Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Ανάσα για τις επιχειρήσεις η επιδότηση 12% και 4%

Μάρκος Δέμπας: «Δεν θα σταματήσουμε εδώ, θέλουμε την συνέχιση του μέτρου, που κακώς καταργήθηκε το 2016 από τον Γ. Σταθάκη»

Ακολούθησε μας

«Έχουμε μια πολύ θετική εξέλιξη κι αυτό που τόσα χρόνια διεκδικούσαμε πιέζοντας τους πάντες, το καταφέραμε. Κάποιες στιγμές μπορεί κάποιοι να μας χαρακτήρισαν γραφικούς, όμως έφτασε η μέρα που κάτι γίνεται. Βάλαμε σε υψηλή προτεραιότητα αυτό το ζήτημα, γιατί ήταν μεγάλη αδικία για τις επιχειρήσεις μας για χρόνια».

Τα παραπάνω υπογραμμίζει με έμφαση ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας στο θέμα της ρύθμισης σχεδίου νόμου που θα κατατεθεί από τον υπουργό Οικονομικών, μέσω του οποίου επί της ουσίας ρυθμίζεται και το ζήτημα της μη καταβολής της επιδότησης του 12% και 4% για τις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Δράμας, που ήταν «παγωμένη» από το 2010 μέχρι και σήμερα.

«Δεν θα σταματήσουμε εδώ, γιατί έχουμε και την φάση της συνέχισης του μέτρου αυτού, που κακώς καταργήθηκε το 2016…»

«Αυτή η ρύθμιση, θα είναι μια «ανάσα» με τα ποσά που θα καταβληθούν έστω και τμηματικά στις επιχειρήσεις. Μια από τις προτάσεις μας είναι να γίνει ένας συμψηφισμός σε βάθος τριετίας, έναντι όλων των υποχρεώσεων που δημιουργούνται. Έχουμε λοιπόν μια πολύ θετική εξέλιξη, αλλά δεν θα σταματήσουμε εδώ, γιατί έχουμε και την φάση της συνέχισης του μέτρου αυτού, που κακώς καταργήθηκε το 2016 από τον κ. Σταθάκη. Το ΣτΕ δικαίωσε τις επιχειρήσεις. Επομένως θέλουμε το μέτρο αυτό να συνεχιστεί. Μιλάμε για συνολικό ποσό, με έναν πρόχειρο υπολογισμό, πάνω από 250 εκατομμύρια ευρώ για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Α.Μ.Θ», αναφέρει σχετικά ο Μάρκος Δέμπας.

«Είναι μια σημαντική «ένεση» που έρχεται να προστεθεί στην ρευστότητα των επιχειρήσεών μας, πού ήταν απελπισμένες οικονομικά. Ευχαριστούμε την κυβέρνηση γιατί βρέθηκε μια τέτοια μεγάλη λύση…»

«Δεν έχουμε μεγάλες επιχειρήσεις, όπως στην Ευρώπη, αλλά για τα ελληνικά δεδομένα είναι σημαντικές, όπως η Β.Φ.Λ. Οι χιλιάδες επιχειρήσεις είναι οι μικρές της περιοχής μας όπως μαρμαράδικα, οινοποιεία, ξενοδοχεία. Επομένως είναι μια σημαντική «ένεση» που έρχεται να προστεθεί στην ρευστότητα των επιχειρήσεών μας, πού ήταν απελπισμένες οικονομικά. Ευχαριστούμε την κυβέρνηση γιατί βρέθηκε μια τέτοια μεγάλη λύση. Ήταν μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και είχαμε αρωγούς σ’ αυτή και τους βουλευτές μας. Τα τελευταία δύο χρόνια δόθηκε μάχη για να βρεθεί αυτή η λύση. Τα χρήματα αυτά γνωρίζουμε ότι θα δοθούν άμεσα με συμψηφισμούς σε τρέχουσες και παλιές υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί σε ένα βάθος χρόνου, τριετίας ή πενταετίας, όπου όλες αυτές οι οφειλές θα καλυφθούν με αυτό τον τρόπο. Έτσι θα φαίνεται πως το κράτος και εισπράττει και πληρώνει», σημειώνει καταληκτικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα