Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Πώς να σχεδιάσετε τον κήπο σας

Ημέρα:

Η κηπουρική είναι ένα χόμπι που πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν, αλλά επίσης απαιτεί αρκετές ώρες ενασχόλησης. Αν δεν θέλετε να ξοδεύετε τόσο χρόνο για τη φροντίδα των φυτών σας, υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να κάνετε τα πράγματα πιο εύκολα για τον εαυτό σας. Η αυτοματοποίηση είναι ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό, και δεν χρειάζεται να είναι ακριβός. Μπορείτε να προσθέσετε μερικές απλές συσκευές που θα κάνουν την κηπουρική πολύ πιο ευχάριστη και εύκολη.

Ένας τρόπος για να αυτοματοποιήσετε τον κήπο σας είναι να χρησιμοποιήσετε έναν ελεγκτή άρδευσης με αισθητήρες. Αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούν αισθητήρες υγρασίας στο έδαφος, οι οποίοι λένε πότε το έδαφος είναι ξηρό και χρειάζεται ξανά πότισμα. Εάν έχετε μια εξωτερική βρύση συνδεδεμένη με την παροχή νερού του σπιτιού σας, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν απλό χρονοδιακόπτη σε αυτήν, ώστε να ενεργοποιείται σε προκαθορισμένες ώρες κάθε μέρα και να παρέχει νερό στα φυτά σας ενώ εσείς λείπετε από το σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας ή κοιμάστε τη νύχτα. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα, διατηρώντας παράλληλα τα φυτά σας υγιή και όμορφα! Μια γεννήτρια ρεύματος μπορεί να σας εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος σε περίπτωση που απουσιάζετε για μεγάλα διαστήματα.

Μια άλλη επιλογή είναι ένα σύστημα αντλίας νερού επιφάνειας που χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια ή μπαταρίες ως πηγή ενέργειας. Αυτές οι αντλίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για σκοπούς άρδευσης όσο και για σκοπούς αποστράγγισης, οπότε είναι ιδανικές για όποιον έχει μια περιοχή όπου υπάρχουν προβλήματα αποστράγγισης.

Τα φυτά απαιτούν διαφορετικές ποσότητες νερού σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης. Σε γενικές γραμμές, οι νεοφυτευμένοι σπόροι χρειάζονται συχνότερο πότισμα από τα εδραιωμένα φυτά. Τα μεταφυτευμένα φυτά χρειάζονται συχνότερο πότισμα από ό,τι τα φυτά στην αρχική τους θέση, επειδή η μπάλα των ριζών είναι μεγαλύτερη και έχει μεγαλύτερο όγκο για να απορροφήσει νερό. Τα ώριμα φυτά χρειάζονται λιγότερο συχνό πότισμα από ό,τι τα νεότερα φυτά, ιδίως όταν έχουν εγκατασταθεί. Τα υπερβολικά ποτισμένα φυτά μπορεί να υποφέρουν από σήψη των ριζών και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με το υπερβολικό πότισμα- τα φυτά που ποτίζονται ανεπαρκώς υπόκεινται σε στρες ξηρασίας. Και οι δύο συνθήκες μπορούν να σκοτώσουν ένα φυτό γρήγορα και μόνιμα, αν δεν διορθωθούν.

Ο σχεδιασμός του κήπου σας πριν ξεκινήσετε θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Θα πρέπει να σχεδιάσετε πού θα πάνε όλα τα φυτά σας και πώς θα ταιριάξουν με άλλες περιοχές της αυλής, όπως μονοπάτια και γκαζόν. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε αν υπάρχουν περιοχές που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, όπως επιπλέον πότισμα ή εφαρμογή λιπασμάτων. Αυτό θα διασφαλίσει ότι τίποτα δεν θα ξεχαστεί κατά τη δημιουργία του σχεδίου σας, έτσι ώστε όλες οι περιοχές να λάβουν τη σωστή φροντίδα που χρειάζονται με την πάροδο του χρόνου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η βίλα του Γιάννη Ραγκούση που νοικιάζει προς 14.700 ευρώ την εβδομάδα

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η...

Υποψήφιος στον δήμο Θερμαϊκού ο Βασίλης Καρράς

Υποψήφιος στον δήμο Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ-Σύγχρονος...

Ελπίζουν σε αύξηση της κίνησης το Πάσχα οι έμποροι της Καβάλας

Γιάννης Κελγιώργης: Τα έργα για το φυσικό αέριο θα...

Προς τον συνεδριακό τουρισμό «κοιτάζει» η Περιφέρεια ΑΜΘ

«Ο συνεδριακός τουρισμός είναι ένα κομμάτι που διαθέτει ένα...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...