Παρασκευή, 14 Μαΐου, 2021

Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες του ΚΕΦΙΑΠ στο ισόγειο του Νοσοκομείου

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Στον ισόγειο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, παρουσιάζονται το διήμερο 10 και 11 Δεκεμβρίου τις χριστουγεννιάτικες χειροποίητες δημιουργίες του, το ΚΕΦΙΑΠ Χρυσούπολης.

Ο απερχόμενος διοικητής του ΓΝΚ, Τάσος Καρασαββόγλου, υποδέχτηκε την Τρίτη (10/12) τα παιδιά του ΚΕΦΙΑΠ Χρυσούπολης, εκφράζοντας τη χαρά και την συγκίνησή του, επισημαίνοντας ότι η χριστουγεννιάτικη έκθεση ειδών δώρων του ΚΕΦΙΑΠ που δημιουργούν τα ίδια τα παιδιά γίνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Τ. Καρασαββόγλου: «Είναι πραγματικά καταπληκτικά πλάσματα αυτά τα παιδιά και πρέπει να τα στηρίζουμε συνεχώς…»

«Είναι μια καταπληκτική προσπάθεια και θεωρώ πως λίγο ή πολύ ότι πια αποτελεί και θεσμό για το γίγνεσθαι του νοσοκομείου. Πιστεύω πως και τα επόμενα χρόνια τα παιδιά θα είναι εδώ. Νομίζω ότι το ευχαριστιούνται πολύ αυτό που γίνεται και φυσικά το νοσοκομείο ομορφαίνει όσο εκτίθενται αυτά τα εορταστικά αντικείμενα. Είναι πραγματικά καταπληκτικά πλάσματα αυτά τα παιδιά και πρέπει να τα στηρίζουμε συνεχώς. Εύχομαι στα ίδια τα παιδιά να είναι γερά και δυνατά, ακμαία και περήφανα, όπως τα βλέπουμε τώρα», ανέφερε σχετικά ο κ. Καρασαββόγλου.

Χ. Λειβαδίτης: «Εκεί στον χώρο μας γίνεται εκμάθηση δεξιοτήτων, έχουμε φυσικοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και δημιουργικές ώρες»

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΚΔΑΠ, Χρήστος Λειβαδίτης αφού ευχαρίστησε τον απερχόμενο διοικητή του ΓΝΚ για τη φιλοξενία, σημείωσε: «Είναι πολύ σημαντικές για την ψυχή αυτών των παιδιών οι χειροτεχνίες αυτές και πρέπει να τις στηρίξει όλος ο κόσμος επιβραβεύοντάς τες. Στη Χρυσούπολη έχουμε καθημερινά 20 παιδιά, αλλά υπάρχουν και άτομα που έρχονται για λίγες ώρες και φεύγουν. Εκεί στον χώρο μας γίνεται εκμάθηση δεξιοτήτων, έχουμε φυσικοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και δημιουργικές ώρες».

Χ. Κοκκίνη: «Όλα αυτά τα είδη, έγιναν με πολύ μεγάλη προσπάθεια των παιδιών και δική μας, με σκοπό να μαζευτούν κάποια χρήματα για να κάνουμε δραστηριότητες, εκδρομές και ό,τι εξυπηρετεί στο να χαίρονται τα παιδιά…»

Η φυσικοθεραπεύτρια Χρύσα Κοκκίνη, δήλωσε: «Κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, για να δείξουμε στον κόσμο τι μπορούν να κάνουν τα παιδιά αυτά με τη δική μας βοήθεια, αφού έχουν πολλές δεξιότητες. Στο κέντρο μας έχουμε πολλές ειδικότητες που βοηθούν τα παιδιά, όπως φυσικοθεραπείας, ψυχολογίας, εργοθεραπείας, κοινωνιολογίας, λογοθεραπείας, νοσηλευτών και καθημερινά κάνουμε δεκάδες δραστηριότητες από την ομάδα των παιδιών που είναι μαζί μας, αλλά και θεραπείες που κάνουν άνθρωποι από βρεφική ηλικία μέχρι και ηλικιωμένους που έρχονται σε μας. Όλα αυτά τα είδη που είναι στολισμένα στα τραπέζια στην είσοδο του νοσοκομείου, έγιναν με πολύ μεγάλη προσπάθεια των παιδιών και δική μας, με σκοπό μέσω του συλλόγου να μαζευτούν κάποια χρήματα για να κάνουμε κάποιες δραστηριότητες , εκδρομές και ό,τι εξυπηρετεί στο να χαίρονται τα παιδιά. Τα είδη αυτά δε, υπάρχει περίπτωση να εκτεθούν και σε μπαζάρ στο κέντρο της Καβάλας».

Διαφημίσεις