Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Πέτρος Ταχματζίδης: “Το λάθος είναι καθαρά του Ι.Κ.Α.”

Ημέρα:

Ενημέρωση προς τα μέλη του, για τις ενέργειες που πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα, σχετικά με το θέμα της καταβολής οικογενειακού επιδόματος, που έλαβαν το 2003 περίπου 3.000 συμπολίτες μας, πραγματοποίησε το πρωί στο Εργατικό Κέντρο, το σωματείο συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία του σωματείου, πριν από 12 χρόνια, χιλιάδες συνταξιούχοι από τον νομό μας υπέβαλαν μαζικά στο τοπικό υποκατάστημα του Ι.Κ.Α., αίτηση για παροχή οικογενειακού επιδόματος, που όσο αφορά το «επίδομα συζύγου» αυτό δεν δίδεται, σύμφωνα με τον νόμο, αν υπάρχει εισόδημα από σύνταξη ή άλλη εργασία στον ή στην σύζυγο.

Οι αιτήσεις κατ’ αρχήν απορρίπτονταν από τις υπηρεσίες του Ι.Κ.Α., όπως και ήταν το σωστό, αλλά οι αιτούντες κατέφυγαν στην τοπική διοικούσα επιτροπή, η οποία ομόφωνα δεχόταν το αίτημα για την παροχή του επιδόματος, ανεξαιρέτως για όλους όσοι έκαναν ένσταση στην αρνητική απόφαση του Ι.Κ.Α.

Επέτρεψαν την χορήγηση του επιδόματος, ενώ γνώριζαν…

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην καταγγελία του τοπικού σωματείου συνταξιούχων Ι.Κ.Α., με την σειρά του ο διευθυντής του υποκαταστήματος Καβάλας, αποδεχόταν, έστω και με επιφύλαξη την απόφαση της επιτροπής, ζητώντας από τους αιτούντες έγγραφη διαβεβαίωση ότι αν κρίνονταν παράνομη η παροχή του επιδόματος, θα το επέστρεφαν μελλοντικά με όλα τα επακόλουθα μιας παράνομης παροχής ( το συνολικό ποσό από τη λήψη του επιδόματος συν τους τόκους).

Το σωματείο συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας επιρρίπτει ευθύνες στο υποκατάστημα του τοπικού Ι.Κ.Α., που επέτρεψε την χορήγηση του επιδόματος, καθώς καταγγέλλει ότι γνώριζε ότι θα ζητηθεί με την έντοκη πρόσθήκη το συνολικό ποσό, γεγονός που θα εξουθενώσει οικονομικά τους συνταξιούχους που το έλαβαν.

«Το λάθος είναι καθαρά του Ι.Κ.Α.»

 Με δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας, Πέτρος Ταχματζίδης, τόνισε: «Η σύσκεψη αυτή έχει ενημερωτικό χαρακτήρα για όλους τους συνταξιούχους, που έλαβαν το συγκεκριμένο οικογενειακό επίδομα. Ως σωματείο έχουμε κάνει ορισμένες ενέργειες, ώστε να απαλλαγούν οι άνθρωποι από δυσβάσταχτους τόκους και δικαστικά έξοδα, που τους υποχρεώνουν να καταβάλλουν. Είμαστε σε καλό δρόμο και πιστεύω ότι σε λίγες μέρες θα έχουμε θετικά μηνύματα και από τον διοικητή του Ι.Κ.Α. Πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Ο κόσμος δεν έχει καμιά ευθύνη για το ότι του καταβλήθηκε το συγκεκριμένο επίδομα, ούτε υπήρχε δόλος από την πλευρά των συνταξιούχων. Το λάθος είναι καθαρά του Ι.Κ.Α. Έπρεπε να είχε ενημερώσει όλους τους ενδιαφερόμενους. Ακόμη προσπαθούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο έλαβαν το οικογενειακό επίδομα μόνο αυτοί οι 3.000 συνταξιούχοι και όχι οι 16.000, που είναι ασφαλισμένοι στο Ι.Κ.Α. από την Π.Ε. Καβάλας και επίσης ένα δεύτερο ερώτημα είναι γιατί το έλαβαν μόνο καβαλιώτες συνταξιούχοι και όχι από όλη την Ελλάδα».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ειρήνη Βρανά: Τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία της Π. Ε. Καβάλας 

Καθ’ οδόν προς τις κάλπες της 25ης Ιουνίου 2023,...

Κωστής Σιμιτσής: Όλοι μαζί ενωμένοι αναπτύξαμε την κρουαζιέρα

«Την προσπάθεια για την κρουαζιέρα στην Καβάλα, δηλαδή να...

Πως ένας πατέρας δικαιώθηκε με απόφαση σταθμό ΕΔΔΑ ενάντια στη γονική αποξένωση;

Καλησπέρα αγαπητές φίλες και φίλοι. Αν είστε χωρισμένος πατέρας ή...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...