Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
spot_img

Από Μάρτιο και… βλέπουμε το άνοιγμα της εστίασης

Ημέρα:

Από Μάρτιο και… βλέπουμε, εκτίμησε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» για το άνοιγμα του κλάδου της εστίασης, ο γραμματέας του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας, Μιχάλης Μεταξάς.

«Η εστίαση είναι η πρώτη που κλείνει και η τελευταία που ανοίγει σε όλα τα lock down. Βάσει των ανακοινώσεων της Κυβέρνησης, πρέπει πρώτα να ανοίξουν τα σχολεία, στη συνέχεια το λιανεμπόριο κι όταν προχωρήσει και ο εμβολιασμός του πληθυσμού σημαντικά, τότε θα είμαστε πιο ασφαλείς να ανοίξουμε τα καταστήματά μας», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο Μιχάλης Μεταξάς.

«Ο Ιανουάριος είναι χαμένος για εμάς και πολύ φοβάμαι και ο Φεβρουάριος – Το θέμα δεν είναι μόνο το πότε θα ανοίξουμε, αλλά και με ποιους όρους θα γίνει αυτό…»

 «Μη ξεχνάμε ότι από μόνοι μας, με βάση αυτά που μας είχαν πει για ένα σύστημα «ακορντεόν», είχαμε ζητήσει να ανοίξουμε μια κι έξω όταν θα μπορούμε να μείνουμε ανοιχτοί. Ένα κατάστημα εστίασης δεν μπορεί να ανοίγει και να κλείνει σαν ακορντεόν. Ο Ιανουάριος είναι χαμένος για εμάς και πολύ φοβάμαι και ο Φεβρουάριος. Το θέμα δεν είναι μόνο το πότε θα ανοίξουμε, αλλά και με ποιους όρους θα γίνει αυτό. Αν μας περιορίσουν πολύ τον αριθμό των ατόμων που είναι σε κλειστό χώρο, θα έχουμε πρόβλημα βιωσιμότητας. Είναι μια πολύ δύσκολη εξίσωση που θα δούμε πως θα εξελιχθεί. Προσωπικά πιστεύω ότι θα ασχοληθούν με την εστίαση από τον Μάρτιο και μετά», ανέφερε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ε» ο κ. Μεταξάς.

«Απ’ όλο αυτό που συμβαίνει θα υπάρχουν απώλειες. Είτε άτομα που θα οδηγηθούν στην ανεργία, είτε επιχειρήσεις που δεν θα ανοίξουν καν – Το δεύτερο lockdown ήταν η χαριστική βολή στις επιχειρήσεις εστίασης…»

Αναφορικά με το πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση για τους εργαζόμενους, αλλά και για τους επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης, ο κ. Μεταξάς σημείωσε: «Οι εργαζόμενοι μας είναι με τους μισθούς αναστολής. Από πλευράς επιχειρήσεων έχουμε μεν τις μειώσεις των ενοικίων, τρέχουν όμως παράλληλα οι υπόλοιποι λογαριασμοί. Όταν μια επιχείρηση ανοίγει μετά από πολύμηνο κλείσιμο έχει μπροστά της του κόσμου τις ζημιές και φυσικά έχουμε και τις υποχρεώσεις που πήγαν προς τα πίσω. Φυσικά απ’ όλο αυτό που συμβαίνει θα υπάρχουν απώλειες. Είτε άτομα που θα οδηγηθούν στην ανεργία, είτε επιχειρήσεις που δεν θα ανοίξουν καν. Μη ξεχνάμε ότι πολλά καταστήματα ήταν στο όριό τους από το περασμένο καλοκαίρι. Το δεύτερο lock down ήταν η χαριστική βολή στις επιχειρήσεις εστίασης».

«Το φετινό καλοκαίρι θεωρώ ότι θα είναι πολύ καλύτερο από αυτό του 2020 – Να ξεχάσουμε βέβαια μια κίνηση όμοια με το καλοκαίρι του 2019 …»

Ερωτηθείς για το αν μπορεί να σωθεί η φετινή τουριστική περίοδος, ο Μιχάλης Μεταξάς απάντησε: «Το φετινό καλοκαίρι θεωρώ ότι θα είναι πολύ καλύτερο από αυτό του 2020. Δεν πρέπει να κλείσουν τα σύνορα, όπως έγινε το 2020. Ξεκίνησε ο εμβολιασμός σε όλη την Ευρώπη κι έχουμε μπροστά μας τουλάχιστον ένα τετράμηνο πριν το καλοκαίρι, οπότε όσοι είναι εμβολιασμένοι θα μπορούν να έρθουν άνετα, οπότε θα μπορέσει να δουλέψει καλύτερα ο Τουρισμός. Να ξεχάσουμε βέβαια μια κίνηση όμοια με το καλοκαίρι του 2019. Θέλουμε κάποια χρόνια για να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα εκείνης της περιόδου. Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση να μη μας βρει κάτι άλλο. Είναι πολλά που δεν ξέρουμε, ας ευχόμαστε να πάμε καλύτερα, διότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια από οικονομικής πλευράς να αντέξουμε οποιοδήποτε άλλο στραπάτσο».

«Δεν μπορούμε να αντέξουμε παρόμοιες καταστάσεις τη νέα χρονιά»

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε φυσικά ότι βγήκαμε από μια δεκαετή οικονομική κρίση, βγήκαμε από μνημόνια και capital controls. Πάνω που πήγαμε να πάρουμε τα πάνω μας το καλοκαίρι του 2019 με αύξηση του Τουρισμό και σε πολλά άλλα επίπεδα, φάγαμε τη σφαλιάρα του πρώτου lock down. Μόλις πήγαμε να επανέλθουμε κάπως από αυτό, ήρθε και η σφαλιάρα του δεύτερου και χειρότερου. Δεν μπορούμε να αντέξουμε παρόμοιες καταστάσεις τη νέα χρονιά», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο γραμματέας του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Προτεραιότητα ο αθλητισμός για τη διοίκηση της Περιφέρειας

Στέλιος Ιγνατιάδης: Είμαστε δίπλα σε κάθε δήμο που ζητά...

Δεν είναι και στα καλύτερά της η κίνηση στον κλάδο της εστίασης

«Δεν θα έλεγα ότι είναι και στα καλύτερά της...

«ΑΜΛΕΤ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ από την «5η Εποχή» στο 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Ο « Άμλετ», κορυφαίο έργο...

Εξώδικο της ΔΕΥΑΑΠ στον ΔΕΔΔΗΕ για τις συχνές διακοπές ρεύματος

Γιώργος Καλλινικίδης: Δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια, τεράστια η ζημία...

Ενοικίαση ακινήτου στην Καβάλα

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ πρώην φαρμακείο σε κεντρικό σημείο της Καβάλας. Πληροφορίες τηλ:...

ΚΥΠΡΟΣ 1974: Μαύρη επέτειος 50 χρόνων από την τραγωδία

Γράφει ο Αθανάσιος Πάσχου Ξημέρωμα Σαββάτου 20 Ιουλίου 1974, γιορτή...

Διαμαρτυρία των επαγγελματιών της Περάμου για τις διακοπές ρεύματος

Την διαμαρτυρία του για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος εκφράζει...