Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

«Βουνό» οι υποχρεώσεις των επαγγελματιών εστίασης

Εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε νέες ρυθμίσεις οφειλών

Ακολούθησε μας

Με «βουνό» παρομοιάζει τις υποχρεώσεις που έχουν μπροστά τους ενόψει του χειμώνα οι επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, ο πρόεδρος του τοπικού σωματείου καφεζυθοπωλών, Παναγιώτης Βασιλούδης.

Όπως επισημαίνει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, οι συνάδελφοί του, πολλοί εκ των οποίων όπως αναφέρει χαρακτηριστικά είναι καταχρεωμένοι, εναποθέτουν πλέον τις όποιες ελπίδες τους σε νέες ρυθμίσεις για τις συσσωρευμένες οφειλές που έχουν, είτε στα ταμεία, είτε στην εφορία.

«Τώρα έρχονται τα δύσκολα – Το «φορτίο» είναι βαρύ…»

«Τα βάρη που έχουμε να σηκώσουμε στον χώρο της εστίασης, μετά και το τέλος της θερινής περιόδου που ήταν καλή, είναι πολλά. Τα δύσκολα έρχονται τώρα, τη χειμερινή περίοδο που είναι μεγάλη για την περιοχή μας, σε αντίθεση με άλλες περιοχές, όπως τα νησιά στα νότια της χώρας. Το «φορτίο» για εμάς είναι βαρύ, καθώς αρχίζουμε στο μήνα που διανύουμε να πληρώνουμε Φ.Π.Α., ακολουθούν τα εκκαθαριστικά του Ι.Κ.Α. για τις απολύσεις που κάναμε, η δόση της εφορίας, ο ΕΝ.Φ.Ι.Α., αλλά και οι προμηθευτές μας», σημειώνει χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Παναγιώτης Βασιλούδης.

Δυσβάσταχτοι οι λογαριασμοί της Δ.Ε.Η. – «Ναι» στους ελέγχους, «όχι» όμως στα εξοντωτικά πρόστιμα – Τεράστια τα λειτουργικά έξοδα

«Ο κλάδος μας είναι καταχρεωμένος και πολλοί συνάδελφοι περιμένουν τις νέες ρυθμίσεις. Αλλά και σε αυτές να ενταχθεί κανείς, λίγο καιρό μετά τις χάνει, αφού δεν μπορεί να ανταποκριθεί και θα περιμένει πάλι μια άλλη ρύθμιση ή να δουλέψει την θερινή περίοδο για να βγουν τα σπασμένα, να δώσουμε ό,τι μπορούμε, γιατί για να τα δώσουμε όλα αποκλείεται. Οι λογαριασμοί της Δ.Ε.Η. για παράδειγμα είναι δυσβάσταχτοι, δεν παλεύονται! Είναι γενικότερα τεράστια τα λειτουργικά έξοδα που έχει μια επιχείρηση εστίασης. Συν την αύξηση του Φ.Π.Α. στο 24%, συν τους ελέγχους, στους οποίους δεν λέμε «όχι», αλλά πρέπει να πω ότι τα πρόστιμα είναι δυσβάσταχτα. Δεν βγαίνει έτσι. Προσπαθείς να πληρώσεις το πρόστιμο κι αφήνεις απλήρωτα όλα τα υπόλοιπα, για τα οποία στη συνέχεια περιμένεις τις ρυθμίσεις», συμπληρώνει σχετικά ο πρόεδρος του σωματείου καφεζυθοπωλών της Καβάλας.

Θα οξυνθεί το πρόβλημα από τον Νοέμβριο όταν σε όλα αυτά θα προστεθεί και το πετρέλαιο θέρμανσης

«Δεν υπάρχει σωτηρία για το χώρο μας. Μεγάλη ζημιά μας έχουν κάνει τα μικρά καταστήματα που πουλάνε ένα ευρώ καφέ στο όρθιο. Είναι κρίμα να κλείνουν τα μεγάλα μαγαζιά που απασχολούν πολύ κόσμο. Οι υποχρεώσεις έρχονται σαν «βουνό» μπροστά μας και δεν σταματάνε ποτέ. Το μεγάλο το πρόβλημα θα αρχίσει από τον Νοέμβριο και μετά, όταν σε όλα αυτά θα προστεθεί και το πετρέλαιο θέρμανσης. Με αυτήν την κρίση που υπάρχει δεν πρόκειται να πληρωθεί τίποτα», υπογραμμίζει καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Παναγιώτης Βασιλούδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα