Χωρίς καθαρίστρια έμεινε το Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας

Οι εργαζόμενοι ανέλαβαν την καθαριότητα και περιμένουν εδώ και 9 μήνες να δοθεί λύση

0
525

Χωρίς καθαρίστρια εδώ και 9 μήνες είναι το κτήριο του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Κώστας Τσιτσιλικάκης.

Η έλλειψη καθαρίστριας αναγκάζει τους ίδιους τους εργαζόμενους, όποτε μπορούν, να αναλαμβάνουν αυτοί τον ρόλο της, ενώ όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο κ. Τσιτσιλικάκης, παρά τις υποσχέσεις της διοίκησης για τη διευθέτηση του θέματος, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμιά ανταπόκριση.

«Συνέχεια μας λένε σε 10 μέρες, αλλά τελικά δεν γίνεται τίποτα! Αναγκαστικά κάποιες φορές κάνουμε εμείς τις καθαριότητες, αλλά επειδή έχουμε να κάνουμε με χλωρίνες, πέφτουν στα ρούχα μας και καίγονται οι στολές μας…»

«Όπως είναι γνωστό πολλά χρόνια τώρα είμαστε στο ίδιο κτήριο, το οποίο δεν πληροί τις προδιαγραφές. Είμαστε σε άθλιες συνθήκες! Είμαστε 9 μήνες χωρίς καθαρίστρια, έχουμε καταθέσει επανειλημμένα αιτήματα προς τον διευθυντή, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Συνέχεια μας λένε σε 10 μέρες, αλλά τελικά δεν γίνεται τίποτα! Αναγκαστικά κάποιες φορές κάνουμε εμείς τις καθαριότητες, όποτε προλαβαίνουμε και δεν έχουμε περιστατικά. Επειδή έχουμε να κάνουμε με χλωρίνες όμως πέφτουν στα ρούχα μας καίγονται οι στολές μας που τις αγοράζουμε εμείς. Αν και παίρνουμε ένα ας το πούμε επίδομα, για να έχουμε στολές, αυτές είναι για τη δουλειά μας κι όχι για να καθαρίζουμε τις εγκαταστάσεις που είναι άθλιες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Τσιτσιλικάκης.

«Μας δίνουν συγχαρητήρια για τους χρόνους επέμβασης στα περιστατικά, αλλά ο χρόνος ανταπόκρισης της Διοίκησης προς εμάς είναι τραγικός»

Για το χρονίζον θέμα του κτηρίου ειδικότερα, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας ανέφερε: «Είναι πολλά τα προβλήματα μας, ωστόσο προσπαθούμε να τα πάμε καλά στην αντιμετώπιση των περιστατικών. Δυστυχώς, η διοίκησή μας δεν μας αντιμετωπίζει το ίδιο. Μας δίνουν βέβαια συγχαρητήρια για τους χρόνους επέμβασης μας στα περιστατικά, αλλά ο χρόνος που ανταποκρίνονται εκείνοι προς εμάς είναι τραγικός. Τουλάχιστον δέκα χρόνια παλεύουμε να εγκατασταθούμε, έχουμε κάνει προτάσεις στη διοίκηση, τους έχουμε πει ότι μπορούμε να βοηθήσουμε σαν σωματείο βρίσκοντας προσφορές από διάφορους επαγγελματίες της Καβάλας, ώστε να γίνει η αποπεράτωση, στην ουσία μιλάμε για ανακαίνιση. Έχουμε βρει ανθρώπους να μας δώσουν όσα χρειαζόμαστε, είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε και προσωπική δουλειά για να το κάνουμε, αλλά οι εμμονές της διοίκησης μας αφήνουν δέσμιους αυτής της κατάστασης εδώ και χρόνια. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παραμένουμε σε μια κατάσταση που είναι στάσιμη».

«Για φέτος το καλοκαίρι μπορώ να πω ότι πήγαμε αρκετά καλά από την πλευρά μας»

Τέλος, ερωτηθείς αναφορικά με το αν είναι ικανοποιημένος από τον βαθμό ανταπόκρισης του τοπικού Ε.Κ.Α.Β. στις αυξημένες απαιτήσεις του φετινού καλοκαιριού, ο Κώστας Τσιτσιλικάκης απάντησε: «Για φέτος το καλοκαίρι μπορώ να πω ότι πήγαμε αρκετά καλά από την πλευρά μας. Δυστυχώς όμως είχαμε πάρα πολλούς πνιγμούς σε Καβάλα και Θάσο, αλλά σαν Ε.Κ.Α.Β. ανταποκριθήκαμε πολύ ικανοποιητικά σε όλους τους τομείς που χρειάστηκε. Εκείνο που θέλουμε είναι να υπάρχει μια βάση στην περιοχή της Χρυσούπολης, καθώς υπολειτουργεί και δεν υπάρχει προσωπικό για την κάλυψη των επειγόντων περιστατικών. Με άτομα από άλλους νομούς και για περιορισμένο διάστημα καλύπτουμε τις ανάγκες, γι’ αυτό το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί».