Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Άνοιξη στην κρεβατοκάμαρά μας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Η κρεβατοκάμαρά μας είναι ο χώρος του σπιτιού που μαζί με το σαλόνι περνάμε τις περισσότερες και ίσως πιο δημιουργικές και χαλαρωτικές ώρες της ημέρας μας καθημερινά. Γι’ αυτό το λόγο είναι ιδιαίτερα σημαντικό η διακόσμησή της να είναι ευχάριστη στα μάτια μας και να μας δημιουργεί αισιόδοξα συναισθήματα.

Έτσι λοιπόν, μια πολύ καλή ιδέα για τη διακόσμηση αυτού του χώρου είναι να δημιουργήσουμε ένα δωμάτιο με μια ανοιξιάτικη διάθεση. Το ότι μάλιστα η άνοιξη έχει πάρει τη θέση του χειμώνα και έχει κάνει αισθητή την παρουσία της, μας βοηθάει να προχωρήσουμε ευκολότερα στις επιλογές μας.

Πώς θα φέρουμε λοιπόν την άνοιξη στο υπνοδωμάτιό μας;

Πρώτα απ’ όλα, αυτό μπορούμε να το πετύχουμε ανανεώνοντας τα χρώματα στους τοίχους του δωματίου μας. Αν έχουμε λοιπόν αυτή τη δυνατότητα, τόσο από άποψη κόστους όσο και από άποψη χρόνου, μπορούμε να βάψουμε τους τοίχους της κρεβατοκάμαράς μας λευκούς ή να προτιμήσουμε τις παστέλ αποχρώσεις που είναι πάντα επίκαιρες και στη μόδα κάθε άνοιξη. Τέτοιες επιλογές προσφέρουν αυτόματα περισσότερο φως στο χώρο μας και άρα φέρνουν πιο αποφασιστικά την άνοιξη κοντά μας.

Μια ακόμα πρόταση είναι να επιλέξουμε κουρτίνες αέρινες επίσης σε παστέλ αποχρώσεις ή και με διάφορα μοτίβα. Μην φοβηθείτε να επιλέξετε ακόμα και φλοράλ και μάλιστα σε μεγαλύτερα ή και μικρότερα μεγέθη αν είστε πιο διστακτικοί. Εξάλλου αν θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε μια μόνο λέξη για να περιγράψουμε την άνοιξη, αυτή θα ήταν «λουλούδια».

Μαζί με τις κουρτίνες είναι μια καλή ευκαιρία να αντικαταστήσετε τα παλιά σας κουρτινόξυλα με καινούρια. Στο εμπόριο βρίσκουμε πια κουρτινόβεργες σε διάφορα μεγέθη, υλικά και χρώματα κι έτσι μπορούμε να τις ταιριάξουμε εύκολα σε κάθε στυλ διακόσμησης. Μια πολύ καλή και ταιριαστή επιλογή για την άνοιξη είναι κυρίως οι ξύλινες κουρτινόβεργες, χωρίς βέβαια αυτό να μας περιορίζει ή να μας απαγορεύει να επιλέξουμε μεταλλικά υλικά. Σε κάθε περίπτωση, η απόφασή σας εξαρτάται και από το σύνολο της διακόσμησης.

Τέλος, σκεφτείτε να επενδύσετε σε διάφορα αυτοκόλλητα τοίχου. Ειδικά αν επιλέξετε τις μονοχρωμίες σε παλ και παστέλ αποχρώσεις στους τοίχους και τις κουρτίνες σας, μπορείτε να προσθέσετε ανοιξιάτικα αυτοκόλλητα με λουλούδια ή δέντρα στους τοίχους σας.

Προσέξτε να μην το παρακάνετε. Καλό θα είναι να μην υπερβάλλετε και γεμίσετε με αυτοκόλλητα περισσότερους από έναν τοίχους. Επιλέξτε αντιθέτως τον τοίχο εκείνο που θα ταίριαζε καλύτερα να διακοσμηθεί με ανοιξιάτικα αυτοκόλλητα και προχωρήστε στην επιλογή των κατάλληλων σχεδίων.

Οι λύσεις για τη διακόσμηση της κρεβατοκάμαράς μας είναι πολλές και το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να υπολογίσουμε τα χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε και να αποφασίσουμε ποιες αλλαγές τελικά θα πραγματοποιήσουμε, ώστε εύκολα, γρήγορα και ξεκούραστα να φέρουμε την άνοιξη στο υπνοδωμάτιό μας.

Διαφημίσεις