Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απάντηση των  Εργαζομένων στα ELFE στο ΤΕΕ -ΑΜ 

Ημέρα:

spot_img

Το σωματείο Εργαζομένων στα ELFE, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, απαντώντας στον πρόεδρο του ΤΕΕ – ΑΜ, σχετικά με το πόρισμα για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων στη Νέα Καρβάλη:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με έκπληξη αλλά και λύπη διαβάσαμε την ανακοίνωσή σας σχετικά με τα καθ’ ημάς. Έκπληξη, διότι με μία πρώτη ανάγνωση διαφαίνεται αρχικά ότι οι απόψεις μας περί Ασφάλειας ή μη των Εγκαταστάσεων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων στη Νέα Καρβάλη είναι εκ διαμέτρου αντίθετες (αν και αυτό θα ήταν θεμιτό, στα πλαίσια μιας σοβαρής τεκμηρίωσης των επιχειρημάτων του καθενός) και Λύπη, διότι, διαβάζοντας λίγο πιο προσεκτικά το κείμενό σας, είδαμε ο εποπτικός και επιστημονικός σας ρόλος στην προκειμένη περίπτωση περιορίστηκε στον ρόλο του… διαβιβαστή. Και εξηγούμαστε:

Αφού αναφέρετε το «ιστορικό» της ενασχόλησής σας με το θέμα (το έγγραφο του δήμου Καβάλας), δηλώνετε ευθύς εξαρχής ότι το ΤΕΕ-ΑΜ «δεν έχει αρμοδιότητα να διεξάγει επιθεωρήσεις και ελέγχους στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις» και πολύ σωστά κάνετε, εάν αυτό ισχύει. Κατά την άποψή μας, κ. Πρόεδρε, η ανακοίνωσή σας θα έπρεπε να σταματήσει ακριβώς σε αυτό το σημείο. Δυστυχώς για εσάς, συνεχίζει… Για να μας πει τι, άραγε; Ότι «τα πλέον εξειδικευμένα Μέλη του για να δώσουν άμεσες απαντήσεις στα σχετικά θέματα είναι οι ίδιοι οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί που εργάζονται στις συγκεκριμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις και είναι υπεύθυνοι για την ασφάλειά τους»! Δηλαδή, με λίγα λόγια, ο «ελεγχόμενος» είναι αρμόδιος να δώσει τις «απαντήσεις» (και άρα και το… «συμπέρασμα»!) στον… «ελεγκτή»! Πρωτοτυπία παγκόσμια, όντως!

Και εάν, κ. Πρόεδρε, για την «οικονομία της συζήτησης» δεχθούμε ότι το ΤΕΕ-ΑΜ, ως εποπτικό όργανο εντεταλμένο από την Πολιτεία δεν έχει ΟΥΤΕ την αρμοδιότητα ΟΥΤΕ (ενδεχομένως) και τα μέσα για να πραγματοποιήσει ελέγχους και άρα να διατυπώσει ιδία άποψη και γνώμη επιστημονικά τεκμηριωμένη και θα πρέπει κατ’ ανάγκη να «πει» κάτι βασιζόμενο στις απόψεις… τρίτων, γιατί τότε στην όλη διαδικασία (τη «σύσκεψη», όπως λέτε) δεν καλέσατε και εμάς, τους «καταγγέλοντες»; Γιατί, με απλά λόγια, αποφασίσατε να μην ακούσετε καν τη γνώμη εκατοντάδων εργαζόμενων επί χρόνια (κάποιων, μάλιστα, επί δεκαετίες!) στις Εγκαταστάσεις του Εργοστασίου της Νέας Καρβάλης και βασιστήκατε μόνο στις απόψεις των «συναδέλφων» σας;

Παρένθεση με μία ερώτηση ρητορικής φύσεως: Αλήθεια, κ. Πρόεδρε, όταν στο πρόσφατο παρελθόν το ΤΕΕ-ΑΜ κλήθηκε να γνωμοδοτήσει σχετικά με τη διέλευση του Αγωγού ΤΑΡ από την περιοχή μας και το έκανε, παίρνοντας σαφή θέση και προτείνοντας αλλαγή της όδευσης, το έκανε κατόπιν… συσκέψεως με τους… «συναδέλφους μηχανικούς» που εργάστηκαν για λογαριασμό της Κοινοπραξίας; Η απάντησή σας θα είχε αξία, πράγματι. Κλείνει η παρένθεση.

Δηλαδή, κ. Πρόεδρε, μας λέτε ότι μαζευτήκατε εσείς, κάποια προεδρεία Επιτροπών σας και οι «συνάδελφοι μηχανικοί» που εργάζονται (ακόμα) στα Λιπάσματα, ακούσατε αυτά που σας είπανε οι τελευταίοι δίχως, όπως ευθαρσώς παραδέχεστε, να είστε σε θέση να τα επιβεβαιώσετε ή όχι, και βγάλατε… συμπέρασμα! Και σαν να μην έφτανε αυτό, αποφασίσατε και να το κοινοποιήσετε στα τοπικά ΜΜΕ, προφανώς χάριν της «ενημέρωσης» της Κοινής Γνώμης!

Εάν, κ. Πρόεδρε, θεωρείτε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία (αλλά και το κείμενο της ανακοίνωσής σας) τιμάει τον ρόλο και την ιστορία του ΤΕΕ-ΑΜ, τότε λυπούμαστε πολύ που θα είμαστε οι πρώτοι που θα διαφωνήσουμε μαζί σας. Εάν οι «γνωμοδοτήσεις», τα «πορίσματα» και τα «συμπεράσματα» (ή όπως αλλιώς θέλετε να τα «βαφτίσετε») βγαίνουν μέσα από απογευματινούς… καφέδες μεταξύ «συναδέλφων μηχανικών» (θα πρέπει, πράγματι, να ήσασταν μία ωραία… ατμόσφαιρα, συναδελφική!), τότε σας ευχόμαστε καλό υπόλοιπο «θητείας» και καλή επιτυχία στις επόμενες εκλογές. Οι «συνάδελφοι μηχανικοί», να είστε σίγουροι ότι θα σας στηρίξουν!

 

Με εκτίμηση

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...