβρίου…

Έκπληξη ενδεχομένως να αποτελέσει κάθοδος του Ιβάν Σαββίδη είτε ως ομίλου είτε μέσω του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, όπως οψίμως συζητείται ευρέως. Οι σχετικές αποφάσεις φαίνεται πως δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί αλλά ενδεχομένως να περιλάβουν εκδήλωση ενδιαφέροντος και για τον προβλήτα «Φίλιππος Β΄» στην Καβάλα, αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές από τη συμπρωτεύουσα. Η δυναμικά εξελισσόμενη αυτή κινητικότητα που περιγράφεται από τις παραπάνω εξελίξεις είναι και ένας από τους λόγους που δόθηκε παράταση, σημειώνουν πηγές που εμπλέκονται στη διαγωνιστική διαδικασία.

spot_img

Διαφημίσεις