Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

ΚΑΒΑΛΑ: Εθελοντική αιμοδοσία από τον σύλλογο των δημοσίων υπαλλήλων

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Την δεύτερη μέσα στην χρονιά καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία του, πραγματοποίησε χθες το πρωί στο φουαγιέ του διοικητηρίου, ο σύλλογος δημοσίων υπαλλήλων της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του συλλόγου, Στέφανος Ναλμπάντης, τόνισε: «Η προσέλευση ήταν πάρα πολύ μεγάλη και φαίνεται ότι ο κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί και δίνει αίμα. Τον τελευταίο καιρό έχουμε όλοι παρατηρήσει ότι είναι αυξημένες οι ανάγκες σε αίμα και κυρίως για νέα παιδιά από ατυχήματα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όσοι μπορούμε πρέπει να αιμοδοτούμε εθελοντικά, από 18 χρονών έως 60, αν είμαστε φυσικά υγιείς. Κάποια στιγμή όλοι μας είμαστε «υποψήφιοι» να χρειαστούμε αίμα είτε λόγω ασθένειας, είτε λόγω κάποιου ατυχήματος».

«Το αίμα δεν αγοράζεται, μόνο χαρίζεται…»

Να σημειωθεί ότι βάσει νόμου, οι δημόσιοι υπάλληλοι που αιμοδοτούν δικαιούνται άδειας. Έτσι ημέρα άδειας είναι αυτή της αιμοδοσίας συν δυο ημέρες, πάντα σε συνεργασία με τους προϊσταμένους των υπηρεσιών. Αν αιμοδοτήσουν σε κάποιο άλλο σύλλογο δυο ημέρες, κι αν από μόνοι τους αιμοδοτήσουν για παράδειγμα για κάποιο συγγενή τους δικαιούνται μια ημέρα άδεια.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με δέκα λεπτά μπορούμε να σώσουμε ζωές. Το αίμα δεν αγοράζεται, δεν παράγεται, αλλά μόνο χαρίζεται. Είναι δείγμα αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Ναλμπάντης.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις