Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Δύο νεκροί σε τροχαίο στην παραλία Οφρυνίου

Δύο άτομα σκοτώθηκαν σε τροχαίο που συνέβη...

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καβάλας προς υπουργό εργασίας

Ακολούθησε μας

Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρη Στρατούλη από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καβάλας.

ΠΡΟΣ

Τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, κ. Δ. Στρατούλη

Κοινοποίηση κ. Γ. Θεωνά, Διοικητή ΙΚΑ

Πήραμε την απαντητική επιστολή σας στις 28/5/2015 Αριθμός Πρωτοκόλλου Γ05/14 η οποία μας κάνει γνωστή την νομολογία και τους κανονισμούς του ΙΚΑ βάση των οποίων πάρθηκαν οι αποφάσεις για την έντοκη επιστροφή του ποσού που πήραν 1073 συνταξιούχοι του νομού μας με την χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος.

Επειδή οι συνταξιούχοι δεν χρησιμοποίησαν δόλο για να πάρουν το παραπάνω επίδομα, δεν έχουν καμία ευθύνη σε αντίθεση με το τοπικό ΙΚΑ που χορήγησε το σχετικό επίδομα ενώ ήταν σε γνώση του ότι θα απαιτήσει δικαστικά και έντοκα την επιστροφή των χρημάτων από το παραπάνω επίδομα.

Οι ευθύνες για την χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος πρέπει να αναζητηθούν αλλού και όχι στους συνταξιούχους. Κανείς δεν μας είπε μέχρι τώρα με ποιο νόμο, με πια απόφαση και με τίνος εντολή δινόταν.

Επειδή τα ποσά που αναλογούν με τους τόκους είναι υπέρογκα, αυτό που ζητήσαμε και ζητάμε είναι η απαλλαγή τους από τους τόκους και τα δικαστικά έξοδα. Η δε καταβολή της επιστροφής του κεφαλαίου προς το ΙΚΑ να γίνει όχι με κατακράτηση του ¼ της σύνταξης που είναι υπέρογκο ποσό, αν πάρουμε υπόψη μας τις περικοπές των συντάξεων και ότι ένα μέρος της σύνταξης ξοδεύεται στα φάρμακα και το υπόλοιπο διατίθεται για την συντήρηση των οικογενειών των οποίων τα περισσότερα μέλη είναι άνεργα.

Είναι στο χέρι του ΥΠΟΥΡΓΟΥ στα πλαίσια της κοινωνικής ευαισθησίας να ρυθμίσει την επιστροφή του ποσού με παρακράτηση όπως ακριβώς καταβαλλόταν.

Σας κάνουμε γνωστό ότι σε συνάντηση που είχε η αντιπροσωπία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ με τον πρώην Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ρ. Σπυρόπουλο πήρε την υπόσχεσή του για απαλλαγή του ποσού από τους τόκους και την εύλογη ρύθμιση επιστροφής του κεφαλαίου σε πολλές δόσεις.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα