Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
spot_img

Πέτρος Ταχματζίδης: “Το λάθος είναι καθαρά του Ι.Κ.Α.”

Ημέρα:

Ενημέρωση προς τα μέλη του, για τις ενέργειες που πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα, σχετικά με το θέμα της καταβολής οικογενειακού επιδόματος, που έλαβαν το 2003 περίπου 3.000 συμπολίτες μας, πραγματοποίησε το πρωί στο Εργατικό Κέντρο, το σωματείο συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία του σωματείου, πριν από 12 χρόνια, χιλιάδες συνταξιούχοι από τον νομό μας υπέβαλαν μαζικά στο τοπικό υποκατάστημα του Ι.Κ.Α., αίτηση για παροχή οικογενειακού επιδόματος, που όσο αφορά το «επίδομα συζύγου» αυτό δεν δίδεται, σύμφωνα με τον νόμο, αν υπάρχει εισόδημα από σύνταξη ή άλλη εργασία στον ή στην σύζυγο.

Οι αιτήσεις κατ’ αρχήν απορρίπτονταν από τις υπηρεσίες του Ι.Κ.Α., όπως και ήταν το σωστό, αλλά οι αιτούντες κατέφυγαν στην τοπική διοικούσα επιτροπή, η οποία ομόφωνα δεχόταν το αίτημα για την παροχή του επιδόματος, ανεξαιρέτως για όλους όσοι έκαναν ένσταση στην αρνητική απόφαση του Ι.Κ.Α.

Επέτρεψαν την χορήγηση του επιδόματος, ενώ γνώριζαν…

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην καταγγελία του τοπικού σωματείου συνταξιούχων Ι.Κ.Α., με την σειρά του ο διευθυντής του υποκαταστήματος Καβάλας, αποδεχόταν, έστω και με επιφύλαξη την απόφαση της επιτροπής, ζητώντας από τους αιτούντες έγγραφη διαβεβαίωση ότι αν κρίνονταν παράνομη η παροχή του επιδόματος, θα το επέστρεφαν μελλοντικά με όλα τα επακόλουθα μιας παράνομης παροχής ( το συνολικό ποσό από τη λήψη του επιδόματος συν τους τόκους).

Το σωματείο συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας επιρρίπτει ευθύνες στο υποκατάστημα του τοπικού Ι.Κ.Α., που επέτρεψε την χορήγηση του επιδόματος, καθώς καταγγέλλει ότι γνώριζε ότι θα ζητηθεί με την έντοκη πρόσθήκη το συνολικό ποσό, γεγονός που θα εξουθενώσει οικονομικά τους συνταξιούχους που το έλαβαν.

«Το λάθος είναι καθαρά του Ι.Κ.Α.»

 Με δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας, Πέτρος Ταχματζίδης, τόνισε: «Η σύσκεψη αυτή έχει ενημερωτικό χαρακτήρα για όλους τους συνταξιούχους, που έλαβαν το συγκεκριμένο οικογενειακό επίδομα. Ως σωματείο έχουμε κάνει ορισμένες ενέργειες, ώστε να απαλλαγούν οι άνθρωποι από δυσβάσταχτους τόκους και δικαστικά έξοδα, που τους υποχρεώνουν να καταβάλλουν. Είμαστε σε καλό δρόμο και πιστεύω ότι σε λίγες μέρες θα έχουμε θετικά μηνύματα και από τον διοικητή του Ι.Κ.Α. Πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Ο κόσμος δεν έχει καμιά ευθύνη για το ότι του καταβλήθηκε το συγκεκριμένο επίδομα, ούτε υπήρχε δόλος από την πλευρά των συνταξιούχων. Το λάθος είναι καθαρά του Ι.Κ.Α. Έπρεπε να είχε ενημερώσει όλους τους ενδιαφερόμενους. Ακόμη προσπαθούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο έλαβαν το οικογενειακό επίδομα μόνο αυτοί οι 3.000 συνταξιούχοι και όχι οι 16.000, που είναι ασφαλισμένοι στο Ι.Κ.Α. από την Π.Ε. Καβάλας και επίσης ένα δεύτερο ερώτημα είναι γιατί το έλαβαν μόνο καβαλιώτες συνταξιούχοι και όχι από όλη την Ελλάδα».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

Είμαστε ΧΟΡΗΓΟΙ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Την επιδότηση ενέργειας καλούνται να επιστρέψουν οι επαγγελματίες

Τα 800 εκατ. ευρώ που είχαν υπολογιστεί δεν εγκρίθηκαν...

«Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη / Πρεμιέρα στο 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Στις 11 σωζόμενες κωμωδίες του...

Το 25% του ΑΕΠ της Καβάλας καλύπτεται από τον τουρισμό

Κορίνα Γανίτου: Οι δυνατότητες που προσφέρει η πόλη μας...

86χρονος ανασύρθηκε νεκρός από την θάλασσα στο Ραχώνι Θάσου

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

Γιορτή Καλαμποκιού στους Αντιφιλίππους

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αντιφιλίππων σας προσκαλεί στην...

Έκαναν αγορές με πλαστά 50αρικα σε Καβάλα και Δράμα

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (11-7-2024) το μεσημέρι στη Δράμα, από...