Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Τραγωδία στη Λεκάνη: Το σημείωμα που άφησε ο δολοφόνος και αυτόχειρας

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Καβάλας μετά το διπλό φονικό...

Έγκλημα στην Λεκάνη: Ποια ήταν η 31χρονη Γερμανίδα μητέρα

Σοκ προκαλεί η διπλή άγρια δολοφονία στην...

«Απειλούσε ότι θα τη σκοτώσει», λέει ο Δικηγόρος της 30χρονης

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της άτυχης γυναίκας,...

Προτάσεις για να διακοσμήσετε το γραφείο του σπιτιού σας

spot_img

Ακολούθησε μας

Τα τελευταία χρόνια, με την πρόοδο της τεχνολογίας και ειδικά εν μέσω covid-19, η τηλεργασία έχει καθιερωθεί. Πολλοί άνθρωποι εργάζονται πλέον από τα σπίτια τους. Η δουλειά από το σπίτι έχει τα πλεονεκτήματα της, αλλά διαθέτει και σημαντικά μειονεκτήματα. Ειδικά αν έχετε οικογένεια, το να βρείτε την απαραίτητη ησυχία και συγκέντρωση που χρειάζεστε είναι πολύ δύσκολο. Για αυτό είναι απαραίτητο να έχετε ένα γραφείο στο σπίτι σας όπου θα μπορείτε να είστε παραγωγικοί. Ας δούμε, λοιπόν, πως θα φτιάξετε το τέλειο γραφείο.

  1. Κατάλληλο γραφείο και καρέκλα

Το πιο σημαντικό από όλα είναι το να είστε άνετοι. Μια εργονομική καρέκλα είναι must αν κάνετε καθιστική εργασία. Όταν κάθεστε πολλή ώρα σε μια καρέκλα που δεν σας υποστηρίζει σωστά, μπορεί να σας δημιουργηθούν προβλήματα στην πλάτη και στον αυχένα. Μια εργονομική καρέκλα είναι ότι πρέπει για να διατηρείτε καλή στάση σώματος και να είστε άνετοι. Το γραφείο πρέπει να είναι βολικό σε μέγεθος και στο κατάλληλο ύψος για να δουλεύετε με άνεση χωρίς προβλήματα.

 2. Ρολοκουρτίνες

Ο σωστός φωτισμός είναι απαραίτητος. Ιδιαίτερα όταν δουλεύετε σε υπολογιστή. Αν το φως του ήλιου μπαίνει μέσα στο δωμάτιο τις ώρες που δουλεύετε, μία καλή λύση τόσο για τα μάτια όσο και για την εργασία σε οθόνη χωρίς προβλήματα αντανάκλασης, είναι οι ρολοκουρτίνες blackout. Στα συν καταλογίζεται και το γεγονός ότι διατηρούν σταθερή την θερμοκρασία του δωματίου, είτε χρειάζεται να κρατήσουν έξω την ζέστη, είτε να εμποδίσουν τον χώρο από το να κρυώσει όταν έξω η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή. Αν πάλι προτιμάτε τις κλασικές κουρτίνες μπορείτε να επιλέξετε κουρτίνες και κουρτινόξυλα που να ταιριάζουν στην αισθητική του χώρου σας, οι οποίες πέρα από την πρακτική τους λειτουργία θα χρησιμεύσουν ως διακοσμητικά στοιχεία.

3. Γλάστρες

Ένα γραφείο δεν μπορεί να μην έχει μια γλάστρα ή κάποιο διακοσμητικό λουλούδι επάνω του. Δεν είναι ανάγκη να είναι κανονικό φυτό. Άλλωστε δύσκολα μπορεί να ξεχωρίσει κανείς πότε ένα λουλούδι είναι αληθινό ή τεχνητό. Δεν υπάρχει καλύτερο και πιο αναζωογονητικό διακοσμητικό από μια γλάστρα. Ένα ωραίο φυτό μας ξεκουράζει και ανεβάζει την διάθεσή μας.

4. Ζωντανά χρώματα

Προτιμήστε το γραφείο σας να είναι σε ένα δωμάτιο που να έχει ζωντανά χρώματα προκειμένου να σας αναζωογονούν τις στιγμές που παίρνετε τα μάτια σας από την οθόνη. Η δουλειά μπορεί να σας εξαντλήσει, αλλά ένα ανοιχτό χρώμα, έστω και υποσυνείδητα ανεβάζει την διάθεση. Χρώματα, όπως το κίτρινο και το γαλάζιο αποτελούν την καλύτερη επιλογή. Αν τα χρώματα του δωματίου είναι μουντά τότε θα είστε λιγότερο αποδοτικοί, κάτι που φυσικά δεν θέλετε.

Ο χώρος εργασίας είναι σημαντικός. Πρέπει να σας διευκολύνει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι, αποδοτικοί και πάνω από όλα υγιείς. Μόνο όταν νιώθετε έτσι μπορείτε να πείτε ότι έχετε το ιδανικό γραφείο στο σπίτι σας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα