Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Η μικρή Ελένη έχει ανάγκη από έναν σκύλο – φύλακα

Ακολούθησε μας

Από τον Οργανισμό «Παιδική Χαρά» εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Η μικρή Ελένη γεννήθηκε στις 18/03/2014 και ήταν απόλυτα υγιής και με ομαλή ανάπτυξη. Σε ηλικία 18 μηνών έλεγε τις πρώτες της λέξεις «μαμά, μπαμπά, γιαγιά, παππού» και μπορούσε να μιμηθεί τους ήχους ζώων. Επίσης έτρωγε τα πάντα. Μπορούσε μάλιστα να φάει μόνη της το γιαουρτάκι της με το κουτάλι. Ήταν ένα απόλυτα ισορροπημένο παιδί.
Στις 21/09/2015 αφού η Ελένη επισκέφτηκε τον παιδίατρό της για κάποιο εμβόλιο, ξαφνικά άλλαξε. Δέκα μέρες μετά ξεκίνησε να γίνεται ένα επιθετικό παιδί και ο γιατρός αρχικά είπε πως είναι φυσιολογικό. Όμως ο πυρετός της δεν έπεφτε με τίποτα. Σταμάτησε να μιλά και ξεκίνησε να γογγύζει. Ξεκίνησε να τρεκλίζει, μουρμούριζε συνεχώς και είχε ένα κενό βλέμμα. Επίσης σταμάτησε να τρώει και πλέον πίνει μόνο γάλα.
Η Ελένη εξετάστηκε από 2 Νοσοκομεία παίδων, και οι γιατροί απέκλεισαν κάθε υποψία γενετικής ανωμαλίας. Ήταν κλινικά υγιής. Οι γονείς της έπρεπε να αναλάβουν όλα τα έξοδα των εξετάσεων καθώς η ασφαλιστική υποστήριξε πως υπήρχε κάποια εκ γενετής ανωμαλία η οποία αποκρύφθηκε.

Η μικρή είναι πλέον 5,5 ετών και η ανάπτυξή της είναι σαν ενός παιδιού 12 μηνών. Κάνει εργοθεραπείες και λογοθεραπείες 2 φορές την εβδομάδα και ιπποθεραπεία για τη βελτίωση νευρολογικών και αισθητηριακών δυσλειτουργιών, με το κόστος επίσης να καλύπτεται από τους γονείς καθώς δεν τον αναλαμβάνει η ασφαλιστική εταιρεία.
Τα έξοδα όλης αυτής της διαδικασίας είναι δυσβάστακτα για τους γονείς. Μετά από συστάσεις γιατρών η μικρή Ελένη χρειάζεται έναν σκύλο θεραπείας (therapy dog) που θα τη φροντίζει, θα τη συνοδεύει στο σχολείο, σε όλες τις θεραπείες και θα συμβάλλει στη βελτίωση της κατάστασής της. Ωστόσο, το κόστος του είναι 25.000 ευρώ και δεν υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθεί από την οικογένεια.

Όποιος μπορεί και θέλει να βοηθήσει την μικρούλα μας, για να αποκτήσει τον δικό της “φύλακα άγγελο”, μπορεί να κάνει κατάθεση οποιουδήποτε ποσού στον παρακάτω λογαριασμό:
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Αριθμός λογαριασμού: 234/003381-27
Iban : GR18 0110 2340 0000 2340 0338 127
Δικαιούχος λογαριασμού: Παιδική Χαρά
Αιτιολογία: Για την Ελένη Σιδηρουργοπούλου
Για τους κατοίκους εξωτερικού ο κωδικός swift – bic : ETHNGRAA

Ο πρόεδρος του Οργανισμού
Φιρινίδης Κωνσταντίνος

Σημείωση: Η οικογένεια της Ελένης είναι από την Καβάλα, ωστόσο αυτή τη στιγμή είναι μετανάστες στην Γερμανία. Το τηλέφωνο της οικογένειάς της είναι διαθέσιμο σε όποιον το ζητήσει.

 

Πληροφορίες για τον Οργανισμό «Παιδική Χαρά»: https://www.facebook.com/paidikihara/photos/a.300917433950527/449780109064258/?type=3&theater

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα