Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Ανάσα για όλους το πάγωμα της καταβολής φορολογικών οφειλών

Μάρκος Δέμπας: Η πραγματική οικονομία λυγίζει, υπάρχει μια πολύ βαθιά ύφεση, αυτό το «τσουνάμι» θα πρέπει να το σταματήσουμε

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Απόλυτα θετική, χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας την απόφαση της Κυβέρνησης για το «πάγωμα» μέχρι και τις 30 Απριλίου του 2021, όλων των φορολογικών οφειλών που δημιουργήθηκαν από τον περασμένο Μάρτιο, όταν και ξέσπασε η πανδημία.

Με την απόφαση αυτή εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες, επιχειρηματίες, ακόμα και ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν χτυπηθεί από την πανδημία, αναμένεται να πάρουν σημαντική οικονομική ανάσα, ενώ παράλληλα καλούνται να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες φορολογικές τους υποχρεώσεις.

«Είναι μια απόφαση που θα δώσει ανάσα στις επιχειρήσεις και φυσικά αναμένουμε να δούμε και τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, όπου φαντάζομαι θα ακούσουμε σημαντικές αποφάσεις που θα στηρίζουν επιχειρήσεις, εργαζόμενους και ανέργους»

«Σίγουρα είναι απόλυτα θετική αυτή η εξέλιξη, η οποία έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή χρονικά, να βοηθήσει τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, αλλά κυρίως την αδυναμία που έχει προκύψει από την έλλειψη εσόδων πληρωμών πολλών λειτουργικών δαπανών. Η Κυβέρνηση δίνει ουσιαστικά μια γενναία παράταση για τις βεβαιωμένες υποχρεώσεις στην εφορία. Είναι μια απόφαση που θα δώσει ανάσα στις επιχειρήσεις και φυσικά αναμένουμε να δούμε και τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, όπου φαντάζομαι θα ακούσουμε σημαντικές αποφάσεις που θα στηρίζουν επιχειρήσεις, εργαζόμενους και ανέργους», τονίζει για το θέμα με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Η πραγματική οικονομία λυγίζει – Υπάρχει μια πολύ βαθιά ύφεση, τεράστια πτώση στους τζίρους των επιχειρήσεων, έχουν αρχίσει απολύσεις – Αυτό το «τσουνάμι» θα πρέπει να το σταματήσουμε, αλλιώς η εικόνα που θα ζήσουμε το τελευταίο τρίμηνο του 2020 θα είναι δραματική!»

«Εμείς όλο αυτό το διάστημα φωνάζουμε μεταφέροντας στην Κυβέρνηση τα δεδομένα της πραγματικής οικονομίας που αυτή τη στιγμή λυγίζει! Υπάρχει μια πολύ βαθιά ύφεση, μια τεράστια πτώση στους τζίρους των επιχειρήσεων, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν αρχίσει απολύσεις, αλλά και μικρές επιχειρήσεις να μην αντέχουν και να κλείνουν. Αυτό το «τσουνάμι» θα πρέπει να το σταματήσουμε, αλλιώς η εικόνα που θα ζήσουμε το τελευταίο τρίμηνο του 2020 θα είναι δραματική! Σε λίγο θα υπάρχει αδυναμία εξυπηρέτησης των οικογενειακών μας υποχρεώσεων, όχι μόνο των επιχειρηματικών. Γι’ αυτό η Κυβέρνηση πέρα από τη θετική αυτή απόφαση, θα πρέπει να λάβει κι άλλες στο πλαίσιο της στήριξης της οικονομίας που υπέστη ένα άνευ προηγουμένου σοκ από την πανδημία», υπογραμμίζει καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Μάρκος Δέμπας.

Τον Μάιο του 2021 θα ενεργοποιηθεί ειδική ρύθμιση για την εξόφληση των χρεών που γεννήθηκαν μέσα στην πανδημία και θα παραμείνουν «παγωμένες» έως τα τέλη Απριλίου

Να σημειωθεί ότι μέχρι το τέλος Απριλίου «παγώνουν» και οι δόσεις των ρυθμίσεων και των τμηματικών διευκολύνσεων, οι οποίες τελούν ήδη σε καθεστώς αναστολής. Τον Μάιο του 2021 θα ενεργοποιηθεί η ειδική ρύθμιση για την εξόφληση των χρεών που γεννήθηκαν μέσα στην πανδημία και θα παραμείνουν «παγωμένες» έως τα τέλη Απριλίου. Η ρύθμιση αυτή θα προβλέπει την εξόφληση των εν λόγω οφειλών σε 12 δόσεις άτοκα ή σε 24 δόσεις με χαμηλό επιτόκιο της τάξης του 2,5%.

Διαφημίσεις