Φώτης Πούλος: “Από 60 μέχρι 65 λεπτά το λίτρο η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αν καταργηθεί ο Ε.Φ.Κ.”

Ημέρα:

Σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα αναμένεται να διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης για τον φετινό χειμώνα, στην περίπτωση που φυσικά η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης που επιβλήθηκε τα τελευταία χρόνια.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Φώτης Πούλος, μιλώντας στον «Ενήμερο» για το θέμα, εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι τον φετινό χειμώνα οι καταναλωτές θα καταφέρουν να αγοράσουν φθηνό πετρέλαιο, χωρίς επιδόματα και άλλες διαδικασίες.

Από 60 μέχρι 65 λεπτά το λίτρο η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αν καταργηθεί ο Ε.Φ.Κ.

«Διεθνώς οι τιμές του πετρελαίου είναι πολύ χαμηλές, γεγονός που συμπαρασύρει όλες τις τιμές των καυσίμων. Από την άλλη υπάρχει η δέσμευση ότι θα μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα επίπεδα του 2009, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα να διαμορφωθούν οι τιμές για το πετρέλαιο θέρμανσης από 60 μέχρι 65 λεπτά το λίτρο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό να συμβεί, διότι έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι δεν μπορεί να πουληθεί πετρέλαιο με επιδόματα. Το πετρέλαιο είναι ένα αγαθό που δεν πρέπει να λείπει από κανέναν και δεν μπορούμε να το επιβαρύνουμε με φόρο πολυτελείας, όπως είχε γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η πολιτική με τα επιδόματα και τις επιστροφές του Ε.Φ.Κ. δεν έχει φέρει κανένα μα κανένα αποτέλεσμα, ούτε στην πάταξη του λαθρεμπορίου, αλλά απεναντίας έχει δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα και αύξηση του λαθρεμπορίου», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο κ. Πούλος.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι και οι δυο «μονομάχοι» των εκλογών έχουν προαναγγείλει και δεσμευτεί για την μείωση του Ε.Φ.Κ., καθώς η μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενη πολιτική ούτε έσοδα έφερε στον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά και δημιούργησε πολλά προβλήματα στους ίδιους τους καταναλωτές.

Μεγάλο ενδιαφέρον από τους καταναλωτές για να μάθουν που θα διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Ερωτηθείς σχετικά με το αν οι καταναλωτές δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για να αγοράσουν φέτος φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης, ο κ. Πούλος απάντησε καταφατικά, σημειώνοντας σχετικά: «Μετά από πολλά χρόνια το ενδιαφέρον των καταναλωτών άρχισε από πολύ νωρίς. Είναι πολλές οι ερωτήσεις, αν και είμαστε έναν και πλέον μήνα πριν από την ημερομηνία έναρξης διάθεσης του. Οι καταναλωτές μπαίνουν στα πρατήρια μας και ρωτούν τι θα γίνει με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, γεγονός που είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για εμάς. Είμαι αισιόδοξος ότι η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεκινήσει φέτος από πολύ χαμηλά».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τουλάχιστον να διορθωθούν κάποια λάθη και αστοχίες στο φορολογικό ν/σ

Μάρκος Δέμπας: Θεωρώ ότι είναι απλώς μία ρύθμιση για...

Τροχαίο ατύχημα με εκτροπή οχήματος στην Κεραμωτή

Χωρίς αισθήσεις ανασύρθηκε ένας άνδρας, από ΙΧΕ όχημα, έπειτα...

Σύστημα ειδοποίησης για επιθέσεις στο προσωπικού του Νοσοκομείου

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εγκατασταθεί στο Γενικό...

Κόβεται στο μισό για όλους τους επαγγελματίες το Τέλος Επιτηδεύματος

Στο μισό περικόπτεται το Τέλος Επιτηδεύματος για όλους από...

Η μετανάστευση και η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

του Σπύρου Μ. Κύρου Η νίκη του δεξιού Κόμματος της...

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου για το θάνατο του Μιλτιάδη Πασσαλίδη

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέστου, με την αναγγελία...

Οι εργαζόμενοι ΚΟΜΥ/ΕΟΔΥ Καβάλας ευχαριστούν τον Μακάριο Λαζαρίδη

Οι εργαζόμενοι στις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ εδώ...

Συλλυπητήρια του Δημάρχου Καβάλας για τον θάνατο του Μιλτιάδη Πασσαλίδη

«Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου για το γεγονός ότι...