Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

«Αν βιαστούμε προλαβαίνουμε να σώσουμε άλλη μία ζωή»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώνεται το Σάββατο το διήμερο αιμοδοσίας που διοργανώνει ο Σύλλογος Αιμοδοσίας «Στέλλα Μανώλα Κούρτη» στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου τη Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στις 28 και 29 Μαΐου.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Δημήτρης Χίζαρης έκανε έκκληση στους δημότες για συμμετοχή.

Συγκεκριμένα τονίζει: «Αν βιαστούμε προλαβαίνουμε να σώσουμε άλλη μία ζωή. Αυτό είναι το μόνο που αναφέρεται και στην αφίσα του 65ου διημέρου εθελοντικής αιμοδοσίας. Θα διενεργηθεί στις 28 και 29 Μαΐου στο χώρο του φουαγιέ του Αμφιθεάτρου. Καλούμε τον οποιονδήποτε υγιή, από 18 έως 65 ετών, να έρθει και να αφιερώσει 10 λεπτά από το χρόνο του για μία φιάλη αίματος.

Είναι η τρίτη αιμοδοσία που κάνουμε στη διάρκεια της πανδημίας, έχουμε την εμπειρία πώς θα γίνει, με όλα τα μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που υπάρχουν. Θα υπάρχει και η ομάδα Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που μας βοηθάει πάντα. Οι αιμοδότες να έρχονται με τις μάσκες τους που θα τις αφαιρούν στη διάρκεια της αιμοληψίας όταν χρειάζονται την οξυγόνωση, θα γίνεται θερμομέτρηση. Τα τηλέφωνα του συλλόγου για να κλείνονται ραντεβού είναι 6984 530032 του κ. Πασχάλη Θεοχαρίδη και 6948 084900που είναι το δικό μου. Η αιμοδοσία θα γίνεται από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι. Προσκαλώ τον κόσμο, ιδίους τους νέους, να έρθουν και να δώσουν αίμα. Η αιμοδοσία έχει μόνο κέρδος για τον ίδιο και για τον συνάνθρωπο. Υπήρξαν άνθρωποι που εκλιπαρούσαν για μία φιάλη αίμα. Οι ανάγκες ιδίως το καλοκαίρι είναι πολύ μεγάλες.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας για την παραχώρηση της αίθουσας, τον διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας για τη συμβολή του και τη διαχείριση της αλληλογραφίας προς τα μέλη του συλλόγου, το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, τον δήμαρχο Καβάλας και πάνω απ’ όλα όλους τους χορηγούς. Μία τέτοια εκδήλωση κοστίζει γύρω στα 1200 ευρώ και το ταμείο του συλλόγου είναι αδύνατον να καλύψει αυτό το ποσό. Ευχαριστούμε και τα ΜΜΕ που στηρίζουν το έργο μας. Το αίμα δεν αναπληρώνεται, ούτε αντικαθίσταται, ούτε πωλείται. Μόνο προσφέρεται. Κι αυτός που το προσφέρει, πιστεύω ότι έχει ήδη μία μικρή θέση στην αιώνια ζωή».

spot_img

Διαφημίσεις