Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Δημήτρης Χίζαρης: «Συνταξιούχος μεν, αλλά όχι απόμαχος της ζωής»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Συνταξιοδοτήθηκε μετά από 40 χρόνια εργασίας ο Υγιεινολόγος και Επόπτης Δημόσιας Υγείας Δημήτρης Χίζαρης.

Με επιστολή του ευχαριστεί όλους τους συνεργάτες και φίλους του και δηλώνει «συνταξιούχος μεν, αλλά όχι απόμαχος της ζωής».

Η επιστολή του κ. Χίζαρη:

“Τι ανταποδώσω τω ΚΥΡΙΩ ΚΑΙ ΘΕΩ ΜΟΥ για όσα επιφύλαξε εις την ελαχιστότητά μου, από τότε που απέκτησα συνείδηση του εαυτού μου”, Κυρίες και Κύριοι, χρησιμοποίησα ως εισαγωγή τα λόγια του Μακαριστού μου Δεσπότη κυρού Προκοπίου, για τα 40 χρόνια της ποιμαντορικής του διακονίας, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμή του στο αμφιθέατρο της Π.Ε Καβάλας, το 2014.

Μετά από 40 χρόνια και 6 μήνες συνεχόμενης ασφάλισης, εκ των οποίων τα 36 χρόνια υπηρεσίας στο ελληνικό δημόσιο, ήρθε η ώρα να υποβάλω την παραίτηση μου από την θέση του δημόσιου λειτουργού.

Με αφορμή την σημερινή μέρα δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας τον ΚΑΛΟ ΘΕΟ για τα ανεκτίμητα δώρα που μου χάρισε στην ζωή αυτή, τους δυο υπέροχους κεκοιμημένους πλέον γονείς μου, τους ακάματους ζώντες και κεκοιμημένους δασκάλους μου στο δημοτικό αλλά και τους καθηγητές μου, στο γυμνάσιο και λύκειο οι οποίοι προσπάθησαν ακατάπαυστα ο καθένας από την πλευρά του να μας κάνουν πρώτα ανθρώπους και μετά σοφούς ή επιστήμονες και πραγματικά πιστέψτε με, το πέτυχαν.

Επίσης θέλω να ζητήσω μέσα από την ψυχή μου ταπεινά συγγνώμη αν κατά την διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων μου, έβλαψα ή πίκρανα ή στεναχώρησα κάποιους ή κάποιες, αλλά ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ με κάποια ιδιοτέλεια. Ήμουν σκληρός, αλλά θέλω να πιστεύω ότι ήμουν όσον το δυνατόν να είναι ο άνθρωπος και δίκαιος με τους συνανθρώπους μου και αν κάποιος ακόμη και σήμερα πιστεύει ότι τον έχω αδικήσει, μπορεί να με βρει, να πιούμε ένα καφεδάκι και να του ζητήσω ταπεινά συγγνώμη.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς, τα Μ.Μ.Ε, που με την κριτική σας, άλλοτε καλοπροαίρετη και άλλοτε όχι , προσπαθήσατε να κάνετε το έργο μου πιο εποικοδομητικό, αλλά καλό θα είναι, πριν κρίνετε ή καταδικάσετε τον άλλον, να βάζετε τον εαυτόν σας, στην δική του θέση και να ακούτε και τις αιτιάσεις του.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου, γενικά στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ιδιαίτερα στην υπηρεσία μου, με τους οποίους περνούσαμε μαζί περισσότερες ώρες απ’ ότι περνούσαμε με τις οικογένειες μας, τα ξενύχτια, τις ατέλειωτες ώρες υπερωριών που κάναμε, άλλοτε αμειβόμενες και άλλοτε όχι για την άψογη και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε, με γνώμονα την εξυπηρέτηση του πολίτη και ταυτόχρονα την προστασία και διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον πολιτικό μου προϊστάμενο Αντιπερειφερειάρχη Π.Ε. Καβάλας κον Αντωνιάδη Κωνσταντίνο καθώς και τους προκατόχους του, για την συνεργασία που είχαμε, ζώντες και κεκοιμημένους και εύχομαι εκ βάθους καρδίας Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΥΛΟΓΕΙ καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής τους.

Εδώ θέλω να τονίσω ότι σήμερα τόσο ο δημόσιος τομέας αλλά και ο ιδιωτικός αλλά και γενικά η ζωή μας, δεν χρειάζονται διευθυντές και προϊσταμένους υπαλλήλους και γραφειοκράτες αλλά ΗΓΕΤΕΣ με όλη την σημασία της λέξης, και να γνωρίζουν ότι όταν κάνεις το καλό για τον συνάνθρωπο σου, έστω και με κίνδυνο να κατηγορηθείς εσύ, Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ και ΠΟΤΕ δεν θα αφήσει να κυριαρχήσει το άδικο.

Από σήμερα συνταξιούχος μεν, αλλά όχι απόμαχος της ζωής. Μετά από 1-2 μήνες απαιτούμενης ξεκούρασης, πνευματικής και σωματικής και με την ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ, θα ασχοληθώ στον τομέα του συμβούλου των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος προσφέροντας τις υπηρεσίες μου σε όσους τυχόν θα τις θελήσουν.

Και πάλι σας ευχαριστώ για Όλα και ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Δημήτριος Χ. Χίζαρης

Υγιεινολόγος-Επόπτης Δημ. Υγείας

τέως Προϊστάμενος Δνσης Δημ. Υγείας

και Προϊστάμενος του Τμήματος

Υγειονομικού Ελέγχου

spot_img

Διαφημίσεις