Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Δούλεψαν μεν τις γιορτές, όμως έρχεται δύσκολο δίμηνο

Η εορταστική κίνηση «πάτσισε» την ζημιά από τον αντικαπνιστικό νόμο στην εστίαση

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

«Μετά το σοκ που βιώσαμε στον κλάδο μας από την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, με υψηλά ποσοστά μείωσης της κίνησης περίπου στο 35%, ήρθαν οι γιορτές να εξισορροπήσουν κάπως την κατάσταση και να μπορέσουμε να καταγράψουμε ικανοποιητικούς τζίρους».

Τα παραπάνω τόνισε με δηλώσεις που έκανε στον ”Ενήμερο”, ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας, Γιώργος Βαφείδης, ο οποίος ωστόσο υπογράμμισε ότι το επόμενο δίμηνο θα είναι και πάλι αρκετά δύσκολο για τα καταστήματα εστίασης της πόλης, αφού ο αντικαπνιστικός νόμος σε συνδυασμό με το κρύο θα ρίξουν για μια ακόμη φορά τους τζίρους.

”Δυστυχώς ένας κούκος, οι γιορτές εν προκειμένω, δεν φέρνει την άνοιξη – Γενικά ο κλάδος μας αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα…”

”Οι γιορτές ήταν μια πολύ καλή περίοδος για την αγορά και ειδικά για τα δικά μας καταστήματα. Υπήρξε κίνηση, αρκετός κόσμος κατέβηκε στην αγορά, δόθηκε μια ανάταση θα λέγαμε ψυχολογική στους συναδέλφους μας, αλλά δυστυχώς ένας κούκος, οι γιορτές εν προκειμένω, δεν φέρνει την άνοιξη. Γενικά ο κλάδος μας αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα πέραν του αντικαπνιστικού νόμου. Η εορταστική περίοδος ωστόσο ήταν μια τονωτική ένεση για τον κλάδο μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Γιώργος Βαφείδης συμπληρώνοντας ”πρέπει να τονίσουμε ότι η αγοραστική δύναμη του καταναλωτή δεν είναι στο επίπεδο που θα ήθελε και εκείνος και εμείς, αλλά μπορούμε να πούμε ότι υπήρξε ένα καλό κλίμα στην αγορά της Καβάλας το δεκαπενθήμερο των εορτών”.

”Δεν μπορώ να πω ότι ο αντικαπνιστικός νόμος δεν τηρείται. Στο σύνολό του σχεδόν στον κλάδο μας τηρείται από όλους τους συναδέλφους”

Ερωτηθείς για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου κι αν έχουν υποπέσει στην αντίληψή του συνάδελφοί του που δεν τον τηρούν, ευνοώντας έτσι τον αθέμιτο ανταγωνισμό, ο Γιώργος Βαφείδης απάντησε: ”Δεν μπορώ να πω ότι ο αντικαπνιστικός νόμος δεν τηρείται. Στο σύνολό του σχεδόν στον κλάδο μας τηρείται από όλους τους συναδέλφους. Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, μαζί με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, πέρασαν το προηγούμενο διάστημα από όλα τα καταστήματα και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις, ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε καλύτερα πλέον, μιλάμε πάντα για τους εξωτερικούς χώρους”.

Η εορταστική περίοδος ένα μεγάλο crashtestγια τον αντικαπνιστικό νόμο

”Η επόμενη περίοδος, δηλαδή το υπόλοιπο του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου θα είναι δύσκολη, σίγουρα θα υπάρχει και κρύο και είναι αναμενόμενο ότι θα επηρεάσει αυτή η κατάσταση όπως και να έχει τη δουλειά μας. Το γεγονός ότι ο αντικαπνιστικός νόμος μπήκε έντονα στην καθημερινότητά μας μέσα στην εορταστική περίοδο, πιστεύω ότι έκανε ένα καλό, δηλαδή ανάγκασε τον καπνιστή να κατανοήσει ότι το τσιγάρο το ξεχνάμε σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και σε εξωτερικούς που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Ήταν αυτή η περίοδος ένα μεγάλο crash test για τον συγκεκριμένο νόμο και μπορεί να βοήθησε και εμάς από την άποψη ότι ναι μεν είχαμε το σοκ από την εφαρμογή του νόμου, αλλά από την άλλη η αυξημένη κίνηση των εορτών βοήθησε κι εμάς, ώστε να μη φαίνεται τόσο το πρόβλημα που δημιούργησε ο νόμος τις πρώτες μέρες της ισχύος του”, υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον ”Ενήμερο” ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Διαφημίσεις