Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα οι εκπτώσεις

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα για τον εμπορικό κόσμο της Καβάλας οι χειμερινές εκπτώσεις, η αυλαία των οποίων έπεσε τη Δευτέρα. Παρά τα μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων, την πληθώρα προϊόντων και το μεγάλο χρονικό διάστημα διάρκειας τους, εντούτοις οι τζίροι των εμπορικών καταστημάτων ήταν κατά μέσο όρο χαμηλοί, με αποτέλεσμα συνολικά το πρόσημο να είναι αρνητικό.

Μιλώντας στον «Ενήμερο» για το θέμα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης, επισήμανε χαρακτηριστικά: «Μετά την ολοκλήρωση της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου, αυτό που αποκομίζουμε σαν εικόνα είναι το αρνητικό πρόσημο, όσον αφορά τους τζίρους μας, με κάποιες ελάχιστες ημέρες στο διάστημα του ενάμιση μήνα, ικανοποιητικής δουλειάς και τις υπόλοιπες ημέρες να κινούνται σε ρηχά νερά».

«Οι έμποροι δουλεύουμε πλέον για να αποπληρώνουμε υποχρεώσεις, κράτος και προμηθευτές…»

Όπως επισήμανε στη συνέχεια ο Βασίλης Λεμονίδης, ο εμπορικός κόσμος περνάει πλέον σε μια μεταβατική περίοδο, αυτή του Μαρτίου, στη διάρκεια του οποίου κάποια καταστήματα συνεχίζουν τις προσφορές, οι οποίες είναι φυσικά νόμιμες, ενώ άλλοι αρχίζουν την παραλαβή των νέων εμπορευμάτων με φόντο την ανοιξιάτικη περίοδο.

«Το Πάσχα είναι αργά φέτος, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό παίζει σημαντικό ρόλο. Ο Μάρτιος έτσι κι αλλιώς είναι μήνας μεταβατικός, μέσα στον οποίο προσπαθούμε προϊόντα από την προηγούμενη σεζόν, τα οποία είναι εξαιρετικής ποιότητας, να τα πουλήσουμε στους πελάτες μας σε χαμηλές τιμές. Όσοι συνάδελφοι επένδυσαν στο να φέρουν αρκετό εμπόρευμα, σίγουρα λόγω και των χαμηλών τζίρων στην διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων, τους έχουν μείνει προϊόντα. Οι έμποροι δουλεύουμε πλέον για να μπορούμε να αποπληρώνουμε το κράτος, τις υποχρεώσεις και τους προμηθευτές μας, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να γεμίζουμε τα καταστήματά μας με νέα εμπορεύματα», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Συνάντηση εντός της εβδομάδας για τη «Λευκή Νύχτα»

Ερωτηθείς τέλος για τη διοργάνωση της φετινής «Λευκής Νύχτας», ο Βασίλης Λεμονίδης απάντησε χαρακτηριστικά: «Μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που είναι η αντιπεριφέρεια, ο δήμος, το Επιμελητήριο, η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, ώστε να εξετάσουμε που μπορούμε να την τοποθετήσουμε χρονικά, μάλλον κάπου στις αρχές Μαϊου. Θα είναι παρούσα και η Ένωση Ξενοδόχων Καβάλας που γνωρίζει καλά πότε θα υπάρχει μεγάλος αριθμός επισκεπτών στην πόλη μας και από εκεί και μετά θα πορευτούμε στο κομμάτι των έντονων εκδηλώσεων κατά την ημέρα εκείνη και πιστεύω ότι οργανωμένα θα κάνουμε μια ωραία γιορτή, με την οποία θα ικανοποιηθούν πρωτίστως οι καταναλωτές και φυσικά θα αποκομίσουν οφέλη και τα καταστήματά μας».

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις