Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την δολοφονία στην Χρυσούπολη

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και...

Ένοπλη ληστεία με θύμα 18χρονο στο Ελαιοχώρι 

Ένοπλη ληστεία με θύμα 18χρονο έγινε σε σπίτι στο Ελαιοχώρι του...

Υπολογιστές από τον Ροταριανό Όμιλο Καβάλας σε μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης

spot_img

Ακολούθησε μας

Τέσσερις υπολογιστές, οι οποίοι μετατρέπουν τα αρχεία κειμένου σε αρχεία ήχου, δωρίστηκαν σήμερα από τον Ροταριανό Όμιλο Καβάλας, σε τέσσερις μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

Στο πλαίσιο μιας λιτής τελετής που έγινε στα γραφεία του νομαρχιακού συλλόγου Α.Μ.Ε.Α., η Βούλη Δημοπούλου, πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Καβάλας, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου και των μελών του Ροταριανού Ομίλου, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνετέλεσαν στην επίτευξη του στόχου της κοινωνικής προσφοράς του Ρ.Ο.Κ. Ομολογώ όμως ότι η προσπάθεια μας ήταν συλλογική. Κοντά μας από την πρώτη στιγμή ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δ.Ω.Κ., Ιούλιος Παπαδόπουλος, ο οποίος με εκλεκτούς καλλιτέχνες έδωσαν μια ωραία συναυλία, από τα έσοδα της οποίας κατορθώσαμε να αγοράσουμε δυο υπολογιστές. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και τα μέσα ενημέρωσης και ιδιαίτερα τον εκδότη Κ. Τσίγκα, ο οποίος στάθηκε κοντά μας και βοήθησε, ώστε να βρεθούν άλλοι δυο δωρητές, για να είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουν στα τέσσερα παιδιά τους υπολογιστές. Τους ευχόμαστε καλή πρόοδο κι ελπίζουμε ότι θα συμβάλουμε λίγο στην προσπάθεια που κάνουν».

Με αυτές τις ενέργειες καλύπτεται η ανεπάρκεια της πολιτείας…

Εκ μέρους της Ενεργειακής Αιγαίου, ο Δημήτρης Γόντικας, δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε κοντά σε κάθε αξιέπαινη πρωτοβουλία. Νομίζω ότι η ανταπόκρισή μας είναι η ελάχιστη συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα της πόλης. Είναι υποχρέωσή μας να συμμετέχουμε στον βαθμό που μπορούμε. Είναι μια ουσιαστική βοήθεια οι υπολογιστές αυτοί και για τα παιδιά, αλλά και η κίνηση και η συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται συνολικά είναι μια μικρή προσφορά σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που περνάμε όλοι».

Ο Μάκης Κρεμύδας, πρόεδρος του συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. της Π.Ε. Καβάλας, δήλωσε:

«Είμαστε συγκινημένοι που κατορθώσαμε μετά από προσπάθειες και την βοήθεια ευαισθητοποιημένων ανθρώπων και δυνάμεων της πόλης, να γίνει αυτή η χορηγία σε τέσσερις μαθητές μέλη του συλλόγου τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας. Οι υπολογιστές αυτοί διαθέτουν συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο μετατρέπει τα αρχεία κειμένου σε αρχεία ήχου, δίνοντας τους την δυνατότητα στους αυριανούς σπουδαστές να πάρουν πτυχία στα χέρια τους και να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας».

Τέλος, ο Παναγιώτης Μαρκοστάμος, γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, επισήμανε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτήν την προσφορά. Όλοι όσοι πρόσφεραν χρήματα για την αγορά των λαπ τοπ, καλύπτουν την ανεπάρκεια της πολιτείας και βλέπουμε ότι σε περιόδους κρίσης οι πρώτοι που πλήττονται είναι τα άτομα με αναπηρία, γιατί συρρικνώνονται οι πολιτικές στήριξης που θα πρέπει να υπάρχουν, ώστε αυτά τα άτομα να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα