Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου, 2020

Συλλυπητήρια μηνύματα για την εκδημία του Σεβ. Μητροπολίτη Προκοπίου

Ροή Ειδήσεων

Ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα τουριστικά καταλύματα στη Θάσο

Δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, αναφορικά με την κίνηση που περιμένουν τη φετινή τουριστική περίοδο οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζομένων...

Μάρκος Δέμπας: Πλήγμα για την αγορά ο κορωνοϊός

Σοβαρό πλήγμα στην αγορά και γενικότερα στην οικονομία εξαιτίας του κορωνοϊού, διαπιστώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, από τη στιγμή μάλιστα που...

Ξεφάντωσαν στο καρναβάλι του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες του δήμου Καβάλας

Όπως είχε υποσχεθεί στα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες του δήμου Καβάλας ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης επισκέφθηκε το κέντρο...

Σύσκεψη φορέων υγείας στην Περιφέρεια ΑΜΘ για τον κορωνοϊό

Σύσκεψη για το θέμα του κορωνοϊού συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ....

Ενισχύεται με δύο γιατρούς το Νευρολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Καβάλας

Με απόφαση του διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρη Τσαλικάκη δύο γιατροί, ειδικότητας Νευρολογίας, μετακινούνται στο νοσοκομείο της Καβάλας προκειμένου να...

Άρθρα & Απόψεις

Κορονοϊός: Οι 98 από τους 100 που θα νοσήσουν θα θεραπευτούν! (του Νίκου Κιοσέ)

Αναρωτιούνται εύλογα οι πολίτες, γιατί τόσα μέτρα και τόσο αυστηρά, για έναν ιό που η θνητότητα του είναι πολύ μικρότερη από αυτήν της γρίπης; Η...

Οι αρμοί της εξουσίας και οι αύλακες του εγκεφάλου! (του Νίκου Κιοσέ)

Μετά απο όλα όσα "κατάφερε" στα πέντε χρόνια διακυβέρνησης του, εκείνο που έφταιξε ήταν ο ελλιπής έλεγχος των αρμών της εξουσίας! Αυτοκριτική a la...

Ιορδάνης (Τζιορντάνο) Μπρούνο – Μάρτυρας της ελεύθερης σκέψης

Γράφει ο: Βασίλης Τσιάντος Καθηγητής Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος Η παγκόσμια ιστορία έχει αναδείξει πολλές μορφές της που μαρτύρησαν για τα πιστεύω τους. Μεταξύ αυτών, ο...

Απάτριδες με φερετζέ τον ανθρωπισμό! (του Νίκου Κιοσέ)

Είναι φασισμός, να απαιτείς ασφάλεια και ηρεμία τάξη στον τόπο που ζεις; Είναι αντεθνικό, να απαιτείς πρόσφορο περιβάλλον για ανάπτυξη και ευημερία; Είναι εθνικισμός,...

Σε οριακό σημείο η μεταναστευτική κρίση στην Ελλάδα (του Γιώργου Τσακίρη)

Η δημιουργία κλειστών και ελεγχόμενων δομών για τη φιλοξενία των παρανόμως εισελθόντων στην Ελλάδα μεταναστών, είναι κατά τη γνώμη μου τόσο αυτονόητη, όσο αναμενόμενη...

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΜ- Θ

«Πληροφορηθείς τον ξαφνικό θάνατο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Προκοπίου, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια προς το λαό και τον κλήρο της Εκκλησίας της Καβάλας.

Στα 43 χρόνια της αρχιερατείας του, ο μακαριστός ιεράρχης υπηρέτησε με αφοσίωση την τοπική Εκκλησία αφήνοντας σημαντικό ποιμαντικό, πνευματικό και κοινωνικό έργο.

Αιωνία του η μνήμη.»

Αναβάλλεται η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ

Η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. που ήταν προγραμματισμένη για τις 31-07-2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, αναβάλλεται κατά μία ημέρα και θα πραγματοποιηθεί στις 01-08-2017 ημέρα Τρίτη και ώρα 18.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Διοικητήριο) 1ος όροφος, Λεωφ. Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης παραμένουν ως έχουν.

Η Δ.Ε.Υ.Α. ΚΑΒΑΛΑΣ

Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την εκδημία του άξιου ποιμενάρχη μας καθώς και τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του για τον απροσδόκητο θάνατό του.

Συμμετέχοντας στο τριήμερο πένθος που κηρύχτηκε από το Δήμο Καβάλας ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι την ημέρα της εξόδιου ακολουθίας (Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017) τα ταμεία στη Δημοτική Αγορά θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 12:00 η ώρα, ενώ οι υπόλοιπες υπηρεσίες θα κλείσουν στις 10:00 π.μ. προκειμένου να παρευρεθούν οι υπάλληλοι σε αυτήν. Επίσης το Τμήμα Λειτουργίας και Συντήρησης Εγκαταστάσεων θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Ξανθόπουλος Νικόλαος

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας και τα Σωματεία της δύναμής του εκφράζουν την θλίψη τους για την Κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου κ.κ. Προκόπιου.

Θερμά συλλυπητήρια στους ιερείς της Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου, στην πνευματική του οικογένεια και στους οικείους του.

Από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας

Η ΝΟΔΕ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΗΣ ΝΔ

Ο Πρόεδρος και  τα μέλη της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας  της Ν.Δ. εκφράζουμε  την βαθύτατη θλίψης  μας

για τον αδόκητο χαμό του μακαριστού Μητροπολίτη  Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κυρού Προκοπίου

που επί 43 χρόνια  ως Ποιμενάρχης της τοπικής Εκκλησίας μας προσέφερε ανιδιοτελώς μεγάλο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο.

Θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στους  οικείους του.

Καλό Παράδεισο μακαριστέ Ιεράρχα  μας.

Ο Πρόεδρος

Χαρ.Δράκος

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ συνήλθε εκτάκτως μετά το θλιβερό άγγελμα της κοιμήσεως του Μακαριστού Μητροπολίτη μας κυρού Προκοπίου που επί 43 έτη υπήρξε Πρόεδρος του Τμήματος Καβάλας προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες του.

Κατόπιν τούτου αποφάσισε ομοφώνως τα κατωτέρω:

1.Οι Σημαίες του Τμήματος να κυματίζουν μεσίστιες επί τριημέρου.

2.Αντιπροσωπεία του Τμήματος να παραστεί στην Εξόδιο Ακολουθία.

3.Αντί στεφάνου να κατατεθεί χρηματικό ποσό για ενίσχυση του Φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλης.

Το Δ.Σ.

ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Με ένα δάκρυ αληθινό και ζεστό, εμείς η Διοίκηση και τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας αποχαιρετούμε σήμερα τον Μακαριστό Ποιμενάρχη μας Προκόπιο, τον χαρισματικό ιεράρχη, τον πνευματικό καθοδηγητή μας που στάθηκε όρθιος, ισχυρός και νηφάλιος σε όλες τις δυσκολίες που συνάντησε στην επίγεια ζωή του. Ο δυναμισμός και ο αυθορμητισμός του, του επέτρεψαν επί 43 συναπτά έτη να είναι η λαμπρή κορυφή της τοπικής εκκλησίας μας, με πλούσιο έργο κοινωνικό και ιεραποστολικό, να παρεμβαίνει στις εξελίξεις του τόπου ενστερνιζόμενος την ιδέα της αδιάρρηκτης σχέσης εκκλησίας και λαού, ενώ αδιάλειπτος παρέμενε ο αγώνας του για την προβολή της Καβάλας μέσω της έλευσης του Αποστόλου των Εθνών Παύλου με πρώτο σταθμό το λιμάνι ΑΠ.ΠΑΥΛΟΣ, στην Ευρώπη.

Καλή Ανάσταση Ποιμενάρχη μας!
Θα ζεις αιώνια στις καρδιές μας.

* Αντιπροσωπεία του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας θα παραστεί αύριο στις 12.00 στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Καβάλας στην Εξόδιο Ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτου Φ.Ν.Θ. Προκόπιου και θα συνοδεύσει την Περιφορά Του στην πόλη.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου πολυτέκνων γονέων Καβάλας και Περιχώρων «ο Άγιος Παύλος», εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους για την αδόκητη αποδημία, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππου Νεαπόλεως και Θάσου Μακαριστού Προκοπίου, του πνευματικού του συμπαραστάτη, με το ευρύτατο ποιμαντικό, εκκλησιαστικό, ανθρωπιστικό, ιεραποστολικό έργο που άφησε ως παρακαταθήκη και καταθέτει στην ιερή του μνήμη συμβολικό πόσο Ευρώ για τις ανάγκες λειτουργίας του Ιδρύματος Ανιάτων Αγίου Σίλα.

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Συγκλονισμένοι και με βαθιά θλίψη υποδεχθήκαμε την είδηση για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου κυρού Προκοπίου. Η κοινωνία της Μητρόπολης και ευρύτερα της Περιφέρειας, έχασαν ένα φωτισμένο ποιμενάρχη με σπουδαίο έργο και σημαντική προσφορά στο συνάνθρωπο μέσα από το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας. Με την ανεξάντλητη προσφορά του στους δοκιμαζόμενους πολίτες, συνέβαλε τα μέγιστα στην ανακούφισή τους από τα πολυμέτωπα δεινά των καιρών μας.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και αγάπη

Ανεξάρτητοι Έλληνες ΠΕ Καβάλας

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

To Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν. Καβάλας, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε τη συμμετοχή στο πένθος  για το χαμό του μακαριστού Μητροπολίτη Προκοπίου.

Το Γ.Ν. Καβάλας θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας  από τις 10:00 π. μ. έως τις 15:00 μ. μ. προκειμένου οι εργαζόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία .

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΑΡΑΣΑΒΒΟΓΛΟΥ Γ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Η ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη μας για την απώλεια του σεβαστού μας ποιμενάρχη.

Με καταγωγή από τη Χίο, ο μακαριστός Προκόπιος εποίμανε την ιστορική μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου από τον Ιούνιο του 1974. Οι σχέσεις με τις Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ ήταν άριστες, αντιλαμβανόμενος και δεχόμενος τη διττή σημασία των εκκλησιαστικών μνημείων που ετύγχαναν και μνημεία. Βοήθησε δε τα μάλα στη διαδικασία ένταξης των Φιλίππων στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς.

H Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου συμμετέχει στο πένθος για την απώλειά του και θα παραμείνει κλειστή τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017, από τις 10:00 έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου οι υπάλληλοι να έχουν τη δυνατότητα να παραστούν στην εξόδια ακολουθία.

Οι σημαίες στο κτίριο της Διοίκησης και στα Μουσεία θα κυματίζουν μεσίστιες.

Προτάσεις του συντάκτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Διαφημίσεις