Σάββατο, Απρίλιος 17, 2021

Βελτιώνουμε το φενγκ σούι στο σαλόνι μας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Η αρμονία και η ισορροπία στην ροή της ενέργειας σ’ έναν χώρο εξαρτάται κατά κύριο λόγο από την θέση των επίπλων. Ένα από τα πιο κύρια έπιπλα, που δεν λείπει απο κανένα σχεδόν σπίτι, είναι οι καναπέδες. Ο καναπές, λοιπόν, συμβάλλει ουσιαστικά στην ευνοϊκή χωροθεσία που επιθυμούμε.

Ας δούμε λοιπόν τα τρία πιο σημαντικά σημεία που θα πρέπει να προσέξουμε για την επιλογή και την θέση του καναπέ, σύμφωνα με την θετική ενέργεια του φενγκ σούι.

  • Σχήμα του καναπέ

Είναι λογικό το ύφος και το σχέδιο του καναπέ που θα επιλέξουμε, να συμφωνεί με την υπόλοιπη διακόσμηση του σαλονιού μας.

Φροντίζουμε όμως να επιλέξουμε έναν καναπέ με καμπύλες γραμμές, να είναι μαλακός και με στρογγυλεμένες άκρες. Το σχήμα του επίσης καθορίζεται απο το μέγεθος του χώρου μας και τα υπόλοιπα έπιπλα του σαλονιού μας.

Ο στόχος μας είναι να υπάρχει ένα ευνοϊκό, αρμονικό σχήμα μεταξύ των επίπλων. Το σχήμα θα μπορεί να είναι τετράγωνο, παραλληλόγραμμο, στρογγυλό ή πολύγωνο.

Δηλαδή εάν έχουμε έναν καναπέ τριθέσιο ή διθέσιο, μονής πλευράς, τοποθετούμε μπροστά του σε κοντινή απόσταση δυο πολυθρόνες, έτσι ώστε νοητά να έχουμε ένα τετράγωνο ή τριγωνικό σχήμα.

Εάν πάλι έχουμε έναν καναπέ σε σχήμα Γ τότε μπορούμε να τοποθετήσουμε μπροστά στον καναπέ μια πολυθρόνα ή σκαμπό στο πλάι του και μια μπροστά του έτσι ώστε πάλι να έχουμε τετράγωνο σχήμα. Επίσης μπορούμε να τοποθετήσουμε τρεις πολυθρόνες ή σκαμπό σε ίση απόσταση μεταξύ τους έτσι ώστε να έχουμε στρογγυλό ή πολύγωνο σχήμα.

Τέλος, αν έχουμε δυο καναπέδες, η καλύτερη θέση είναι ο ένας απέναντι απο τον άλλο και όχι σε σχήμα Γ, γιατί έτσι δεν έχουμε ολοκληρωμένο ενεργειακό σχήμα.

  • Χρώμα του καναπέ

Ανάλογα με την κατεύθυνση που τοποθετούμε τον καναπέ μας επιλέγουμε και το χρώμα του.

Εάν ο καναπές είναι τοποθετημένος βόρεια, βορειοανατολικά ή νότια, τότε επιλέγουμε κόκκινο σκούρο, κεραμιδί χρώμα του στοιχείου της φωτιάς.

Στην περίπτωση που είναι τοποθετημένος βορειοδυτικά, νοτιοδυτικά ή δυτικά επιλέγουμε ζεστές αποχρώσεις του καφέ ή κρεμ χρώματος του στοιχείου της γης.

Εάν ο καναπές μας είναι σε αντίθετο χρώμα απο τα παραπάνω μπορούμε να επιτύχουμε την θετική ενέργεια τοποθετώντας διακοσμητικά μαξιλάρια ή ριχτάρια στο ευνοϊκό χρώμα.

  • Θέση του καναπέ στον χώρο

Ανάλογα με το ποια ενέργεια θέλουμε να έχει ο χώρος μας θα επιλέξουμε και την θέση του καναπέ μας.

Για οικογενειακή αρμονία τοποθετούμε τον καναπέ στην βορειοδυτική πλευρά.

Για να ενισχύσουμε την παραγωγικότητά μας η καλύτερη θέση για τον καναπέ είναι στα ανατολικά με φορά προς την δύση.

Για να έχουμε επιτυχία και ομαλή έκβαση στις επαγγελματικές και οικογενειακές μας συζητήσεις, τοποθετούμε τον καναπέ μας στα βόρεια με φορά προς τον νότο.

Τέλος δεν ξεχνάμε πως ο καναπές πρέπει πάντα να έχει την πλάτη του προς τον τοίχο και όχι μπροστά, κάθετα ή παράλληλα με την πόρτα εισόδου του διαμερίσματος ή του γραφείου μας γιατί τότε μπλοκάρουμε σε μεγάλο βαθμό την είσοδο της ευνοϊκής ενέργειας στον χώρο μας.

Γι’ αυτό λοιπόν μελετάμε σωστά τον χώρο μας και επιλέγουμε τους κατάλληλους καναπέδες για το σαλόνι μας μέσα από μια μεγάλη γκάμα από τα έπιπλα Sofa.gr.

spot_img

Διαφημίσεις