Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Γιάννης Κελγιώργης: «Ταφόπλακα» το νέο lockdown για την αγορά

«Αγοράσαμε εμπορεύματα λόγω του εκπτωτικού δεκαπενθημέρου και της Black Friday και έρχεται η Κυβέρνηση να μας κλείσει, αφήνοντας τα σούπερ μάρκετ ανοικτά»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

«Ο εφιάλτης επιστρέφει και πάλι! Ο θυμός μας έχει γίνει πλέον οργή! Πιστέψαμε στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών, που μας διαβεβαίωναν ότι δεν θα υπάρξει νέο lockdown, όμοιο μ’ αυτό της άνοιξης. Δυστυχώς όμως οι προσδοκίες μας διαψεύστηκαν και ο εμπορικός κόσμος μπήκε και πάλι στο στόχαστρο».

Τα παραπάνω υπογράμμισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης, ο οποίος σημείωσε ότι η αγορά δεν περίμενε να πέσει για άλλη μια φορά «θύμα» ενός γενικευμένου lockdown, που όπως όλα δείχνουν δεν θα κρατήσει μόνο μέχρι το τέλος του μήνα.

«Γινόμαστε και πάλι θεατές στο ίδιο έργο! Αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες των ιατρών, αλλά δεν είμαστε εμείς οι υπεύθυνοι. Στο δικό μας κατάστημα με τρεις και πέντε πελάτες τη μέρα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων, κινδυνεύουν να κολλήσουν τον ιό και στα σούπερ μάρκετ όχι; Όλη η αγορά είναι αυτή τη στιγμή οργισμένη…»

«Προβήκαμε σε αγορές εμπορευμάτων, γιατί ο Νοέμβριος είναι ένας από τους καλύτερους μήνες για εμάς, λόγω του εκπτωτικού δεκαπενθημέρου και της Black Friday. Ακολουθεί ο Δεκέμβριος, ο κατεξοχήν μήνας της κατανάλωσης, αλλά και ο Ιανουάριος με τις χειμερινές εκπτώσεις. Γινόμαστε και πάλι θεατές στο ίδιο έργο! Μια από τα ίδια και πάλι, όπως και την άνοιξη. Αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες των ιατρών, καταλαβαίνουμε ότι είναι μεγάλο το πρόβλημα με τη διασπορά του ιού, αλλά δεν είμαστε εμείς οι υπεύθυνοι. Το λιανεμπόριο από τη μέρα που ανοίξαμε τον Μάιο, τηρεί αυστηρά τα μέτρα όπως μας τα έχουν πει οι ειδικοί. Κι έρχεται η Κυβέρνηση να μας κλείσει, αφήνοντας τα σούπερ μάρκετ ανοικτά, στα οποία εισέρχονται καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι. Στο δικό μας κατάστημα με τρεις και πέντε πελάτες τη μέρα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων, κινδυνεύουν να κολλήσουν τον ιό και στα σούπερ μάρκετ όχι; Όλη η αγορά είναι αυτή τη στιγμή οργισμένη, όχι μόνο στην πόλη μας, αλλά σ’ όλη την Ελλάδα», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο γραμματέας του Ε.Σ.Κ.

«Η Κυβέρνηση έδωσε μια ασπιρίνη σε έναν καρκινοπαθή! – Ήρθαν τώρα να μη μας δώσουν και πάλι τίποτα…»

«Περιμέναμε να μην επαναληφθεί το ίδιο έργο με την άνοιξη που πήραμε ψίχουλα κι ήρθαν τώρα να μη μας δώσουν και πάλι τίποτα. Ανακοινώθηκε μια μείωση υποχρεωτική των ενοικίων, μια αναστολή πληρωμών, πετάμε δηλαδή τις υποχρεώσεις κάτω από το χαλί για να τις ξαναβρούμε μπροστά μας είτε άτοκες είτε έντοκες και μας ανακοινώνει ξανά την επιστρεπτέα προκαταβολή 4 που την είχαν ανακοινώσει πριν δυο εβδομάδες. Δεν μας ανακοίνωσαν κάτι καινούργιο. Ακούσαμε μέτρα για την τόνωση των εργαζομένων και πολύ σωστά έγινε αυτό, αλλά τίποτα για τις ίδιες τις επιχειρήσεις. Η Κυβέρνηση έδωσε μια ασπιρίνη σε έναν καρκινοπαθή!», σημείωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Γιάννης Κελγιώργης.

«Πλέον δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στα λεγόμενά τους – Ζούμε μια κατάσταση που θα φέρει άπειρα λουκέτα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα! Βλέπουμε μια Κυβέρνηση που αυτή τη στιγμή φάσκει και αντιφάσκει»

Ερωτηθείς τέλος, για το αν εκτιμά ότι το lockdown θα επεκταθεί και πέραν του Νοεμβρίου, ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας απάντησε: «Πλέον δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στα λεγόμενά τους. Υπάρχουν εποχικά είδη, καταστήματα που ψώνισαν, χρεώθηκαν, πήραν εμπορεύματα για το περασμένο Πάσχα και μας έκλεισαν όλους. Ακούσαμε τώρα τους αρμόδιους ότι δεν θα έχουμε νέο lock down ψώνισαν εμπορεύματα για τα Χριστούγεννα και δεν ξέρουμε τι θα γίνει αύριο. Από τον Οκτώβριο και μετά είχαμε μια ροή στην αγορά, όχι στα περσινά δεδομένα, αλλά υπήρχε μια σχετική κίνηση και περιμέναμε κάτι παραπάνω αυτό το διάστημα. Είμαστε πλέον επισήμως κλειστά το ¼ της χρονιάς. Κλείστε μας, ναι, να συμβάλλουμε, ναι, αλλά πως θα καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας; Καλούμαστε σε 5 μέρες δουλειάς τον Νοέμβριο να καλύψουμε όλες τις υποχρεώσεις του μήνα. Αυτά δεν γίνονται! Με μηδενικά ταμεία; Χωρίς στήριξη από τις τράπεζες; Με την επιστρεπτέα που πρέπει να την επιστρέψουμε; Ζούμε μια κατάσταση που θα φέρει άπειρα λουκέτα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα! Βλέπουμε μια Κυβέρνηση που αυτή τη στιγμή φάσκει και αντιφάσκει. Τη μια μέρα μας λέει θα ανοίγουμε στις 10 το πρωί και την άλλη μέρα μας λέει κλείνετε! Τι να πιστέψουμε; Θα πιστέψουμε ότι 30 Νοεμβρίου θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα; Όσο αισιόδοξος και να είναι κάποιος δεν μπορεί να το πιστέψει αυτό».

spot_img

Διαφημίσεις