Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Μια πυρόπληκτη Καβαλιώτισσα χρειάζεται τη βοήθειά μας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Η Έλενα είναι Καβαλιώτισσα. Γεννήθηκε και πήγε σχολείο στην Καβάλα. Αρχαιολόγος η ίδια με εξειδίκευση στην υποβρύχια αρχαιολογία, η Έλενα κι ο σύζυγός της Σύλλας, αντιλήφθηκαν κάποια στιγμή ότι η ζωή στο αστικό κέντρο δεν τους καλύπτει. Αποφάσισαν να ζήσουν κοντά στη φύση κι επέλεξαν τα βουνά της Εύβοιας για να συνεχίσουν την πορεία τους και να μεγαλώσουν τα τρία τους παιδιά.

Εκεί λοιπόν, στα απάτητα βουνά της Βόρειας Εύβοιας, λίγο πιο πάνω από το χωριό Βασιλικά, η Έλενα και ο Σύλλας με τα τρία τους παιδιά έφτιαξαν και ζούσαν σε ένα παραμυθένιο χωριό, με πέτρινα χειροποίητα σπίτια, φωτοβολταικές πλάκες για ρεύμα και υδρορροές από το ποτάμι, έχοντας εγκαταλείψει οριστικά και αμετάκλητα τη ζωή στα μεγάλα αστικά κέντρα. Η Έλενα δημιούργησε το δικό της εργαστήριο όπου κατασκεύαζε σαπούνια, κεριά, μαρμελάδες, τα οποία πουλούσε για τον βιοπορισμό της οικογένειάς της. Το μόνο άγχος της καθημερινότητάς της ήταν μια ενδεχόμενη πυρκαγιά στην περιοχή και οι όποιες τραγικές συνέπειες θα προέκυπταν.

Η οικογενειακή ζωή της Έλενας θα συνεχίζονταν ήρεμα και γαλήνια, εάν δε συνέβαιναν τα τελευταία γεγονότα που βύθισαν τη χώρα στη θλίψη. Η καταστροφική πυρκαγιά μετέτρεψε τη ζωή της οικογένειας σε αποκαΐδια. Δεν έμεινε πίσω τίποτε. Το σπίτι και το εργαστήριο της Έλενας έγιναν στάχτη. Ο χειρότερος εφιάλτης της δυστυχώς έγινε πραγματικότητα. Η 5μελης οικογένεια της Έλενας χρειάζεται στήριξη για να καταφέρει να επιβιώσει. Μια δική μας προσφορά, έστω και μικρή, μπορεί να αποτελέσει το λιθαράκι στην οικοδόμηση της αυριανής ζωής τους, στην μετά την τραγωδία επιβίωσή τους. Ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίον μπορεί κάθε πολίτης να καταθέσει τη βοήθειά του για την οικογένεια της Έλενας είναι ο ακόλουθος:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ IBAN

GR1401712830006283010223770

Πηγή: Εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ

spot_img

Διαφημίσεις