Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Εκπτώσεις του υπεραστικού ΚΤΕΛ σε δρομολόγια εντός και εκτός νομού

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στην επιβατική κίνηση προσδοκά τον μήνα Δεκέμβριο, ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, Κώστας Πανταζής.

Όπως σημείωσε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», αν και είναι νωρίς ακόμη για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την κίνηση στη διάρκεια του συγκεκριμένου μήνα, εντούτοις υπάρχουν ελπίδες να καταγραφεί η ανάλογη κίνηση με πέρυσι, αρκεί, όπως υπογράμμισε ο κ. Πανταζής να βοηθήσει ο καιρός, ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα.

«Είμαι αισιόδοξος ότι ο Δεκέμβριος θα κυλήσει ομαλά και θα έχουμε την αναμενόμενη κίνηση»

«Παραδοσιακά ο Δεκέμβριος είναι ένας από τους καλούς μήνες της χρονιάς για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ. Ο κόσμος ταξιδεύει αρκετά, καθώς από τις μεγάλες πόλεις έρχονται στην περιοχή μας για τις γιορτές, ειδικά στα χωριά του Παγγαίου. Και οι μεγάλες γραμμές όμως, Αθήνας και Θεσσαλονίκης είναι αυτές που δουλεύουν εξαιρετικά τον Δεκέμβριο. Μόνο τα ακραία καιρικά φαινόμενα μας επηρεάζουν, τίποτα άλλο. Όσον αφορά την κίνηση στη διάρκεια του φετινού φθινοπώρου μπορούμε να πούμε ότι ήταν καλή, υπήρξε μια σταθερότητα σε σχέση με πέρυσι, εκτός βέβαια από την εβδομάδα που είχαμε τις έντονες βροχοπτώσεις προς τα τέλη Νοεμβρίου. Γενικότερα πάντως είμαι αισιόδοξος ότι ο Δεκέμβριος θα κυλήσει ομαλά και θα έχουμε την αναμενόμενη κίνηση», υπογράμμισε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Πανταζής.

Τετραμελής οικογένεια που ταξίδευε παλιότερα από Καβάλα για Θεσσαλονίκη, χρειαζόταν 65,20 ευρώ. Με την έκπτωση πληρώνει 40,70 ευρώ

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν κάποιες νέες προσφορές στα εισιτήρια, καθώς είναι σε ισχύ οι προσφορές που αφορούν για την καθημερινή μετακίνηση με έκπτωση 50%, αλλά και το λεγόμενο οικογενειακό εισιτήριο. Για ό,τι καινούργιο, όσον αφορά προσφορές, οι αποφάσεις θα ληφθούν από τη νέα χρονιά.

Να θυμίσουμε ότι η θέσπιση του οικογενειακού εισιτηρίου από την 1η Νοεμβρίου 2018, αφορά την έκπτωση που δίνεται σε κάθε ένα μέλος της οικογένειας ξεχωριστά, όταν αυτά μετακινούνται μαζί. Δηλαδή, δίνεται έκπτωση 25% στον κάθε γονιό που συνοδεύει τα παιδιά του και 50% στα ανήλικα παιδιά μέχρι 14 ετών, που θα συνοδεύονται από τους γονείς. Για παράδειγμα, αν μια τετραμελής οικογένεια ταξίδευε παλιότερα από Καβάλα για Θεσσαλονίκη, χρειαζόταν 65,20 ευρώ. Με την έκπτωση σήμερα πληρώσει 40,70 ευρώ, δηλαδή έχει ένα όφελος 24,50 ευρώ. Αυτή η προσφορά ισχύει ακόμη κι όταν ένας γονιός συνοδεύει τα παιδιά ή όταν δύο γονείς συνοδεύουν το ένα παιδί.

Οι καθημερινές μετακινήσεις εντός κι εκτός νομού με έκπτωση 50%

Επίσης στις υπάρχουσες προσφορές που διατίθενται για πολλαπλές διαδρομές, αυξήθηκε το ποσοστό της έκπτωσης με προϋποθέσεις, φτάνοντας μέχρι το 50% για καθημερινές μετακινήσεις. Δηλαδή, οι καθημερινές μετακινήσεις εντός κι εκτός νομού, έχουν έκπτωση 50%. Έτσι διευκολύνονται άνθρωποι που πηγαίνουν καθημερινά για τη δουλειά, σε νοσοκομεία και διάφορες άλλες υποχρεώσεις.

Πετυχημένα τα νέα εξπρές δρομολόγια στη γραμμή Καβάλας – Θεσσαλονίκης

Να σημειωθεί επίσης ότι τα νέα δρομολόγια εξπρές για τη Θεσσαλονίκη που θεσπίστηκαν από τις 15 Ιουνίου, ξεκινούν στις 7 το πρωί ανά δυο ώρες και στις μονές ώρες, δηλαδή το επόμενο στις 9, στις 11 κ.ο.κ. Όσον αφορά στη γραμμή Καβάλας – Θεσσαλονίκης μέσω Νέας Περάμου το πρωινό δρομολόγιο από τις 7 που ήταν παλιότερα έχει πάει στις 8, των 11 στις 12 κλπ. Τα δρομολόγια Καβάλας – Θεσσαλονίκης μέσω Ελευθερούπολης και των χωριών του Παγγαίου, πραγματοποιούνται τις ζυγές ώρες, δηλαδή στις 6 το πρωί, στις 8, στις 10 κ.ο.κ. «Προσπαθούμε να μην αδικήσουμε κανέναν. Η γραμμή Καβάλας – Θεσσαλονίκης είναι η ναυαρχίδα μας και οι τιμές μας είναι χαμηλές, καθώς δεν έχουν αυξηθεί εδώ και πολλά χρόνια», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας.

Διαφημίσεις