Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Είδος πολυτελείας έγινε το ταξί στην Καβάλα

Μαργαρίτης Κατσίδης: «Αν δεν υπήρχαν οι ανηφόρες και κατηφόρες θα ήμασταν πολύ χειρότερα»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Το ταξί δεν αποτελεί πλέον την άμεση ανάγκη και το απαραίτητο μέσο μετακίνησης για τους Καβαλιώτες, εξαιτίας των πολλών εναλλακτικών, υπογράμμισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του EUROTAXI Καβάλας, Μαργαρίτης Κατσίδης.

«Πάντα περιμένουμε την περίοδο των εορτών κάτι καλύτερο όσον αφορά την κίνηση του κόσμου, αλλά για να συμβεί αυτό χρειάζονται πολλά χρήματα. Δυστυχώς, βλέπουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε υψηλή ανεργία στην περιοχή μας και πάρα πολλές υποχρεώσεις για τους πολίτες, οπότε η μετακίνηση με ταξί πάει στην άκρη», ανέφερε αρχικά ο κ. Κατσίδης.

«Μόνο για τα απαραίτητα πλέον κινείται ο κόσμος…»

«Όταν για παράδειγμα ένας συνταξιούχος περιμένει να δώσει χαρτζιλίκι στα εγγόνια του και να βοηθήσει οικονομικά τα παιδιά του, πως θα πάρει ταξί για να μετακινηθεί; Όλο αυτό έχει αντίκτυπο στον δικό μας κλάδο και πιστεύω και στην υπόλοιπη αγορά, καθώς μόνο για τα απαραίτητα πλέον κινείται ο κόσμος κι αυτά που έχουν να κάνουν με τα προς το ζην», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του EUROTAXI Kαβάλας.

Ελπίδες για μεγαλύτερη κίνηση στα ταξί τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Ερωτηθείς αναφορικά με την κίνηση που καταγράφεται φέτος, σε σχέση με την αντίστοιχη πέρυσι, ο κ. Κατσίδης απάντησε: «Δεν έχουμε ιδιαίτερα μεγάλη κίνηση το τελευταίο διάστημα και με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι είμαστε πιο κάτω φέτος. Ίσως τις τελευταίες ημέρες, δηλαδή παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, να κινηθεί λίγο παραπάνω ο κόσμος, επειδή παραδοσιακά κατεβαίνει στην αγορά για κατανάλωση».

«Αν δεν υπήρχε η δυσκολία με τις ανηφόρες και κατηφόρες στην Καβάλα, οπωσδήποτε θα ήμασταν πολύ χειρότερα όσον αφορά τους τζίρους μας»

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι το ταξί αποτελεί πλέον είδος «πολυτελείας» για τους Καβαλιώτες και για το αν είναι ένα ακριβό μέσο μεταφοράς, ο Μαργαρίτης Κατσίδης απάντησε: «Δεν αποτελεί άμεση ανάγκη το ταξί για τους συμπολίτες μας, δεν είναι το απαραίτητο μέσο που θα κινηθεί πλέον κάποιος στην πόλη μας, καθώς έχει πολλές εναλλακτικές. Είναι σχετικά μικρή πόλη η Καβάλα κι αν δεν υπήρχε και η δυσκολία με τις ανηφόρες και κατηφόρες, οπωσδήποτε θα ήμασταν πολύ χειρότερα, όσον αφορά τους τζίρους μας».

Υπερδιπλάσιος ο αριθμός των ταξί στην Καβάλα, φτάνει τα 184, ενώ θα έπρεπε να είναι 80!

Αναφορικά με τον αριθμό του στόλου των ταξί στην Καβάλα, ο κ. Κατσίδης υπογράμμισε: «Αυτή τη στιγμή ο στόλος των ταξί στην Καβάλα είναι ο διπλάσιος από αυτόν που θα έπρεπε! Με τον μαθηματικό τύπο που βγαίνουν οι άδειες των ταξί στις πόλεις, η Καβάλα θα έπρεπε να έχει γύρω στα 80 ταξί κι έχει συνολικά 184, αριθμός που είναι ιδιαίτερα μεγάλος».

Πρωινές και μεσημεριανές ώρες δουλεύουν περισσότερο τα ταξί στην Καβάλα

Σχετικά με το ποιες είναι οι ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας, που η κίνηση στα ταξί είναι μεγαλύτερη, ο κ. Κατσίδης δήλωσε: «Οι ώρες που κυρίως δουλεύουν τα ταξί στην Καβάλα είναι περισσότερο το πρωί, με τις μεταφορές των μαθητών στα σχολεία, αλλά και πολιτών που κινούνται σε κάποιες υπηρεσίες και αντίστοιχα προς το μεσημέρι όταν υπάρχει το σχόλασμα. Τις υπόλοιπες ώρες είμαστε πάρα πολύ χαλαρά, γιατί είμαστε και πολλοί, οπότε είναι αυτονόητο κάτι τέτοιο να συμβαίνει».

«Τα τελευταία χρόνια με τα νέα παιδιά που έχουν μπει στο επάγγελμα, υπάρχει ένα σημαντικό επίπεδο μόρφωσης, κάποια άλλη διαφορετική αντίληψη…»

Σε ερώτηση για το αν ο στόλος των οχημάτων βρίσκεται σε καλό επίπεδο, αλλά και αν η συμπεριφορά των αυτοκινητιστών ταξί, είναι η πρέπουσα, ο κ. Κατσίδης απάντησε: «Τα τελευταία χρόνια με τα νέα παιδιά που έχουν μπει στο επάγγελμα, όπως και να το κάνουμε, υπάρχει ένα σημαντικό επίπεδο μόρφωσης, κάποια άλλη διαφορετική αντίληψη. Είναι ευγενικά τα νέα παιδιά, είναι εξυπηρετικοί. Είναι κυρίως παιδιά ιδιοκτητών που συνεχίζουν την εργασία του πατέρα τους, αφού δεν βρίσκουν δουλειά και αναγκαστικά καταφεύγουν στο ταξί. Έχουμε πολλούς συναδέλφους, οι οποίοι έχουν πτυχίο Πανεπιστημίου, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν αλλού δουλειά και συνέχισαν τη δουλειά που βρήκαν από τον πατέρα τους».

Σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο ο στόλος των οχημάτων ταξί της Καβάλας

«Τα οχήματα από την άλλη σίγουρα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Δεν είναι αυτό που συναντούσαμε τη δεκαετία του 1980! Μπορεί να υπάρχουν ακόμη κάποια παλιά μοντέλα αυτοκινήτων, τα οποία όμως θα αποχαρακτηριστούν πιστεύω στα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει ότι το αυτοκίνητο είναι επικίνδυνο για τη μετακίνηση, σε καμία περίπτωση. Ψωμί τρώμε από αυτό, το συντηρούμε, γιατί αν δεν το συντηρούμε δεν θα δουλέψουμε. Είναι λοιπόν ο στόλος μας σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο», κατέληξε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο κ. Κατσίδης.

Διαφημίσεις